Позначка: ЦВК_ХТ
-
Гастрономічний майстер-клас в Латвії «ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА»
27 квітня в рамках тижня циклової комісії Виробництва та технологій відбувся Великодній майстер-клас студентки групи ХТ-33. Циклова комісія Виробництва та технологій Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій вже за встановленою щорічною традицією відзначає даний захід. Цього року опісля Великодніх свят студентка спеціальності «Харчові технології» організувала та провела цікавий майстер-клас. Мета проведення даного майстру класу […]
-
Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури
Гастрономічна культура, як різновид людської культури дуже глибоко інтегрована в суспільне життя. Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій студенти спеціальності «Харчові технології» представили матеріали своїх пошукових проєків – секрети простої […]
-
Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»
26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася екскурсія в ресторан «Прага», який є справжнім прикладом вишуканого закладу у стилі “Сучасної Європи” та дозволяє поринути в атмосферу та традиції Чеської столиці. Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Пахолюк Тамарою Євгеніївною для студентів 2 та 3 курсів відділення харчових технологій. Директор ресторану […]
-
Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців
Співпраця освітнього закладу з роботодавцями є важливою для забезпечення якості освіти, удосконалення навчального процесу, покращення освітньо-професійних програм та працевлаштування студентів після закінчення навчання. 26 квітня студенти відділення харчових технологій зустрілися з представниками мережі супермаркетів «Наш край», які є лідерами національного ринку роздрібної торгівлі і працюють з 2001 року. Для здобувачів освіти була представлена інформація про відкриті […]
-
Майстер-клас «Європейський сніданок»
26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій на базі навчального ресторану “Біля замку” відбувся майстер-клас “Європейський сніданок”. Захід був проведений за участю майстрів виробничого навчання Деменік Марії Юріївни і Козакової Яни Миколаївни та учнів груп К- 21 та К-31 Романюк Вікторії, Лісовця Дениса та Лучковського Максима. Саме ці здобувачі освіти нещодавно […]
-
Майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів»
25 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбувся майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів». Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Захарчук Валентиною Павлівною для студентів першого курсу відділення харчових технологій. Здобувачі освіти ознайомилися з лабораторією стандартизації та контролю якості продукції та побачили, які аналізи можуть тут проводитися. Для студентів були представлені ключові […]
-
Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії
В інклюзивній кав’ярні «Старе місто» відбулася зустріч старшокласників Луцького навчально-реабілітаційного центру з метою проведення профорієнтаційного діалогу «Твій вибір». На заході учні ознайомилися з актуальними професіями на ринку праці, формулою їх вибору, з інформацією про заклади професійної освіти та шляхами здобуття професій. Співвласниця кав’ярні «Старе місто» і заступник голови ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та […]
-
Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»
У світі активно розвивається нова гастрономічна мода – молекулярна кухня. Цей тренд стає популярним серед справжніх любителів: з’являються нові рецептури і профільні ресторани. Від сучасної кухні гурмани чекають свіжих та яскравих емоцій, вражень. Пікантності додає й той факт, що тепер в цій області відсутні єдині стандарти, набуває значення творчий підхід, що поєднує традиційну регіональну кухню […]
-
Кавова магія: від чашки до смаку
9 квітня перша група здобувачів освіти завершила навчання в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+. Один із учасників програми Денис Новак поділився враженнями та здобутим досвідом. Денис розповів про особливості проходження практики у готельно-ресторанному комплексі Neiburgs в м. Рига. Він також провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі здобувачами […]
-
Програма обміну Еразмус+ продовжується!
Студенти відділень туризму та готельно-ресторанної справи і харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ приїхали до Риги на навчання за програмою академічної мобільності Еразмус+. Завдяки програмі студенти отримають можливість покращити свої навички та уміння: в управлінні готельно-ресторанним бізнесом, в здатності реалізовувати ефективні внутрішні комунікації та навички взаємодії у професійній діяльності, в розробці програми маркетингу для підприємств […]
-
Перспективи співпраці в галузі виробництва апіпродукції
15 березня відбулася зустріч викладачів циклової випускової комісії виробництва та технологій з співвласниками магазину «Медова хата» Володимиром та Тетяною Дмитруками. Володимир є президентом Братства бджолярів землі Волинської «Ройовий Стан», головою Волинського обласного осередку громадської організації «Гільдія медоварів України». Він один з перших, хто почав виробляти на Волині продукцію на основі меду та інших продуктів бджільництва, […]
-
Розширене засідання з перегляду та удосконалення освітніх програм
Сучасний світ постійно змінюється і розвивається, відповідно змінюються потреби та вимоги роботодавців. У зв’язку із цим, освітні програми потребують постійного перегляду та оновлення. 7 березня відбулось розширене засідання, у якому взяли участь голови робочих груп з розробки, перегляду та удосконалення освітніх програм, голови циклових випускових комісій та завідувачі відділень. Під час засідання було розглянуто ряд […]