Категорія: Життя коледжу
-
Культурно-дозвільна діяльність студентів
29 травня здобувачі освіти відділення економіки і підприємництва розважали студентів та учнів коледжу неймовірною грою на гітарі та співами українських пісень. Як показує досвід формування особистості майбутнього фахівця, не може бути забезпечений лише в рамках навчального процесу. Розвиток культурно-дозвільної діяльності студентів, як складової частини їх естетичного виховання, дозволяє підвищити професійне й особистісне удосконалення особистості. […]
-
Долучаємося до культурного життя України
27 травня студенти відділення економіки і підприємництва разом із викладачкою фахових дисциплін Валентиною ДОМБРОВСЬКОЮ, долучилися до заходу «Lutsk art, сraft & talks weekend». Учасники заходу мали змогу познайомитися з локальними брендами та митцями, подискутувати про розвиток креативного сектору та локального бізнесу в регіоні, спробувати крафтові смаколики волинських та рівненських мікро брендів та почути творчість волинських […]
-
Продовжуємо допомагати ЗСУ
Due to the initiative of the students’ activists of the “Tourism, Hotel and Restaurant Business “ department a charity event “Kulish for Armed Forces of Ukraine ” was held. It’s aim was to raise money for the warriors. All the participants could taste delicious food and drinks, and give voluntary money. За ініціативи студентського активу […]
-
Актуальність національно-патріотичного виховання в умовах сьогоденних викликів – «Азовсталь»
Війна вчить патріотизму, і не тільки війна. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, тисячі молодих людей виїхали за кордон. Більшість з них відзначає, що поїхавши в Ірландію, Італію, Англію, Польщу, Німеччину, зрозуміли, в якій прекрасній країні жили. Це воєнне покоління росте патріотичним, бо патріотизм у них формується не через програми, а через […]
-
Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки
23 травня у внутрішньому дворі коледжу студенти групи ХТ-23 відділення харчових технологій Вавриш Юрій, Митчик Тетяна, Литвінчук Тетяна під керівництвом викладача фахових дисциплін Пахолюк Тамари Євгеніївни провели майстер-клас «Вироби з солоного тіста», участь в якому могли взяти всі бажаючі. Здобувачі освіти розповіли історичні відомості про виготовлення фігурок з тіста, які виготовляли та використовували як атрибут […]
-
Я маю мрію
Найкращий оратор той, хто своїм словом і навчає,і дає насолоду, і справляє глибоке враженняЦицерон У сучасному суспільстві є тенденція зниження рівня комунікативної культури молоді. Наявний дефіцит мовленнєвої вправності й навичок раціональної мовленнєвої поведінки в людини ХХІ століття спонукає педагогів звертатися до риторики. Найвища радість на землі – це спілкування. В ньому – джерело людських радощів […]
-
Щодо маніпулювання думкою і суб’єктивної подачі фактів
Засоби масової інформації зобов’язані дотримуватися принципів об’єктивної, різносторонньої, обґрунтованої подачі інформації, а у разі висвітлення певної ситуації, надати можливість сторонам висловити свою позицію і залишити за глядачем можливість оцінити ситуацію самостійно. Твердження ведучої, яка спирається лише на погляд однієї зі сторін, є оціночним, суб’єктивним, окрім того, висловлення негативних припущень із застосуванням вставних слів створює можливість […]
-
Вивчаємо особливості маркетингу в сфері мистецтва
З метою вивчення особливостей маркетингу в сфері мистецтва, 22 травня здобувачі освіти відділення економіки і підприємництва, ОПП Маркетинг та ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, разом із викладачами фахових дисциплін Валентиною ДОМБРОВСЬКОЮ та Нелею КІНАХ відвідали відкриття виставки ляльок-мотанок Наталії Бугай, луцької майстрині та поетеси.
-
“Війна забрала майбуття. Тобі навіки 19”
Як сумно грає скрипка уночі!..Журливо плаче…Голосно ридає.Вже рік, як грає музика сумна.Забулись ноти чарівні, веселі.Оксана Козак Шнайдрук Катерина – учениця І курсу, яка навчається за професією “Кухар” приймала участь в обласному огляді-представленні “Захисники і захисниці України – працівники та випускники закладів професійної (професійно-технічної освіти), моя родина”. За результатами журі заочного етапу конкурсу представлені матеріали були […]
-
Участь наших студентів в святкування Дня культури Камеруна в Hotel School
Здобувачі освіти відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи, які навчаються в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+, взяли участь в святкуванні Дня культури Камеруна. Камерунська кухня – одна з найрізноманітніших в Африці через розташування Камеруну на перехресті шляхів між північчю, заходом та центром континенту; етнічної різноманітності, змішання культур племен банту, семі-банту та арабів. До цього […]
-
Участь у конференції «Пам’ять заради майбутнього»
Депортація кримських татар — геноцид, складовою частиною якого було насильницьке виселення кримськотатарського народу з його історичної батьківщини — з Криму, здійснене упродовж 18–21 травня 1944 року, а прибуття ешелонів закінчилося 4 червня 1944-го; один зі злочинів радянського тоталітарного режиму. Етнічну чистку здійснено відомством держбезпеки СРСР за наказом Йосипа Сталіна і постановою Державного комітету оборони СРСР […]
-
Вишиванка як символ сили, добробуту, краси й оберегу
Every year on the third Thursday of May, Ukrainians worldwide celebrate Vyshyvanka Day. Traditionally, on this day, teachers and students of the “Tourism, Hotel, and Restaurant Business” Department of the Volyn Professional College NUFT wear embroidered shirts and hold a series of events, the main goal of which is to preserve and popularize Ukrainian values. […]