Позначка: ЦВК_ХТ

  • Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки

    Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки

    Великдень вважається одним із найбільших християнських свят, тому і підготовка до нього завжди є ретельною. Приготування великодньої випічки є одним із ключових аспектів цього свята, які зберігають наші традиції, духовність та культурну спадщину. Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітньої компоненти «Технологія борошняних та кондитерських виробів» під керівництвом Юлії Сидорук та Яни Козакової […]

    Читати далі >

  • «Великодня гармонія столу»

    «Великодня гармонія столу»

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології  під керівництвом викладачок Оксани Казнадзей та Яни Лапчук провели майстер-клас  «Великодня гармонія столу». Захід проходив у навчальному ресторані «Біля Замку», де є всі можливості відпрацювання практичних навичок з організації обслуговування гостей. Студенти розповіли про особливості створення тематичних сервіровок, […]

    Читати далі >

  • Визначаємо якість харчових продуктів

    Визначаємо якість харчових продуктів

    У сучасному світі, де здоров’я людини є пріоритетом, визначення якості харчових продуктів стає надзвичайно важливим.  Саме тому для здобувачів освіти ОПП «Харчові технології» у процесі вивчення освітнього компонента «Харчові технології» було проведено майстер-клас по дослідженню харчових продуктів експрес-методом. Студентам продемонстрували методи визначення крохмалю у м’ясних виробах та в молоці. Був проведений люмінесцентний аналіз харчових жирів (вершкового […]

    Читати далі >

  • Екскурсія здобувачів освіти в рекреаційний комплекс “Рестпарк”

    Екскурсія здобувачів освіти в рекреаційний комплекс “Рестпарк”

    Здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відвідали рекреаційний комплекс “Рестпарк”, що знаходиться в прекрасному місці на околицях нашого міста. Унікальністю цього комплексу є мальовнича волинська природа із її лісами та водоймами. Під час екскурсії студенти мали можливість поринути в історію створення “Рестпарку” та ознайомитись з його сьогоденням. […]

    Читати далі >

  • Онлайн-зустріч «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів»

    Онлайн-зустріч «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів»

    В рамках співпраці з кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції Національного університету харчових технологій відбулася онлайн-зустріч здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа з к.т.н., доценткою Людмилою Мамченко. Зустріч була присвячена темі: «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів» і відбувалася в рамках вивчення освітніх компонент «Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства» […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція з харчових технологій

    Гостьова лекція з харчових технологій

    На запрошення к.т.н., доцента, викладача фахових дисциплін Лариси ГОПАНЧУК, 15 квітня для здобувачів освіти спеціальності 181 – Харчові технології була проведена гостьова лекція від професора, доктора технічних наук Луцького національного технічного університету – Ігоря Миколайовича ДУДАРЄВА. Тема лекції: «Чипси з рослинної сировини: технологія, властивості». Під час лекції Ігор ДУДАРЄВ охоче поділився зі здобувачами ОПП «Харчові технології» секретами […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас «Дослідження властивостей харчових речовин методами аналітичного аналізу»

    Майстер-клас «Дослідження властивостей харчових речовин методами аналітичного аналізу»

    17 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій викладач фахових дисциплін Богдан Галина Іванівна провела майстер-клас з освітнього компоненту «Аналітична хімія» для здобувачів ОПП Харчові технології. Таку сучасну форму заняття було вибрано для відпрацювання в малих групах практичних навичок застосування методів аналітичного аналізу з метою формування мотивації до самонавчання, самовдосконалення, саморозвитку. Здобувачам […]

    Читати далі >

  • Навчальні екскурсії як інструмент поглиблення спеціальних компетентностей

    Навчальні екскурсії як інструмент поглиблення спеціальних компетентностей

    У рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ІІ курсу освітньо-професійної програми Харчові технології відвідали відому у Луцьку та за його межами броварню «Luchan Brothers’ Brewery». Заступник директора з маркетингу Наталія Петрівна Попович провела підприємством цікаву та пізнавальну екскурсію. Вона розповіла про історію започаткування пивоварні, асортимент продукції, що випускається, окрему увагу приділила […]

    Читати далі >

  • Студентський круглий стіл: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості»

    Студентський круглий стіл: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості»

    В рамках проведення тижня циклової комісії виробництва та технологій викладачем Ларисою ГОПАНЧУК було проведено студентський круглий стіл на тему: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості». Участь в заході взяли здобувачі освіти третього курсу, освітньої програми «Харчові технології» спеціальності 181 «Харчові технології». З вітальним словом перед учасниками круглого столу виступила к.т.н., доцент Лариса ГОПАНЧУК, яка […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас у кондитерській студії-кавʼярні «Світ Десертів»

    Майстер-клас у кондитерській студії-кавʼярні «Світ Десертів»

    Здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньої програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компонента «Технологія борошняних кондитерських виробів» відвідали майстер-клас у кондитерській студії-кав’ярні «Світ Десертів». Засновниця студії-кав’ярні – шеф-кондитер Світлана Скопюк, яка є неймовірним і досвідченим фахівцем кондитерського виробництва ознайомила здобувачів освіти з історією та технологією приготування макаронс. Вона поділилась своїми знаннями та секретами приготування  популярного […]

    Читати далі >

  • Відкриття лекційної аудиторії у коледжі: віддзеркалення історії та майбутнього

    Відкриття лекційної аудиторії у коледжі: віддзеркалення історії та майбутнього

    28 березня Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій відзначив важливу подію – відкриття нової лекційної аудиторії. Цей момент став важливою віхою в історії освітнього закладу, яка відображає не лише його довгу та багату історію, але й прагнення до постійного розвитку та удосконалення для майбутніх поколінь. З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу Ігор […]

    Читати далі >

  • Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології взяли участь у Дні гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції. З вітальним словом звернулась до гостей завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч. Викладачі кафедри, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька та Володимир Захаров ознайомили гостей зі структурою університету, детально розповіли про факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. […]

    Читати далі >