Декантація вина: набуваємо практичних навичок

The implementation of the educational and professional program Hotel and Restaurant Business is provided with the appropriate material and technical equipment for the acquisition of special competencies and practical skills by students. Our educational and professional programme provides for various types of practical training, including laboratory work while mastering educational components. During the study of the educational component “Bar Business and Organisation of Sommelier Work”, students gained practical experience in conducting organoleptic assessment of wine quality and tasting.

Реалізація освітньо-професійної програми Готельно-ресторанна справа забезпечена відповідним матеріально-технічним обладнанням для набуття спеціальних компетентностей та отримання практичних навичок здобувачами освіти. Наша освітньо-професійна програма передбачає різні види практичної підготовки, зокрема і  лабораторні роботи при опануванні освітніх компонент.

Під час вивчення освітнього компонента «Барна справа та організація роботи сомельє» здобувачі отримали практичний досвід проведення органолептичної оцінки якості вин та їх дегустації; за правилами сомельє відкорковувати пляшку; робити декантацію і визначати по-справжньому смачне вино. Зокрема, здобувач освіти  Владислав Гусак продемонстрував слухачам курсу техніку проведення декантації червоного вина. Декантування вина – процес, який необхідний для того, щоб відокремити вино від осаду та наситити його киснем.

Такі заняття є важливим кроком у професійному розвитку здобувачів готельно-ресторанної справи, сприяють розумінню важливості винного сервісу та розширенню знань про винну культуру.