Категорія: Життя коледжу

  • Навчальний 2022-2023 рік на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи

    Навчальний 2022-2023 рік на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи

    Despite the war, an educational process at the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department was conducted at a high level during this academic year. It was full of many educational and training events, guest lectures, field meetings, achievements in the scientific field, and the implementation of international cooperation programs. Попри війну освітній процес цього року […]

    Читати далі >

  • Слова нашого студента процитував Президент

    Слова нашого студента процитував Президент

    Навчально-виховна робота, яку проводять у Волинському фаховому коледжі Національного університету харчових технологій, не лише сприяє формуванню національної свідомості та громадянської позиції здобувачів освіти, а й надає можливість кожному здобувачеві розуміти свою історію, вивчити автентичні факти минулого, щоб протистояти можливим інформаційно-психологічним атакам ворога. «Я хочу зараз процитувати слова українського солдата. Його звати Максим Нагорний. Він народився […]

    Читати далі >

  • Конституція – ядро нацiональної правової системи України

    Конституція – ядро нацiональної правової системи України

    28 червня 2023 року Україна відзначатиме 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації та діяльності державних органів, права та обов’язки громадян. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. Для нас, українців, Конституція – це про […]

    Читати далі >

  • Музей сучасного українського мистецтва Корсаків – місце, де зустрічаються люди, ідеї, мистецтво і творять майбутнє

    Музей сучасного українського мистецтва Корсаків – місце, де зустрічаються люди, ідеї, мистецтво і творять майбутнє

    Музей Корсаків має на меті розвивати духовність нації, популяризувати українське мистецтво у світі шляхом презентації яскравих творчих здобутків художньої культури XX століття, знайомства відвідувачів з сучасним мистецтвом через авторські проекти, інсталяції і перформанси. Фундатором та натхненником створення першого в Україні світового рівня музею сучасного українського мистецтва стала родина Корсаків. У музеї представлено роботи понад 100 […]

    Читати далі >

  • Красномовство – це живопис думки

    Красномовство – це живопис думки

    12.06 студенти коледжу вкотре мали можливість стати учасниками заходу у рамках проєкту «Красномовство – це живопис думки» (Б. Паскаль). Важко уявити собі сучасну успішну молоду людину, котра б не вміла добре говорити, не володіла б даром переконання за допомогою слова. У добу менеджменту, маркетингу, соціології, засобів масової інформації, наука красномовства знову набуває своєї актуальності. Красномовству […]

    Читати далі >

  • Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Розпис печива – це мистецтво, яке поєднує в собі креативність, точність і смак. Кожен шматочок печива може стати полотном для вираження неповторних ідей та створення власного маленького шедевру. Майстер-класи з розпису печива стали популярними заходами, які дозволяють учасникам розкрити свій творчий потенціал та отримати задоволення від створення власних кулінарних шедеврів. Майстер виробничого навчання Ласкаржевська Лариса […]

    Читати далі >

  • Я там, де музика

    Я там, де музика

    Музика спонукає нас красномовно мислитиРальф Уолдо Емерсон Сьогодні ми продовжуємо відроджувати традиції Луцького колегіуму, який мав вплив на розвиток освіти і культури. В навчальному закладі вивчали логіку, граматику, математику, фізику, різні мови, риторику, поетику. Значну увагу приділяли музиці, хоровому співу, вчилися грати на музичних інструментах, читати і писати ноти, співати. В коледжі є талановиті студенти, […]

    Читати далі >

  • Культурно-дозвільна діяльність студентів  

    Культурно-дозвільна діяльність студентів  

    29 травня здобувачі освіти відділення економіки і підприємництва розважали студентів та учнів коледжу неймовірною грою на гітарі та співами українських пісень.  Як показує досвід формування  особистості майбутнього фахівця, не може бути забезпечений лише в рамках навчального процесу. Розвиток культурно-дозвільної діяльності студентів, як складової частини їх естетичного виховання, дозволяє підвищити професійне й особистісне удосконалення особистості.   […]

    Читати далі >

  • Долучаємося до культурного життя України

    Долучаємося до культурного життя України

    27 травня студенти відділення економіки і підприємництва разом із викладачкою фахових дисциплін Валентиною ДОМБРОВСЬКОЮ, долучилися до заходу «Lutsk art, сraft & talks weekend». Учасники заходу мали змогу познайомитися з локальними брендами та митцями, подискутувати про розвиток креативного сектору та локального бізнесу в регіоні, спробувати крафтові смаколики волинських та рівненських мікро брендів та почути творчість волинських […]

    Читати далі >

  • Продовжуємо допомагати ЗСУ

    Продовжуємо допомагати ЗСУ

    Due to the initiative of the students’ activists of the “Tourism, Hotel and Restaurant Business “ department a charity event “Kulish for Armed Forces of Ukraine ” was held. It’s aim was to raise money for the warriors. All the participants could taste delicious food and drinks, and give voluntary money. За ініціативи студентського активу […]

    Читати далі >

  • Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Війна вчить патріотизму, і не тільки війна. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, тисячі молодих людей виїхали за кордон. Більшість з них відзначає, що поїхавши в Ірландію, Італію, Англію, Польщу, Німеччину, зрозуміли, в якій прекрасній країні жили. Це воєнне покоління росте патріотичним, бо патріотизм у них формується не через програми, а через […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки

    Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки

    23 травня у внутрішньому дворі коледжу студенти групи ХТ-23 відділення харчових технологій Вавриш Юрій, Митчик Тетяна, Литвінчук Тетяна під керівництвом викладача фахових дисциплін Пахолюк Тамари Євгеніївни провели майстер-клас «Вироби з солоного тіста», участь в якому могли взяти всі бажаючі. Здобувачі освіти розповіли історичні відомості про виготовлення фігурок з тіста, які виготовляли та використовували як атрибут […]

    Читати далі >