Позначка: ЦВК_ХТ

  • Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Харчові звички підлітків мають вплив на їхнє здоров’я впродовж усього життя. Вчені вже давно довели, що 40% здоров’я формує спосіб харчування людини. Нераціональне харчування в юному віці часто призводить до розвитку різноманітних захворювань у майбутньому. З метою привернення уваги здобувачок освіти до свого здоров’я в рамках освітньої компоненти «Фізіологія харчування з основами нутриціології» (освітньо-професійна програма […]

    Читати далі >

  • Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    30 листопада в Україні відзначають День святого Андрія Первозванного. Ще з давніх часів це свято особливо полюбляла молодь, адже воно було наповнене звичаями та обрядами, які мали магічний характер. У вечір перед Андрієм молодь збиралася на вечорниці, де розповідали різні історії, веселились, ворожили, а також випікали калиту – традиційний український святковий корж. Для калити готували […]

    Читати далі >

  • Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми Харчові технології. Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі. Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології […]

    Читати далі >

  • Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології зустрілися з екс-керівницею об’єднаних лабораторій Волинь-хліб та екс-заступницею директора з виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Момот Валентиною Семенівною, яка провела гостьову лекцію на тему «Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах». Валентина Семенівна – це людина з великим практичним досвідом роботи в хлібобулочній галузі області, тому їй було […]

    Читати далі >

  • Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    The online meeting of the winners of the 2023 competition of EU Erasmus+ program projects with the representatives of the National Erasmus+ Office in Ukraine took place recently. The project team members “Building the horizontal potential of professional education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization and sustainability through the transfer of methodology and exchange […]

    Читати далі >

  • Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    День працівників харчової промисловості традиційно відзначають у третю неділю жовтня, ми ж святкуємо його напередодні та по-особливому, бо саме наш заклад здійснює підготовку спеціалістів цієї галузі. Тож 12 жовтня коледж радо зустрічав гостей. З нагоди святкувань усіх привітав директор коледжу Ігор Корчук, який відзначив важливість та цінність спеціальностей та професій такого спрямування, подякував за кропітку […]

    Читати далі >

  • Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    On October 4, the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies welcomed the students of Lutsk Gymnasium No.17. The director of the college, Ihor Korchuk, addressed the children and told them about the history of the educational institution, exciting traditions, and cultural heritage. After that, the students enjoyed a tour of one […]

    Читати далі >

  • Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі, […]

    Читати далі >

  • Презентація освітньо-професійної програми Харчові технології

    Презентація освітньо-професійної програми Харчові технології

    На відділенні Харчових технологій відбулися зустрічі здобувачів освіти з головою робочої групи з розробки освітньо-професійної програми Харчові технології к.т.н. Ольгою Ройко. Метою зустрічі було ознайомити здобувачів освіти з особливостями та специфікою навчання за даною освітньо-професійною програмою. Особливу увагу було приділено основним компетентностям, результатам навчання, а також змістом освітніх компонентів, що їх забезпечують. Здобувачів освіти ознайомили […]

    Читати далі >

  • Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Розпис печива – це мистецтво, яке поєднує в собі креативність, точність і смак. Кожен шматочок печива може стати полотном для вираження неповторних ідей та створення власного маленького шедевру. Майстер-класи з розпису печива стали популярними заходами, які дозволяють учасникам розкрити свій творчий потенціал та отримати задоволення від створення власних кулінарних шедеврів. Майстер виробничого навчання Ласкаржевська Лариса […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Нові ідеї, незвичайні рішення, своєрідна подача – такими можуть бути міні закуски – аппетайзери, якщо до них підійти нестандартно. Майстер-клас з виготовлення оригінальних закусок провели студенти відділення харчових технологій, продемонструвавши такі фахові компетентності освітньої програми «Харчові технології» як здатність застосовувати знання у практичній діяльності, використовуючи здобуті фундаментальні та професійні знання і навички, здатність забезпечувати культуру […]

    Читати далі >

  • Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Війна вчить патріотизму, і не тільки війна. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, тисячі молодих людей виїхали за кордон. Більшість з них відзначає, що поїхавши в Ірландію, Італію, Англію, Польщу, Німеччину, зрозуміли, в якій прекрасній країні жили. Це воєнне покоління росте патріотичним, бо патріотизм у них формується не через програми, а через […]

    Читати далі >