Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

,

Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми Харчові технології. Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі.

Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології є ПрАТ «Теремно Хліб», підприємство, яке впродовж 40 років є одним з найбільших постачальників хліба у Волинській області. Сьогодні хлібокомбінат виробляє величезні обсяги продукції. Його асортимент нараховує понад 150 назв хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів.

Великі масштаби виробництва забезпечують здобувачам освіти проходження практики на різних виробничих лініях, дільницях та цехах. Це дає можливість практикантам показати та закріпити свої вміння та навички контролювати режими технологічних процесів виробництва хлібобулочних та кондитерських виробів, проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції, здійснювати виробництво харчової продукції на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій.

Робота наших практикантів отримує схвальні відгуки від працівників підприємства, багатьом пропонують працевлаштування одразу після завершення навчання. Це свідчить про високий рівень підготовки в коледжі.  

Практика на ПрАТ «Теремно Хліб» не тільки дає можливість здобувачам освіти отримати практичні навички, які допоможуть їм в майбутньому професійному житті, але й адаптуватися до роботи на великому підприємстві та бути конкурентоспроможними працівниками на ринку праці.

Ольга Ройко