Категорія: Навчання
-
На гостини до Луцького художнього музею
Активізації навчально-пізнавальної діяльності здобувачів освіти сьогодення вимагає нових підходів до проведення занять. У Волинському фаховому коледжі НУХТ стало доброю традицією відвідувати одну з цікавих локацій нашого міста – Художній музей. При вивченні освітнього компонента «Історія та культура України», здобувачі освіти ОПП «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»…
-
Участь здобувачів освіти за ОПП «Облік і оподаткування» у Тижні заощаджень – 2024: “Бюджет – моя головна смартзвичка”
З 28 жовтня до 01 листопада 2024 року, в межах святкування Всесвітнього дня заощаджень, Національним банком України було проведено Тиждень заощаджень – 2024: “Бюджет – моя головна смартзвичка”. Здобувачі освіти ОПП «Облік і оподаткування» взяли активну участь в онлайн-заходах від експертів Національного банку України, зокрема у вебінарі «Таємниця давніх скарбів – витоки історії заощадження»; вебінарі…
-
«Мовний калейдоскоп осені» – інноваційні методи навчання здобувачів відділення туризму та готельно-ресторанної справи
Innovative methods of studying educational components are used to implement the educational professional programs ‘Hotel and Restaurant Business’ and ‘Tourism.’ They contribute to the acquisition of general competencies of future specialists. Thus, students actively participated in the integrated lesson ‘Language Kaleidoscope of Autumn’ in the educational component ‘Ukrainian for Specific Purposes,’ which combined interactivity, creativity,…
-
Бінарна лекція «Види тестування програмного забезпечення»
4 листопада для здобувачів освіти другого курсу освітньо-професійної «Інженерія програмного забезпечення» відбулась бінарна лекція на тему «Види тестування програмного забезпечення». Лекція проведена в рамках освітнього компоненту «Основи програмної інженерії». Особливістю заняття став комплексний підхід до висвітлення теми завдяки участі двох досвідчених викладачів. Основну частину лекції провів кандидат технічних наук Олександр Ройко, який детально розглянув класифікацію…
-
Гостьова лекція від експерта: професійний шлях у світ комп’ютерних мереж
В нашому коледжі 1 листопада відбулась гостьова лекція на тему “Професійне оволодіння комп’ютерними мережами – з чого почати?”. Лекцію провела досвідчений фахівець – кандидат технічних наук, доцент кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки Луцького національного технічного університету Наталія Володимирівна Багнюк. Захід був організований для студентів освітньо-професійних програм “Інженерія програмного забезпечення” та “Комп’ютерна інженерія”, які прагнуть поглибити…
-
Гостьова лекція від випускника: шлях до успіху у Frontend-розробці
30 жовтня 2024 року в нашому коледжі відбулася надзвичайно цікава та пізнавальна гостьова лекція на тему «Від студента до професіонала: успішний шлях у Frontend-розробку з React». Спікером виступив наш випускник Сергій Мельник, який зараз працює Middle Frontend React Developer у компанії Profisealabs. Лекція зібрала зацікавлену аудиторію здобувачів освіти 1-2 курсів освітньо-професійних програм «Інженерія програмного забезпечення»…
-
Освоєння технологій професійного зростання
In the process of studying the educational component ‘Foreign Language for Professional Purposes’, a practical lesson ‘Writing a CV in English’ was held for students of the professional qualification ‘Hotel and Restaurant Business’. The students learned how to properly structure their CVs, select keywords, and formulate their own achievements to help them attract the attention…
-
Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку
У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання,…
-
У коледжі відбувся перший етап XXV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
У Волинському фаховому коледжі НУХТ сьогодні відбувся перший етап XXV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Мовознавче змагання, започатковане на честь видатного українського громадського діяча й мецената, покликане популяризувати українську мову серед молоді, сприяти розвитку мовленнєвих навичок і вивченню культурної спадщини. Конкурс зібрав здобувачів освіти різних спеціальностей, які прагнуть продемонструвати свої знання та…
-
Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів
Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для…
-
Студенти коледжу долучилися до Європейського тижня кодування
Минулого тижня наш коледж став частиною масштабної європейської ініціативи — Тижня кодування ЄС (EU Code Week). У заході взяли участь понад 100 здобувачів освіти з різних освітньо-професійних програм, зокрема Інженерія програмного забезпечення, Комп’ютерна інженерія, Готельно-ресторанна справа. Тиждень кодування ЄС — це масштабна освітня ініціатива, яка має на меті зробити вивчення програмування доступним, захоплюючим та веселим…
-
Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI
У рамках вивчення освітнього компоненту «Кухні народів світу» для здобувачів освіти 4 курсу освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено заняття на базі грузинського ресторану GOBI. Це був яскравий, практичний досвід, який дозволив зануритись в автентичну грузинську кулінарну культуру. Студенти отримали унікальну можливість не лише скуштувати традиційні грузинські страви, такі як хінкалі, хачапурі та сациві, але…