Позначка: ЦВК_ХТ

  • Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології взяли участь у Дні гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції. З вітальним словом звернулась до гостей завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч. Викладачі кафедри, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька та Володимир Захаров ознайомили гостей зі структурою університету, детально розповіли про факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.…

  • Вручення дипломів випускникам

    Вручення дипломів випускникам

    31 січня 2024 року відбулося вручення дипломів фахового молодшого бакалавра випускникам коледжу, які навчалися за освітньо-професійними програмами  «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології». Радість, гордість і одночасно сум пережили ті, хто прийшов на цю подію. Роки навчання і цікавого студентського життя швидко минули. Здавалося, зовсім недавно вчорашні школярі стали абітурієнтами, а сьогодні – випускниками. З вітальними…

  • Кваліфікаційний іспит здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит зі спеціальності є заключним етапом навчання за освітньо-професійною програмою Харчові технології. Він показує весь багаж знань, вмінь та навичок, здобутих здобувачами освіти за весь період навчання в коледжі. Іспит включав завдання з наступних фахових освітніх компонент: харчові технології, технологія виробництва кулінарної продукції, організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, технологічне обладнання галузі.…

  • День української хустки на відділенні Харчових технологій

    День української хустки на відділенні Харчових технологій

    З метою збереження українських традицій, звичаїв та національної ідентичності 7 грудня відзначають Всесвітній день української хустки. Хустка має глибокі корені в українській культурі, ще здавна вона вважалася одним із оберегів роду, та символом патріотизму, свободи та любові. Сьогодні українська хустка стала не лише символом національної культури, а й способом вираження підтримки та гордості за свою…

  • Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Харчові звички підлітків мають вплив на їхнє здоров’я впродовж усього життя. Вчені вже давно довели, що 40% здоров’я формує спосіб харчування людини. Нераціональне харчування в юному віці часто призводить до розвитку різноманітних захворювань у майбутньому. З метою привернення уваги здобувачок освіти до свого здоров’я в рамках освітньої компоненти «Фізіологія харчування з основами нутриціології» (освітньо-професійна програма…

  • Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    30 листопада в Україні відзначають День святого Андрія Первозванного. Ще з давніх часів це свято особливо полюбляла молодь, адже воно було наповнене звичаями та обрядами, які мали магічний характер. У вечір перед Андрієм молодь збиралася на вечорниці, де розповідали різні історії, веселились, ворожили, а також випікали калиту – традиційний український святковий корж. Для калити готували…

  • Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми Харчові технології. Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі. Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології…

  • Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології зустрілися з екс-керівницею об’єднаних лабораторій Волинь-хліб та екс-заступницею директора з виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Момот Валентиною Семенівною, яка провела гостьову лекцію на тему «Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах». Валентина Семенівна – це людина з великим практичним досвідом роботи в хлібобулочній галузі області, тому їй було…

  • Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    The online meeting of the winners of the 2023 competition of EU Erasmus+ program projects with the representatives of the National Erasmus+ Office in Ukraine took place recently. The project team members “Building the horizontal potential of professional education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization and sustainability through the transfer of methodology and exchange…

  • Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    День працівників харчової промисловості традиційно відзначають у третю неділю жовтня, ми ж святкуємо його напередодні та по-особливому, бо саме наш заклад здійснює підготовку спеціалістів цієї галузі. Тож 12 жовтня коледж радо зустрічав гостей. З нагоди святкувань усіх привітав директор коледжу Ігор Корчук, який відзначив важливість та цінність спеціальностей та професій такого спрямування, подякував за кропітку…

  • Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    On October 4, the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies welcomed the students of Lutsk Gymnasium No.17. The director of the college, Ihor Korchuk, addressed the children and told them about the history of the educational institution, exciting traditions, and cultural heritage. After that, the students enjoyed a tour of one…

  • Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі,…