Категорія: Життя коледжу

  • Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – подорожі з метою отримання автентичного досвіду, заснованого на культурі споживання їжі або напоїв, відкритті унікальних місць та їхньої культури через національну кухню. Як світовий тренд гастрономічний туризм стає все більш важливим явищем не тільки соціального і культурного, але також і соціально-економічного плану. Подорожі за смаком, кулінарні шляхи і маршрути, відвідування знаменитих місць…

  • Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальна їжа і місцеві продукти – безумовний тренд для гурманів усіх поколінь, рестораторів та шеф-кухарів. Think global, think local – головне правило сучасної гастрономії. Локальні продукти – здоровіші, корисніші, дешевші, цікавіші і смачніші. Саме з таким «меседжем» завітав до нас з майстер-класом випускник коледжу, а нині шеф-кухар ресторану «Noble» Андрій Локачук. Майстер-клас подарував студентам відділення…

  • Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу – завершальний етап підготовки залу до прийому відвідувачів. Це свого роду мистецтво, що більшою мірою залежить від смаку людини, яка накриває стіл. Сервірування формувалося століттями, постійно приносячи різні нововведення з культур народів світу. У нашій країні традиційно склалася європейська форма сервірування. Прості, але стильні дрібниці можуть зробити наш побут приємнішим. Головне – доречність…

  • Створимо ліси разом

    Створимо ліси разом

    Тиждень відділення туризму та готельно-ресторанної справи розпочався із участі у всеукраїнській екологічній акції «Створимо ліси разом». Головним завданням акції є відновлення українських лісів, створення лісових насаджень, відновлення екосистеми планети та поліпшення екологічної ситуації в країні. Викладачі відділення разом із студентами працювали на ділянці площею 1,1 га для посадки лісових культур. Спільними зусиллями представників нашого навчального…

  • Тренд цього літа: BBQ-коктейлі!

    Тренд цього літа: BBQ-коктейлі!

    8 квітня майстер виробничого навчання Сус Юлія Василівна та учениці групи ОБ-31 Бондарук Ольга та Луцюк Ольга провели майстер-клас «BBQ- коктейлі». Принцип технології дуже простий: перед тим, як готувати стейки, ковбаски й гамбургери, на гриль викладають фрукти й овочі. Вони є основою для BBQ-коктейлів. Наприклад, для приготування «Мохіто» або «Кайпіріньї» використовують смажені лайми, а для…

  • Використання інноваційних технологій в харчових виробництвах

    Використання інноваційних технологій в харчових виробництвах

    Під такою назвою 8 квітня у межах тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулось засідання круглого столу, яке підготували студенти третього курсу відділення харчових технологій під керівництвом викладачів Богдан Галини Іванівни та Пахолюк Тамари Євгенівни. Майбутні технологи наголосили, що сьогодні перенаселеність планети і брак їжі для всіх змушує людство шукати нові шляхи для вирішення…

  • НАТО – фактор безпеки

    НАТО – фактор безпеки

    4 квітня 1949 року у Вашингтоні було підписано договір представниками 12 країн – Бельгії, Великої Британії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції. Ця дата є офіційним днем заснування НАТО – Організації Північноатлантичного Договору. Саме з нагоди відзначення цієї події було проведено засідання Євроклубу нашого коледжу, в якому взяли участь студенти…

  • Святкування Всесвітнього дня здоров’я у коледжі

    Святкування Всесвітнього дня здоров’я у коледжі

    У Відокремленому структурному підрозділі “Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій” відзначили Всесвітній день здоров’я у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки. Розпочався день акцією «В здоровому тілі, здоровий дух”». До заходу долучилися студенти, а також викладачі фізкультури коледжу: Вавринюк П.В., Гапонюк С.П., Пахолюк А.Р. Головна мета такої акції забезпечити студентам та викладачам…

  • Майстер-клас «Лате-арт» для учнів професії «Офіціант. Бармен»

    Майстер-клас «Лате-арт» для учнів професії «Офіціант. Бармен»

    6 квітня для учнів групи ОБт-11 на базі кафе «Uno» відбувся майстер-клас «Лате-арт», який провів випускник нашого коледжу Олександр Прилепа. Лате-арт – це особливий спосіб вливання  спіненого молока в еспресо, завдяки чому на поверхні кави утворюються різні візерунки.  Олександр Прилепа продемонстрував учням методику приготування кави «Aero Press». Бариста спочатку замочував мелену каву протягом 10-15 секунд, а…