Позначка: ЦВК_ХТ

  • Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    Участь коледжу в зустрічі-нараді переможців конкурсу 2023 р. проєктів програми ЄС Еразмус+

    The online meeting of the winners of the 2023 competition of EU Erasmus+ program projects with the representatives of the National Erasmus+ Office in Ukraine took place recently. The project team members “Building the horizontal potential of professional education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization and sustainability through the transfer of methodology and exchange…

  • Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    Святкування Дня працівників харчової промисловості в коледжі

    День працівників харчової промисловості традиційно відзначають у третю неділю жовтня, ми ж святкуємо його напередодні та по-особливому, бо саме наш заклад здійснює підготовку спеціалістів цієї галузі. Тож 12 жовтня коледж радо зустрічав гостей. З нагоди святкувань усіх привітав директор коледжу Ігор Корчук, який відзначив важливість та цінність спеціальностей та професій такого спрямування, подякував за кропітку…

  • Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    Зустріч Волинського фахового коледжу НУХТ з учнями Луцької гімназії №17

    On October 4, the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies welcomed the students of Lutsk Gymnasium No.17. The director of the college, Ihor Korchuk, addressed the children and told them about the history of the educational institution, exciting traditions, and cultural heritage. After that, the students enjoyed a tour of one…

  • Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі,…

  • Презентація освітньо-професійної програми Харчові технології

    Презентація освітньо-професійної програми Харчові технології

    На відділенні Харчових технологій відбулися зустрічі здобувачів освіти з головою робочої групи з розробки освітньо-професійної програми Харчові технології к.т.н. Ольгою Ройко. Метою зустрічі було ознайомити здобувачів освіти з особливостями та специфікою навчання за даною освітньо-професійною програмою. Особливу увагу було приділено основним компетентностям, результатам навчання, а також змістом освітніх компонентів, що їх забезпечують. Здобувачів освіти ознайомили…

  • Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Подорож у світ смаку та креативності: майстер-клас з розпису печива

    Розпис печива – це мистецтво, яке поєднує в собі креативність, точність і смак. Кожен шматочок печива може стати полотном для вираження неповторних ідей та створення власного маленького шедевру. Майстер-класи з розпису печива стали популярними заходами, які дозволяють учасникам розкрити свій творчий потенціал та отримати задоволення від створення власних кулінарних шедеврів. Майстер виробничого навчання Ласкаржевська Лариса…

  • Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Нові ідеї, незвичайні рішення, своєрідна подача – такими можуть бути міні закуски – аппетайзери, якщо до них підійти нестандартно. Майстер-клас з виготовлення оригінальних закусок провели студенти відділення харчових технологій, продемонструвавши такі фахові компетентності освітньої програми «Харчові технології» як здатність застосовувати знання у практичній діяльності, використовуючи здобуті фундаментальні та професійні знання і навички, здатність забезпечувати культуру…

  • Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»

    Війна вчить патріотизму, і не тільки війна. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, тисячі молодих людей виїхали за кордон. Більшість з них відзначає, що поїхавши в Ірландію, Італію, Англію, Польщу, Німеччину, зрозуміли, в якій прекрасній країні жили. Це воєнне покоління росте патріотичним, бо патріотизм у них формується не через програми, а через…

  • Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»

    Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»

    24 травня викладачі хімії Богдан Галина Іванівна, Редько Валентина Володимирівна, Долотова Галина Володимирівна у внутрішньому дворі коледжу провели для здобувачів освіти майстер-клас «Від теорії до практики». Ключовою метою заходу було показати, що теоретичні знання, експериментальні вміння та навички з хімії не зводяться лише до проведення хімічних експериментів. Майбутні фахівці харчових виробництв повинні знати, як творчо…

  • Презентація вибіркових освітніх компонентів для студентів відділення харчових технологій

    Презентація вибіркових освітніх компонентів для студентів відділення харчових технологій

    Вибіркові освітні компоненти грають важливу роль у сучасній освіті, оскільки вони дозволяють студентам формувати індивідуальну освітню траєкторію, розвивати свої інтереси та компетентності, а також адаптуватися до вимог ринку праці. Для здобувачів освіти відділення харчових технологій була організована зустріч з головою групи з розробки освітньо-професійної програми Харчові технології Ольгою Ройко та завідувачем відділення Оксаною Цісар. Ольга…

  • Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки

    Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки

    23 травня у внутрішньому дворі коледжу студенти групи ХТ-23 відділення харчових технологій Вавриш Юрій, Митчик Тетяна, Литвінчук Тетяна під керівництвом викладача фахових дисциплін Пахолюк Тамари Євгеніївни провели майстер-клас «Вироби з солоного тіста», участь в якому могли взяти всі бажаючі. Здобувачі освіти розповіли історичні відомості про виготовлення фігурок з тіста, які виготовляли та використовували як атрибут…

  • Навчання ефективним методам виявлення фальсифікації харчових продуктів

    Навчання ефективним методам виявлення фальсифікації харчових продуктів

    Фальсифікація харчових продуктів є глобальною проблемою в Україні, яка впливає на безпеку, здоров’я та довіру споживачів. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів. Для того, щоб підвищити обізнаність здобувачів освіти щодо цієї проблеми та показати їм практичні методи виявлення шахрайства, відділенням харчових технологій було проведено майстер-клас по виявленню фальсифікації харчових продуктів. Захід розпочався зі знайомства…