Категорія: Життя коледжу
-
Я маю мрію
Найкращий оратор той, хто своїм словом і навчає,і дає насолоду, і справляє глибоке враженняЦицерон У сучасному суспільстві є тенденція зниження рівня комунікативної культури молоді. Наявний дефіцит мовленнєвої вправності й навичок раціональної мовленнєвої поведінки в людини ХХІ століття спонукає педагогів звертатися до риторики. Найвища радість на землі – це спілкування. В ньому – джерело людських радощів […]
-
Щодо маніпулювання думкою і суб’єктивної подачі фактів
Засоби масової інформації зобов’язані дотримуватися принципів об’єктивної, різносторонньої, обґрунтованої подачі інформації, а у разі висвітлення певної ситуації, надати можливість сторонам висловити свою позицію і залишити за глядачем можливість оцінити ситуацію самостійно. Твердження ведучої, яка спирається лише на погляд однієї зі сторін, є оціночним, суб’єктивним, окрім того, висловлення негативних припущень із застосуванням вставних слів створює можливість […]
-
Вивчаємо особливості маркетингу в сфері мистецтва
З метою вивчення особливостей маркетингу в сфері мистецтва, 22 травня здобувачі освіти відділення економіки і підприємництва, ОПП Маркетинг та ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, разом із викладачами фахових дисциплін Валентиною ДОМБРОВСЬКОЮ та Нелею КІНАХ відвідали відкриття виставки ляльок-мотанок Наталії Бугай, луцької майстрині та поетеси.
-
“Війна забрала майбуття. Тобі навіки 19”
Як сумно грає скрипка уночі!..Журливо плаче…Голосно ридає.Вже рік, як грає музика сумна.Забулись ноти чарівні, веселі.Оксана Козак Шнайдрук Катерина – учениця І курсу, яка навчається за професією “Кухар” приймала участь в обласному огляді-представленні “Захисники і захисниці України – працівники та випускники закладів професійної (професійно-технічної освіти), моя родина”. За результатами журі заочного етапу конкурсу представлені матеріали були […]
-
Участь наших студентів в святкування Дня культури Камеруна в Hotel School
Здобувачі освіти відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи, які навчаються в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+, взяли участь в святкуванні Дня культури Камеруна. Камерунська кухня – одна з найрізноманітніших в Африці через розташування Камеруну на перехресті шляхів між північчю, заходом та центром континенту; етнічної різноманітності, змішання культур племен банту, семі-банту та арабів. До цього […]
-
Участь у конференції «Пам’ять заради майбутнього»
Депортація кримських татар — геноцид, складовою частиною якого було насильницьке виселення кримськотатарського народу з його історичної батьківщини — з Криму, здійснене упродовж 18–21 травня 1944 року, а прибуття ешелонів закінчилося 4 червня 1944-го; один зі злочинів радянського тоталітарного режиму. Етнічну чистку здійснено відомством держбезпеки СРСР за наказом Йосипа Сталіна і постановою Державного комітету оборони СРСР […]
-
Вишиванка як символ сили, добробуту, краси й оберегу
Every year on the third Thursday of May, Ukrainians worldwide celebrate Vyshyvanka Day. Traditionally, on this day, teachers and students of the “Tourism, Hotel, and Restaurant Business” Department of the Volyn Professional College NUFT wear embroidered shirts and hold a series of events, the main goal of which is to preserve and popularize Ukrainian values. […]
-
Піца: від традицій до інновацій – навчаємося на майстер-класі з приготування улюбленої страви
Піца є однією з найпопулярніших страв у всьому світі і займає важливе місце в гастрономічній культурі. Це страва, яка може задовольнити різноманітні смакові уподобання. У неї дуже багато переваг: зручно їсти, готується дуже швидко, її досить, щоб поласувати великою компанією. Але найголовніше – це надзвичайно смачно! Піца є полотном для кулінарної творчості. Кухарі та гурмани […]
-
Академічна мобільність — важлива складова у процесі формування єдиного європейського освітнього простору
On May 16, 2023, an extended meeting of the “Tourism, Hotel, and Restaurant Business” cyclic graduation committee was held. Among the issues discussed during the meeting was the topic of innovation in the field of academic mobility. Academic mobility allows students and teachers to study or perform internships abroad. Academic mobility is the most developed […]
-
Активний туризм – запорука здоров’я!
During the week of the cyclic graduation commission of “Tourism, Hotel, and Restaurant Business”, sports tourism and orienteering competitions were held to develop and popularize sports as an active recreation and a healthy lifestyle among college students. In the inner courtyard of the college, the students competed in the “Labyrinth” orienteering course and the cycling […]
-
Волинь відома і невідома
During the week of the cyclic graduation committee of Tourism and Hotel and Restaurant Business, the first year students of the “Tourism” specialty with their foreign language teachers Tetyana Andrus and Oksana Kharkovska held an interesting and informative activity on the topic “Volyn Known and Unknown”. During the event, the participants had the opportunity to […]
-
Практичні навички міжнародного туризму
During the week of the cyclic graduation commission of “Tourism, Hotel, and Restaurant Business”, training was held on the basis of the tourist enterprise “All-Inclusive Plus” LLC to practice the skills of developing international tour offers. Students were offered to independently form the program of the international tour “Graduation in Bulgaria” for pupils and students. […]