Категорія: Навчання

  • Oнлайн-урок із кібербезпеки «Я. Безпека. Кіберпростір»

    Oнлайн-урок із кібербезпеки «Я. Безпека. Кіберпростір»

    #cybermonth2023 Щорічно в жовтні в Європі та США під час так званого «кібермісяця» або Місяця кібербезпеки. Цю ініціативу підтримує вже кілька років поспіль і Україна. Головна мета «кібермісяця» – привернути увагу суспільства до різних аспектів кібербезпеки та кіберзахисту завдяки реалізації інформаційно-просвітницької кампанії щодо необхідності дотримання правил кібергігієни та інвестицій у кіберзахист на різних рівнях.   […]

    Читати далі >

  • Онлайн-лекції від провідних експертів ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів та фінансистів АПК України»

    Онлайн-лекції від провідних експертів ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів та фінансистів АПК України»

    26 жовтня здобувачі освіти третього курсу відділення економіки і підприємництва, освітньо-професійних програм Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа та страхування та викладачі фахових дисциплін прослухали цикл онлайн-лекцій від провідних експертів ГО «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України» в рамках бухгалтерського воркшопу «Облік діяльності бізнесу в умовах воєнного стану: новації-2023». Формат заходу дозволив учасникам ознайомитися […]

    Читати далі >

  • «О мово рідна! Золота колиско…»

    «О мово рідна! Золота колиско…»

    Ціною життя найкращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє. Українська мова – це мова наших батьків і дітей. Мова нашої Перемоги! Валерій Залужний Цьогоріч 27 жовтня вся світова українська спільнота відзначає День української писемності та мови (Указ Президента України № 455/2023 від 28 липня 2023 р.). Це свято припадає на  […]

    Читати далі >

  • Лекція англійською мовою для здобувачів освіти спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія

    Лекція англійською мовою для здобувачів освіти спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія

    Вивчення іноземних мов є одним із ключових факторів побудови успішної кар’єри у сучасному світі. Особливо важливим є володіння іноземною мовою в сфері інформаційних технологій, де переважна більшість технічної документації та комунікація ведуться англійською мовою. Тому важливо, щоб в процесі навчання здобувачі освіти, які навчаються за напрямом Інформаційні технології, вдосконалювали не тільки свої фахові компетентності, але […]

    Читати далі >

  • Навчальна екскурсія як метод формування спеціальних компетентностей

    Навчальна екскурсія як метод формування спеціальних компетентностей

    The teacher of the Tourism and Hotel and Restaurant Business Department, Yuriy Pasevich, and students of the educational professional program Tourism, group T-21, took part in an educational excursion to the Museum of Geology and Geomorphology, Faculty of Geography of Lesya Ukrainka Volyn National University. The event was held as part of the study of […]

    Читати далі >

  • Відкрита гостьова лекція на тему “Етап «Планування» життєвого циклу вимог. Підготовка до зустрічі із замовником”

    Відкрита гостьова лекція на тему “Етап «Планування» життєвого циклу вимог. Підготовка до зустрічі із замовником”

    02 жовтня 2023 року відбулась відкрита гостьова лекція Катерини Шепелюк, менеджера з якості та бізнес-аналітика компанії Capgemini Engineering, на тему “Етап «Планування» життєвого циклу вимог. Підготовка до зустрічі із замовником”. Лекція проводилась для здобувачів освіти четвертого курсу освітньо-професійної програми Інженерія програмного забезпечення в рамках курсу дисципліни “Аналіз вимог до програмного забезпечення”. У ході лекції було […]

    Читати далі >

  • Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя

    В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі, […]

    Читати далі >

  • Демократія – основа ефективного управління

    Демократія – основа ефективного управління

    Із такою темою з нагоди Всесвітнього дня демократії викладач суспільних дисциплін Олександр Новосад організував круглий стіл із студентами групи ОПЗ-11. Учасники обговорили значення демократичних принципів управління суспільством та їх ефективність у сучасних умовах. Через пряму і представницьку демократію громадяни можуть здійснювати управління загальносуспільними справами, впливати на дії влади при здійсненні повсякденних справ із реалізації делегованих […]

    Читати далі >

  • Реалізація фахових компетенцій під час проходження практики закордоном

    Реалізація фахових компетенцій під час проходження практики закордоном

    At the beginning of the summer, under the student exchange program “Erasmus Bulgaria,” students of the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department undergo an internship at the four-star hotel “Riva” in the resort of Sunny Beach. During the training, future specialists improve their abilities to organize the process of providing hotel and animation services, ensuring […]

    Читати далі >

  • Підсумкова атестація 2023

    Підсумкова атестація 2023

    На відділенні економіки і підприємництва розпочали роботу екзаменаційні комісії з підсумкової атестації у формі кваліфікаційного іспиту ОПП Фінанси, банківська справа та страхування, ОПП Облік і оподаткування, ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. До складу комісій залучені керівники провідних фінансових та господарських установ м.Луцька, Олександр БУЦЬ, керівник Луцької філії ПАТ “ЕКСІМБАНК”, Олена СОСНИЦЬКА, директор ПП «Тріада […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»

    Нові ідеї, незвичайні рішення, своєрідна подача – такими можуть бути міні закуски – аппетайзери, якщо до них підійти нестандартно. Майстер-клас з виготовлення оригінальних закусок провели студенти відділення харчових технологій, продемонструвавши такі фахові компетентності освітньої програми «Харчові технології» як здатність застосовувати знання у практичній діяльності, використовуючи здобуті фундаментальні та професійні знання і навички, здатність забезпечувати культуру […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»

    Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»

    24 травня викладачі хімії Богдан Галина Іванівна, Редько Валентина Володимирівна, Долотова Галина Володимирівна у внутрішньому дворі коледжу провели для здобувачів освіти майстер-клас «Від теорії до практики». Ключовою метою заходу було показати, що теоретичні знання, експериментальні вміння та навички з хімії не зводяться лише до проведення хімічних експериментів. Майбутні фахівці харчових виробництв повинні знати, як творчо […]

    Читати далі >