Категорія: Гостьові лекції
-
Гостьові лекції від викладачів Національного університету харчових технологій як інструмент поглиблення фахових компетентностей здобувачів освіти
У рамках вивчення освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології» були залучені гостьові лектори з Національного університету харчових технологій. Лекції провели професори та доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, біотехнології і мікробіології. Зустрічі були присвячені особливостям виробництва хліба, солодощів, […]
-
Технології та матеріали наноелектроніки: гостьова лекція для майбутніх комп’ютерних інженерів
Підвищення якості освітнього процесу для здобувачів спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія відбувається через залучення провідних науковців до проведення гостьових лекцій. Такі заходи розширюють професійний світогляд студентів та знайомлять їх з передовими досягненнями сучасної науки і техніки. 22 травня відбулася гостьова лекція Сергія Луньова, доктора фізико-математичних наук, професора кафедри фізики та вищої математики Луцького національного технічного університету. […]
-
Роль оподаткування у забезпеченні ефективного ведення обліку та прозорості бізнесу: від теорії до практики
Динамічні зміни на ринку праці зумовлюють зростання вимог до змісту та якості підготовки висококваліфікованих фахівців, а залучення стейкхолдерів, зокрема професіоналів-практиків, виступає ключовим чинником підвищення якості освітнього процесу, формування компетентностей здобувачів освіти, релевантних ринку праці, забезпечення конкурентоспроможності випускників та удосконалення професійної кваліфікації педагогічних працівників коледжу. Співпраця циклової випускової комісії обліку та фінансів з Головним управлінням Державної […]
-
Розвиток алгоритмічного мислення здобувачів освіти на гостьовій лекції
Забезпечення якісної підготовки здобувачів освіти ОПП Інженерія програмного забезпечення реалізується через систематичне проведення гостьових лекцій від провідних фахівців галузі. Такі зустрічі суттєво підвищують навчальну мотивацію та сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх програмістів. 15 травня відбулась гостьова лекція Тетяни Гришанович, завідувачки кафедри комп’ютерних наук та кібербезпеки Волинського національного університету ім. Лесі Українки, кандидата фізико-математичних наук, експертки […]
-
Гостьова лекція на тему: «Оподаткування і звітність малого бізнесу»
9 квітня 2025 року відбулася надзвичайно актуальна та пізнавальна гостьова лекція для здобувачів освіти освітньо-професійних програм: «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова торгівля» на тему: «Оподаткування і звітність малого бізнесу», яку провів Роман Сидоренко, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Луцького національного технічного університету. Розпочався захід із […]
-
Гостьова лекція «Золотий переріз»
Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології була проведена гостьова лекція, присвячена унікальній математичній концепції – золотому перерізу, яку провів доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Національного університету харчових технологій к.т.н. Погорілий Тарас Михайлович. Лектор розповів про значення та застосування золотого перерізу у природі, мистецтві, архітектурі й дизайні. Золотий переріз, що виражається числом […]
-
Інтеграція стратегії сталого розвитку у політику Європейського Союзу. Гостьова лекція завідувача кафедри екології та екоменеджменту НУХТ, доктора біологічних наук, професора Ігоря Якименка
Students of the Tourism educational professional programme had the opportunity to get acquainted with the principles of sustainable development during a guest lecture by the head of the Department of Ecology and Environmental Management of NUFT, Doctor of Biological Sciences, Professor Ihor Yakymenko ‘Integration of the Sustainable Development Strategy into the Policy of the European […]
-
Майстер-клас від Андрія Войтюка, бар-менеджера рекреаційного комплексу «Mojo»
During the masterclass, Andrii Voytyuk, bar manager of the Mojo hotel and restaurant complex, helped students master the practical skills of making cocktails and develop the professional competencies necessary to work in hospitality. For students majoring in Hotel and Restaurant Management, as part of the Bar Business and Sommelier Work Organisation educational component, it is […]
-
Онлайн-лекція на тему “Основи створення мобільних додатків”
19 березня 2025 року здобувачі освіти ВоФК НУХТ отримали унікальну нагоду долучитися до інформативної онлайн-лекції з розробки мобільних додатків. Доповідачем виступив Микола Павлович Костіков, кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який презентував тему “Основи створення мобільних додатків”. Найбільше зацікавлення захід викликав у здобувачів освіти, що навчаються […]
-
«Особливості роботи баристи» – від якості кавових зерен до мистецтва лате-арту
As part of the study of the educational component ‘Bar business and organisation of sommelier work,’’ students of the Hotel and Restaurant Business educational professional programme took part in an online lecture, ‘Features of the Barista’s Work.’’ The lecture was delivered by Olga Pushka, PhD in Technical Sciences, Associate Professor of the Hotel, Restaurant and […]
-
«Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн»
У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» мали змогу відвідати захопливу гостьову лекцію на тему «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн», яку провела доцент кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Юлія Бондаренко. Зустріч розпочалася з обговорення культурного значення хліба в різних народів. Лекторка розповіла, що хліб […]
-
Гостьова лекція доцента кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Оксани Кирпіченкової
On 11 March, students majoring in Hotel and Restaurant Business had the opportunity to listen to a guest lecture, ‘Interesting facts about the origin and features of the technology of famous confectionery products’ by Oksana Kirpichenkova, Associate Professor of Hotel and Restaurant Business Department of the National University of Food Technology. The knowledge gained during […]