Категорія: Життя коледжу

  • Готуємось до Великодня

    Готуємось до Великодня

    Є свята, які невіддільні від застілля, і головний серед них – Пасха, багато традицій якої пов’язані з їжею, саме тому красива сервіровка пасхального столу дуже важлива. У ній варто врахувати не тільки традиції і звичаї, не тільки зробити найсмачніші страви, а й дотримати модні тенденції дизайну. У рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної […]

    Читати далі >

  • Виховуємо патріотизм і національну самосвідомість

    Виховуємо патріотизм і національну самосвідомість

    «Чи любите Ви мандрувати?». Відповідь на це запитання у 99% випадків однозначна: «Так, дуже люблю!». Ще одна непереборна людська якість – постійний пошук суперництва, змагання, випробування власних сил. Відтак рано чи пізно будь-яка розвага має шанси перетворитися на спорт. З метою популяризації туризму, виховання патріотизму та національної самосвідомості, визначення найсильніших спортсменів між студентами та учнями […]

    Читати далі >

  • Все буде ЕКО!

    Все буде ЕКО!

    В рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи та співпраці з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва студенти групи Т-31 та класним керівником Г.Козак мали змогу висловити свою власну екологічну позицію, яка полягає у відмові від поліетиленових кульків та виготовлення з клаптиків тканини художніх торбинок до Великодня у формі пасхальних кроликів. Разом з куратором […]

    Читати далі >

  • До майстерності через практику

    До майстерності через практику

    Активно та творчо відбувається відпрацювання  лабораторних робіт студентами груп ГРС-31 та ГРС-22, з дисципліни “Організація ресторанного господарства”. З особливим захопленням студенти виконують лабораторні роботи на теми бенкетів. Бенкет — це урочистий званий сніданок, обід або вечеря, що влаштовується на честь якоїсь особи або події. Бенкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить неофіційний характер і є найбільш […]

    Читати далі >

  • Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – подорожі з метою отримання автентичного досвіду, заснованого на культурі споживання їжі або напоїв, відкритті унікальних місць та їхньої культури через національну кухню. Як світовий тренд гастрономічний туризм стає все більш важливим явищем не тільки соціального і культурного, але також і соціально-економічного плану. Подорожі за смаком, кулінарні шляхи і маршрути, відвідування знаменитих місць […]

    Читати далі >

  • Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальна їжа і місцеві продукти – безумовний тренд для гурманів усіх поколінь, рестораторів та шеф-кухарів. Think global, think local – головне правило сучасної гастрономії. Локальні продукти – здоровіші, корисніші, дешевші, цікавіші і смачніші. Саме з таким «меседжем» завітав до нас з майстер-класом випускник коледжу, а нині шеф-кухар ресторану «Noble» Андрій Локачук. Майстер-клас подарував студентам відділення […]

    Читати далі >

  • Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу – завершальний етап підготовки залу до прийому відвідувачів. Це свого роду мистецтво, що більшою мірою залежить від смаку людини, яка накриває стіл. Сервірування формувалося століттями, постійно приносячи різні нововведення з культур народів світу. У нашій країні традиційно склалася європейська форма сервірування. Прості, але стильні дрібниці можуть зробити наш побут приємнішим. Головне – доречність […]

    Читати далі >

  • Створимо ліси разом

    Створимо ліси разом

    Тиждень відділення туризму та готельно-ресторанної справи розпочався із участі у всеукраїнській екологічній акції «Створимо ліси разом». Головним завданням акції є відновлення українських лісів, створення лісових насаджень, відновлення екосистеми планети та поліпшення екологічної ситуації в країні. Викладачі відділення разом із студентами працювали на ділянці площею 1,1 га для посадки лісових культур. Спільними зусиллями представників нашого навчального […]

    Читати далі >

  • Тренд цього літа: BBQ-коктейлі!

    Тренд цього літа: BBQ-коктейлі!

    8 квітня майстер виробничого навчання Сус Юлія Василівна та учениці групи ОБ-31 Бондарук Ольга та Луцюк Ольга провели майстер-клас «BBQ- коктейлі». Принцип технології дуже простий: перед тим, як готувати стейки, ковбаски й гамбургери, на гриль викладають фрукти й овочі. Вони є основою для BBQ-коктейлів. Наприклад, для приготування «Мохіто» або «Кайпіріньї» використовують смажені лайми, а для […]

    Читати далі >

  • Використання інноваційних технологій в харчових виробництвах

    Використання інноваційних технологій в харчових виробництвах

    Під такою назвою 8 квітня у межах тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулось засідання круглого столу, яке підготували студенти третього курсу відділення харчових технологій під керівництвом викладачів Богдан Галини Іванівни та Пахолюк Тамари Євгенівни. Майбутні технологи наголосили, що сьогодні перенаселеність планети і брак їжі для всіх змушує людство шукати нові шляхи для вирішення […]

    Читати далі >

  • НАТО – фактор безпеки

    НАТО – фактор безпеки

    4 квітня 1949 року у Вашингтоні було підписано договір представниками 12 країн – Бельгії, Великої Британії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції. Ця дата є офіційним днем заснування НАТО – Організації Північноатлантичного Договору. Саме з нагоди відзначення цієї події було проведено засідання Євроклубу нашого коледжу, в якому взяли участь студенти […]

    Читати далі >

  • Святкування Всесвітнього дня здоров’я у коледжі

    Святкування Всесвітнього дня здоров’я у коледжі

    У Відокремленому структурному підрозділі “Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій” відзначили Всесвітній день здоров’я у Центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки. Розпочався день акцією «В здоровому тілі, здоровий дух”». До заходу долучилися студенти, а також викладачі фізкультури коледжу: Вавринюк П.В., Гапонюк С.П., Пахолюк А.Р. Головна мета такої акції забезпечити студентам та викладачам […]

    Читати далі >