Категорія: Навчання
-
Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я
Харчові звички підлітків мають вплив на їхнє здоров’я впродовж усього життя. Вчені вже давно довели, що 40% здоров’я формує спосіб харчування людини. Нераціональне харчування в юному віці часто призводить до розвитку різноманітних захворювань у майбутньому. З метою привернення уваги здобувачок освіти до свого здоров’я в рамках освітньої компоненти «Фізіологія харчування з основами нутриціології» (освітньо-професійна програма
-
Знайомимося із творчістю англійських письменників
“Some day you will be old enough to start reading fairy tales again”“Одного разу ви станете достатньо дорослими,щоб знову почати вірити у казки..”Клайв С. Льюїс On November 29, students of educational professional program “Hotel and restaurant business” together with teachers Oksana Kharkovska and Tetiana Andrus visited the Volyn State Regional Universal Scientific Library named after
-
Викладання фахових дисциплін англійською мовою
Teaching the educational component “Legal Regulations of Tourism Activities” for students of educational professional program “Tourism” aims to develop a wide range of general and professional competencies that form competitive specialists. That is why lectures and seminars are conducted in English by Viktoriia Kavara, a lecturer in professional disciplines. Викладання освітньої компоненти “Правове регулювання туристичною
-
«Особиста кібербезпека та кібергігієна»: лекція від інспектора Департаменту кіберполіції Національної поліції України у Волинській області
З нагоди міжнародного Дня Захисту Інформації (Computer Security Day), який був проголошений американською асоціацією комп’ютерного обладнання 30 листопада 1988 року, у відповідь на першу масову епідемію комп’ютерного вірусу, що одержав назву за ім’ям свого творця – Хробак Моріса. Morris worm – один із перших мережевих хробаків, який розповсюджувався через мережу Інтернет і паралізував роботу шести
-
Професійна реалізація освітніх компетентностей
To improve their communication skills in a foreign language for professional purposes, the Tourism educational program students created video presentations of excursion sites in Lutsk (educational components: Foreign Language for Professional Purposes, Excursion Studies, Information Systems in Tourism). While working on and presenting their projects, students demonstrated high foreign language proficiency in the professional field
-
Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах
Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології зустрілися з екс-керівницею об’єднаних лабораторій Волинь-хліб та екс-заступницею директора з виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Момот Валентиною Семенівною, яка провела гостьову лекцію на тему «Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах». Валентина Семенівна – це людина з великим практичним досвідом роботи в хлібобулочній галузі області, тому їй було
-
Відкрита гостьова лекція на тему “NoSQL технології баз даних на прикладі MongoDB”
20 листопада 2023 року відбулась відкрита гостьова лекція Артема Кавари, розробника програмного забезпечення компанії Epam Systems Ukraine, на тему «NoSQL технології баз даних на прикладі MongoDB». Лекція була проведена для здобувачів освіти третього курсу освітньо-професійної програми Інженерія програмного забезпечення в рамках освітнього компоненту «Бази даних». Під час лекції Артем розповів про особливості NoSQL баз даних,
-
Долучення здобувачів до руху Slow Movement як інноваційної технології сфери туризму та готельно-ресторанної справи
Students of the educational and professional programs Tourism and Hotel and Restaurant Business Department attended the online lecture of the leader of the Slow Food Ukraine Movement, Yuliia Pytenko. They found out the basic principles and possibilities of this movement. У сучасному глобалізованому світі все більшої популярності набуває так званий Slow Movement, як спротив поширенню
-
Практичні поради щодо підготовки до пошуку роботи у сфері туризму від менеджерки проектів Capgemini Engineering (Штутгарт, Німеччина)
Students studying under the educational professional program Tourism had the opportunity to participate in a guest lecture that combined topics and tasks from the educational components of Communication Management and Foreign Language of the Tourism Industry. The lecture was aimed at improving skills in writing a resume (CV) and preparing for an interview when looking
-
Напої у стилі Halloween
The educational professional program 241 Hotel and Restaurant Business students performed special tasks during the practical classes of the Bar Operation Management educational component. Their main challenge was preparing a mixture of beverages under the general topic “Halloween.” Such tasks ensure the formation of key competencies in the hospitality sphere. Міксологія в сучасному розумінні включає
-
Історична реконструкція як форма проведення практичних занять
One of the methods of involving practitioners in the implementation of the educational process at the Tourism, Hotel, and Restaraunt Business Department is to conduct practical classes (educational components: “Polish Language of the Tourism Industry”, “Excursion Studies,” and “History of the Native Land”) in the form of historical reconstruction of events. With the assistance of
-
Дослідження історії як шлях до формування професійних компетентностей фахівця туристичної галузі
Under the content of the educational professional program of the Tourism specialty, the teachers of the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department conduct activities to involve practitioners and industry experts in the educational process. In this context, the director of the museum of the Lutsk brotherhood, a well-known Volyn researcher, Mrs. Olena Biriulina, visited the












