Долучення здобувачів до руху Slow Movement як інноваційної технології сфери туризму та готельно-ресторанної справи

Students of the educational and professional programs Tourism and Hotel and Restaurant Business Department attended the online lecture of the leader of the Slow Food Ukraine Movement, Yuliia Pytenko. They found out the basic principles and possibilities of this movement.

У сучасному глобалізованому світі все більшої популярності набуває так званий Slow Movement, як спротив поширенню уніфікованих смаків та технологій, турбота про місцевих виробників їжі та ресторани, збереження традицій у межах регіону.

За сприяння  факультету готельно-ресторанного та  туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка НУХТ здобувачі освіти ОПП Туризм та  ОПП Готельно-ресторанна справа  прослухали гостьову лекцію лідерки руху Slow Food Ukraine Юлії Питенко. Лекторка зазначила, що мета зустрічі – розповісти про цінність традиційних продуктів, локальних сортів рослин та порід вітчизняної селекції, про здорові звички в харчуванні, про місцевих виробників та їхню працю та залучити науковців і студентів до руху  Slow Movement.  

Здобувачі дізнались про тонкощі Slow Travel. Це відносно новий підхід до туристичних подорожей, у яких немає місця поспіху та бажанню осягнути неосяжне. Це вид туризму, в якому фокус уваги зміщений від кількості до якості. Замість того, щоб гнатися за новими дестинаціями, мандрівник зосереджується на одній місцевості чи місті, намагаючись поринути у культуру та побут місцевих жителів, знайомлячись із кухнею та традиціями регіону.

Гостьова лекція була двомовна: українською та англійською мовами, що сприяло формуванню в здобувачів освіти таких компетентностей: володіння державною та іноземною мовою на достатньому рівні для здійснення професійної діяльності; здатність відстежувати зміни та світові тенденції в діяльності закладів готельно-ресторанного господарства, швидко адаптовуватись до них та обирати оптимальні способи реалізації продукції та послуг; здатність працювати у міжнародному полікультурному середовищі; розуміння місцевих традицій різних країн.

Опанування здобувачами інноваційних технологій у сфері туризму та готельно-ресторанної справи спонукає до створення цікавих гастрономічних та туристичних пропозицій на ринку нашого регіону, можливість обмінюватися досвідом, можливість створювати різноманітні проєкти.