Позначка: ЦВК_ХТ

  • Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Гастрономічна культура, як різновид людської культури дуже глибоко інтегрована в суспільне життя. Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій студенти спеціальності «Харчові технології» представили матеріали своїх пошукових проєків – секрети простої […]

    Читати далі >

  • Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»

    Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»

    26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася екскурсія в ресторан «Прага», який є справжнім прикладом вишуканого закладу у стилі “Сучасної Європи” та дозволяє поринути в атмосферу та традиції Чеської столиці. Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Пахолюк Тамарою Євгеніївною для студентів 2 та 3 курсів відділення харчових технологій. Директор ресторану […]

    Читати далі >

  • Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців

    Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців

    Співпраця освітнього закладу з роботодавцями є важливою для забезпечення якості освіти, удосконалення навчального процесу, покращення освітньо-професійних програм та працевлаштування студентів після закінчення навчання. 26 квітня студенти відділення харчових технологій зустрілися з представниками мережі супермаркетів «Наш край», які є лідерами національного ринку роздрібної торгівлі і працюють з 2001 року. Для здобувачів освіти була представлена інформація  про відкриті […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас «Європейський сніданок»

    Майстер-клас «Європейський сніданок»

    26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій на базі навчального ресторану “Біля замку” відбувся майстер-клас “Європейський сніданок”. Захід був проведений за участю майстрів виробничого навчання Деменік Марії Юріївни і Козакової Яни Миколаївни та учнів груп К- 21 та К-31 Романюк Вікторії, Лісовця Дениса та Лучковського Максима. Саме ці здобувачі освіти нещодавно […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів»

    Майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів»

    25 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбувся майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів». Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Захарчук Валентиною Павлівною для студентів першого курсу відділення харчових технологій. Здобувачі освіти ознайомилися з лабораторією стандартизації та контролю якості продукції та побачили, які аналізи можуть тут проводитися. Для студентів були представлені ключові […]

    Читати далі >

  • Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    В інклюзивній кав’ярні «Старе місто» відбулася зустріч старшокласників Луцького навчально-реабілітаційного центру з метою проведення профорієнтаційного діалогу «Твій вибір». На заході учні ознайомилися з актуальними професіями на ринку праці, формулою їх вибору, з інформацією про заклади професійної освіти та шляхами здобуття професій. Співвласниця кав’ярні «Старе місто» і заступник голови ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    У світі активно розвивається нова гастрономічна мода – молекулярна кухня. Цей тренд стає популярним серед справжніх любителів: з’являються нові рецептури і профільні ресторани. Від сучасної кухні гурмани чекають свіжих та яскравих емоцій, вражень. Пікантності додає й той факт, що тепер в цій області відсутні єдині стандарти, набуває значення творчий підхід, що поєднує традиційну регіональну кухню […]

    Читати далі >

  • Кавова магія: від чашки до смаку

    Кавова магія: від чашки до смаку

    9 квітня перша група здобувачів освіти завершила навчання в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+.  Один із учасників програми Денис Новак поділився враженнями та здобутим досвідом. Денис розповів  про особливості проходження практики у готельно-ресторанному комплексі Neiburgs в м. Рига. Він також  провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі здобувачами […]

    Читати далі >

  • Програма обміну Еразмус+ продовжується!

    Програма обміну Еразмус+ продовжується!

    Студенти відділень туризму та готельно-ресторанної справи і харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ приїхали до Риги на навчання за програмою академічної мобільності Еразмус+. Завдяки програмі студенти отримають можливість покращити свої навички та уміння: в управлінні готельно-ресторанним бізнесом, в здатності реалізовувати ефективні внутрішні комунікації та навички взаємодії у професійній діяльності, в розробці програми маркетингу для підприємств […]

    Читати далі >

  • Перспективи співпраці в галузі виробництва апіпродукції

    Перспективи співпраці в галузі виробництва апіпродукції

    15 березня відбулася зустріч викладачів циклової випускової комісії виробництва та технологій з співвласниками магазину «Медова хата» Володимиром та Тетяною Дмитруками. Володимир є президентом  Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий Стан»,  головою Волинського обласного осередку громадської організації «Гільдія медоварів України». Він один з перших, хто почав виробляти на Волині продукцію на основі меду та інших продуктів бджільництва, […]

    Читати далі >

  • Розширене засідання з перегляду та удосконалення освітніх програм

    Розширене засідання з перегляду та удосконалення освітніх програм

    Сучасний світ постійно змінюється і розвивається, відповідно змінюються потреби та вимоги роботодавців. У зв’язку із цим, освітні програми потребують постійного перегляду та оновлення. 7 березня відбулось розширене засідання, у якому взяли участь голови робочих груп з розробки, перегляду та удосконалення освітніх програм, голови циклових випускових комісій та завідувачі відділень. Під час засідання було розглянуто ряд […]

    Читати далі >

  • Зустріч студентів відділення харчових технологій з директором кав’ярні-кондитерської «Старе Місто»

    Зустріч студентів відділення харчових технологій з директором кав’ярні-кондитерської «Старе Місто»

    На відділенні харчових технологій відбулася зустріч студентів другого курсу із Новосад Ларисою Андріївною, директором кав’ярні-кондитерської «Старе Місто». Лариса Андріївна займається соціальною та громадською діяльністю, допомагає українським воїнам, відстоює інтереси та права людей з інвалідністю. В легендарній кав’ярні баристами працюють двоє юнаків з синдромом Дауна, зокрема – і її син. На даний момент на базі закладу […]

    Читати далі >