Категорія: Навчання
-
Студенти IT-шники зустрічались з практикуючим розробником програмного забезпечення
У рамках заходів Тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії, 17 лютого відбулась онлайн-зустріч студентів спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення” та “Комп’ютерна інженерія” з нашим випускником, full stack розробником Сергієм Савчуком. Сергій має досвід співпраці з провідними компаніями по розробці програмного забезпечення. Зокрема зараз він співпрацює з відомою українською ІТ-компанією SoftServe. У ході зустрічі було…
-
Інформаційна кампанія «Живи вільно»
Мета: підняття рівня обізнаності здобувачів освіти щодо проблеми торгівлі людьми з використанням посібників та брошур «Живи вільно» За оцінками Міжнародної організації з міграції 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. А згідно з даними Дитячого фонду ООН кожен 4-й постраждалий у світі – дитина.Саме тому громадська спілка «А21 Україна» разом з…
-
Година коду 2021
Вже традиційно відділення інформатики та комп’ютерної техніки приєдналося до щорічної всесвітньої акції «Година коду». Цього року захід відбувався 10 грудня 2021 року в рамках тижня Відділення. Учасниками акції стали учні Луцького навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №24 – технологічний ліцей” та Луцького вищого професійного училища. Проводили Годину коду викладач-методист, к.т.н. Олександр Ройко та викладач-методист…
-
День народження комп’ютерної миші
В рамках заходів тижня відділення інформатики та комп’ютерної техніки викладачі інформатики Юлія Удовицька та Софія Смолій провели пізнавальний захід з нагоди Дня комп’ютерної миші, який відзначають у світі 9 грудня на знак того, що 1968 р. – у Сан-Франциско на професійній конференції винахідник Дуглас Енгельбарт вперше публічно продемонстрував винайдені ним комп’ютерну мишу і гіпертекст. Згідно з планом заходу,…
-
Відроджуємо рецептури наших предків додавши до них елементи сучасності
Один з найкращих способів пізнати країну − спробувати її на смак. Саме у їжі, способах її приготування і компонентах страви зашифровано культурний код нації. Доброю традицією серед студентів відділення харчових технологій є дослідження автентичних рецептур родинних страв. Надихнувшись самобутністю та своєрідністю поліської кухні, студенти груп ХТ-32 та ХТс-33 адаптували під сучасні технології та приготували декілька…
-
Солодкий майстер-клас від кондитерської студії “Dolce story”
З нагоди Дня працівників харчової промисловості 13 жовтня учні групи ПКт-11 у супроводі майстра виробничого навчання Сидорук Юлії Володимирівни відвідали кондитерську студію «Dolce story». Це сучасне підприємство, яке виготовляє ексклюзивні торти, тістечка, десерти. Директор студії Світлана Скопюк радо зустріла майбутніх колег, розповіла історію створення підприємства та ознайомила зі всіма тонкощами сучасного кондитерського виробництва. Працівники закладу…
-
Заняття-пленери як інноваційна форма освітнього процесу (подорож «Луцьким колегіумом»)
У сучасний період розвитку освіти в Україні відбувається зміна пріоритетів у професійній підготовці висококваліфікованих фахівців. Новації сучасної педагогічної освіти мають базуватися на активному залученні до навчально-виховного процесу технологій і методів навчання, що можуть значно підвищити ефективність засвоєння студентами знань і вмінь з фахових дисциплін, пробудити їх інтерес до творчих пошуків, посприяти набуттю професійного досвіду майбутнього…
-
Діджиталізація у сфері туризму
Справжньою родзинкою серед заходів циклової випускової комісії туризму та готельно – ресторанної справи стала зустріч студентів спеціальності «Туризм» із кандидатом географічних наук, власником туристичної агенції «Мікс Тур» (http://www.mixtour.lutsk.ua) Віталієм Зейком. Інтерактивна лекція «Діджиталізація у сфері туризму. Маркетингові фішки 2021 року» була присвячена новітнім тенденціям та технологіям в туристичній діяльності, особливостям просування та продажу туристичного продукту,…
-
Лекція на тему «Україна-НАТО: безпека через партнерство та співробітництво»
У ХХI столітті у зв’язку із глобальними загрозами, жодна держава не може самостійно гарантувати свою національну безпеку – вона є спільною для всього світу. Навесні 2021-го року у зв’язку з активізацією військових дій на Сході ми знову переконуємося у безальтернативності вибору європейської та євроатлантичної інтеграції, розуміємо цінність безпеки та цивілізованої співпраці з країнами, які є стабільними, передбачуваними і демократичними партнерами. З метою…
-
Професіоналізм потрібно формувати
Професійно важливі якості майбутнього фахівця – це ті його індивідуальні особливості, що сприяють формуванню у людини позитивного ставлення до своєї професії і людей, з якими він працює, прагнення до особистісного зростання, професійного вдосконалення. Сьогодні, коли суспільство бурхливо розвивається в умовах ринкової економіки як ніколи гостро стоїть проблема підготовки фахівців для роботи в умовах того ж…
-
Вебінар «Актуальні питання освітнього забезпечення сільського туризму в Україні»
В сучасних умовах світової пандемії, пов’язаної з поширенням вірусу COVID-19, особливо посилюються позиції внутрішнього туризму, зокрема, сільський зелений туризм та його різновиди набирають все більшої актуальності. В рамках проведення тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи було проведено круглий сліл «Актуальні питання розвитку сільського зеленого туризму в Україні», який був поєднай з вебінаром «Актуальніпитання…
-
Всеукраїнський відкритий марафон з української мови імені Петра Яцика
Всеукраїнський відкритий марафон з української мови імені Петра Яцика проводиться з метою розвитку в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування. За ухвалою “Ліги українських меценатів”, конкурсу надано ім’я Петра Яцика, канадського підприємця українського…