Категорія: Життя коледжу

  • Співпраця в освітній сфері та сфері розвитку туризму

    Співпраця в освітній сфері та сфері розвитку туризму

    Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій відкритий для співробітництва в різних сферах, а взаємодія освітнього та туристичного сектору якнайкраще  віддзеркалює сучасні соціально-економічні процеси України. Одним з дієвих механізмів розвитку партнерських зв’язків та реалізації різноманітних ініціатив є соціальне партнерство в галузях освіти, туризму, маркетингу і в розвитку місцевої сфери гостинності. Коледж зберігає давні традиції як…

  • Навчально-тренувальні стрільби

    Навчально-тренувальні стрільби

    Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» стосовно підготовки громадян України до військової служби, з метою вдосконалення знань, умінь і навичок здобувачів освіти з навчального предмета «Захист України», визначення рівня їх готовності до строкової військової служби у Збройних силах та інших військових формуваннях України 5 травня здобувачі освіти нашого коледжу разом з…

  • Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Гастрономічна культура, як різновид людської культури дуже глибоко інтегрована в суспільне життя. Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій студенти спеціальності «Харчові технології» представили матеріали своїх пошукових проєків – секрети простої…

  • Майстер-клас «Європейський сніданок»

    Майстер-клас «Європейський сніданок»

    26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій на базі навчального ресторану “Біля замку” відбувся майстер-клас “Європейський сніданок”. Захід був проведений за участю майстрів виробничого навчання Деменік Марії Юріївни і Козакової Яни Миколаївни та учнів груп К- 21 та К-31 Романюк Вікторії, Лісовця Дениса та Лучковського Максима. Саме ці здобувачі освіти нещодавно…

  • Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    В інклюзивній кав’ярні «Старе місто» відбулася зустріч старшокласників Луцького навчально-реабілітаційного центру з метою проведення профорієнтаційного діалогу «Твій вибір». На заході учні ознайомилися з актуальними професіями на ринку праці, формулою їх вибору, з інформацією про заклади професійної освіти та шляхами здобуття професій. Співвласниця кав’ярні «Старе місто» і заступник голови ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та…

  • Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    У світі активно розвивається нова гастрономічна мода – молекулярна кухня. Цей тренд стає популярним серед справжніх любителів: з’являються нові рецептури і профільні ресторани. Від сучасної кухні гурмани чекають свіжих та яскравих емоцій, вражень. Пікантності додає й той факт, що тепер в цій області відсутні єдині стандарти, набуває значення творчий підхід, що поєднує традиційну регіональну кухню…

  • Кавова магія: від чашки до смаку

    Кавова магія: від чашки до смаку

    9 квітня перша група здобувачів освіти завершила навчання в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+.  Один із учасників програми Денис Новак поділився враженнями та здобутим досвідом. Денис розповів  про особливості проходження практики у готельно-ресторанному комплексі Neiburgs в м. Рига. Він також  провів короткий екскурс у світ професійного обладнання для приготування кави та поділився зі здобувачами…

  • Відбулась акція «Подаруй паску ближньому»

    Відбулась акція «Подаруй паску ближньому»

    Здобувачі освіти Відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» разом із педагогами приготували паски та привітали з Великоднем викладачів, які знаходяться на заслуженому відпочинку. Усі вклали у цю справу часточку домашнього тепла, душевної щедрості та любові. Здавна відомо, для того, щоб паска була смачна, в процесі випікання, в неї вкладають душу і…

  • В очікуванні Великодня. Сервіруємо стіл

    В очікуванні Великодня. Сервіруємо стіл

    Великдень – одне з найважливіших християнських свят, яке відзначається у багатьох країнах світу. Це свято пов’язане зі свіжістю та відродженням природи. На Великдень після освячення паски в українців заведено збиратися з родиною чи друзями за столом за великодніми частуваннями. Учні груп ОБ-11 та ОБ-31 професії «Офіціант. Бармен» разом з майстрами виробничого навчання Оксаною Казнадзей та…