Категорія: Навчання
-
Математика в сузір’ї наук
4 березня 2024 року у Відокремленому структурному підрозділі “Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій” відбувся урок-калейдоскоп “Математика в сузір’ї наук” в рамках тижня природничо-математичних дисциплін, де здобувачі освіти групи К-11 виступали з презентаціями про роль математики в архітектурі, літературі, живописі та музиці. Учасники уроку розглядали, як математика впливає на творчість у різних сферах, представляючи
-
Семінар з географії “Свідоме споживання: дієві кроки до сталого майбутнього”
4 березня у рамках предметного тижня природничо-математичних дисциплін, викладач географії Людмила Лотиш провела семінар “Свідоме споживання: дієві кроки до сталого майбутнього” зі студентами групи ХТ-11. Мета заняття – підвищення обізнаності здобувачів освіти про важливість сталих споживчих звичок та їх застосування в повсякденному житті; поширення знань про ефективні методи мінімізації відходів, зменшення екологічного впливу та підтримання
-
Декантація вина: набуваємо практичних навичок
The implementation of the educational and professional program Hotel and Restaurant Business is provided with the appropriate material and technical equipment for the acquisition of special competencies and practical skills by students. Our educational and professional programme provides for various types of practical training, including laboratory work while mastering educational components. During the study of
-
Можливості неформальної освіти як спосіб підвищення кваліфікації здобувачів
At the present stage, students have many options to improve their qualifications in the process of studying through courses, webinars, and workshops. The students of the Hotel and Restaurant Business educational professional programme took the opportunity to enrich their knowledge in the hospitality industry by taking the Barista certificate course on the Diia. Education portal.
-
Відкрита гостьова лекція на тему «Сучасний стан страхового ринку України в умовах війни»
27 лютого 2024 року відбулася відкрита гостьова лекція Анатолія Бубенщикова, директора Луцької філії СК АСКО ДП, на тему «Сучасний стан страхового ринку України в умовах війни», для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Фінанси, банківська справа та страхування в рамках вивчення освітнього компонента Страхування. Під час лекції було висвітлено актуальні питання розвитку страхових компаній, правового регулювання діяльності
-
Кваліфікаційний іспит здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології
Кваліфікаційний іспит зі спеціальності є заключним етапом навчання за освітньо-професійною програмою Харчові технології. Він показує весь багаж знань, вмінь та навичок, здобутих здобувачами освіти за весь період навчання в коледжі. Іспит включав завдання з наступних фахових освітніх компонент: харчові технології, технологія виробництва кулінарної продукції, організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, технологічне обладнання галузі.
-
Фахові випускні іспити здобувачів освіти ОПП Готельно-ресторанна справа та ОПП Туризм
On 15 January, professional final examinations began at the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department. Students who have completed their educational and professional programs in the 2023/24 academic year are taking the exams. The complex exam task includes theoretical questions and solving practice-oriented tasks in specialized disciplines. Students presented general and special competencies in accordance
-
Гостьова лекція для здобувачів освіти за освітньо-професійними програмами Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа та страхування на тему «Дотримання чинного законодавства у сфері державних закупівель»
21 грудня, в рамках вивчення освітнього компонента Контроль і ревізія, відбувалася гостьова лекція для здобувачів освіти за освітньо-професійними програмами Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа та страхування за участю Приймачука Віталія Михайловича, начальника відділу у сфері державних закупівель управління Західного офісу Державної Аудиторської служби у Волинській області на тему «Дотримання чинного законодавства у сфері державних
-
Економічний брейн-ринг
Викладач фахових дисциплін Гавриленко Марія 8 грудня із студентами 1 курсу, які навчаються за освітньо-професійними програмами Облік і оподаткування та Підприємництво та торгівля провела відкритий урок уформі економічного брейн-рингу. Ділова гра – один із найбільш ефективних методів навчання. Доцільність застосування даного підходу при викладанні дисциплін економічного профілю обумовлена необхідністю розвитку комунікативних, організаційних та лідерських компетентностей,
-
Дослідження інноваційних тенденцій барної культури – невід’ємна складова підготовки конкурентоспроможних фахівців на ринку праці
The students of the Hotel and Restaurant Business educational program attended workshops of speakers and ambassadors of well-known alcohol companies online as part of the International Expo Forum of Restaurant, Hotel, and Cleaning Business, which took place on November 28–29 in Kyiv. In the educational component of the OC24 laboratory lesson, “Bar business and organization
-
Застосування студентоцентрованого підходу під час проведення лабораторних занять
Students of the group GRS 31, majoring in the 241 Hotel and Restaurant Business Program, set the table and worked out the following methods of serving food and beverages in the laboratory class: portioned serving of dishes; serving dishes “to the table”; serving dishes “on a tray”; serving dishes with preliminary portioning on the utility
-
Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я
Харчові звички підлітків мають вплив на їхнє здоров’я впродовж усього життя. Вчені вже давно довели, що 40% здоров’я формує спосіб харчування людини. Нераціональне харчування в юному віці часто призводить до розвитку різноманітних захворювань у майбутньому. З метою привернення уваги здобувачок освіти до свого здоров’я в рамках освітньої компоненти «Фізіологія харчування з основами нутриціології» (освітньо-професійна програма












