Категорія: Навчання
-
Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя
В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі,…
-
Демократія – основа ефективного управління
Із такою темою з нагоди Всесвітнього дня демократії викладач суспільних дисциплін Олександр Новосад організував круглий стіл із студентами групи ОПЗ-11. Учасники обговорили значення демократичних принципів управління суспільством та їх ефективність у сучасних умовах. Через пряму і представницьку демократію громадяни можуть здійснювати управління загальносуспільними справами, впливати на дії влади при здійсненні повсякденних справ із реалізації делегованих…
-
Реалізація фахових компетенцій під час проходження практики закордоном
At the beginning of the summer, under the student exchange program “Erasmus Bulgaria,” students of the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department undergo an internship at the four-star hotel “Riva” in the resort of Sunny Beach. During the training, future specialists improve their abilities to organize the process of providing hotel and animation services, ensuring…
-
Підсумкова атестація 2023
На відділенні економіки і підприємництва розпочали роботу екзаменаційні комісії з підсумкової атестації у формі кваліфікаційного іспиту ОПП Фінанси, банківська справа та страхування, ОПП Облік і оподаткування, ОПП Підприємництво, торгівля та біржова діяльність. До складу комісій залучені керівники провідних фінансових та господарських установ м.Луцька, Олександр БУЦЬ, керівник Луцької філії ПАТ “ЕКСІМБАНК”, Олена СОСНИЦЬКА, директор ПП «Тріада…
-
Майстер-клас «Нові кулінарні тренди»
Нові ідеї, незвичайні рішення, своєрідна подача – такими можуть бути міні закуски – аппетайзери, якщо до них підійти нестандартно. Майстер-клас з виготовлення оригінальних закусок провели студенти відділення харчових технологій, продемонструвавши такі фахові компетентності освітньої програми «Харчові технології» як здатність застосовувати знання у практичній діяльності, використовуючи здобуті фундаментальні та професійні знання і навички, здатність забезпечувати культуру…
-
Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»
24 травня викладачі хімії Богдан Галина Іванівна, Редько Валентина Володимирівна, Долотова Галина Володимирівна у внутрішньому дворі коледжу провели для здобувачів освіти майстер-клас «Від теорії до практики». Ключовою метою заходу було показати, що теоретичні знання, експериментальні вміння та навички з хімії не зводяться лише до проведення хімічних експериментів. Майбутні фахівці харчових виробництв повинні знати, як творчо…
-
Навчання ефективним методам виявлення фальсифікації харчових продуктів
Фальсифікація харчових продуктів є глобальною проблемою в Україні, яка впливає на безпеку, здоров’я та довіру споживачів. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів. Для того, щоб підвищити обізнаність здобувачів освіти щодо цієї проблеми та показати їм практичні методи виявлення шахрайства, відділенням харчових технологій було проведено майстер-клас по виявленню фальсифікації харчових продуктів. Захід розпочався зі знайомства…
-
Захист курсових робіт за ОПП Фінанси, банківська справа та страхування
19 травня 2023 року відбувся захист курсових робіт здобувачів освіти третього курсу відділення економіки та підприємництва за ОПП Фінанси, банківська справа та страхування, спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування. Під час захисту студенти групи ФБСС 31 та ФБСС 32 презентували результати своєї дослідницької діяльності з елементами наукового дослідження, демонстрували рівень вміння відстоювати свою думку.…
-
Відкрита гостьова лекція на тему «Про (важливість) навчання»
Сфера інформаційних технологій сьогодні є дуже привабливою на ринку праці, оскільки вважається, що тут високий рівень заробітних плат, комфортні умови роботи та цікаві проєкти. Це все, звичайно, відповідає дійсності, проте мало хто замислюється, що будь-який фахівець в цій сфері, який прагне постійного кар’єрного зростання, повинен постійно опановувати нові навички, вчитися і здобувати нові знання кропіткою…
-
Відпрацювання навичок приготування та подачі коктейлів
On May 11, Tetiana Ishchyk, a teacher of professional disciplines, conducted an open laboratory lesson on the topic “Cocktail Preparation and Serving” as part of the week of the cycle graduation committee of “Tourism, Hotel, and Restaurant Business”. During the laboratory training, the students of the educational professional program “Hotel and Restaurant Business” prepared technological…
-
Екскурсія у філію АТ «Укрексімбанк»
11 травня для здобувачів освіти відділення економіки і підприємництва, спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування, проведено екскурсію у філії АТ «Укрексімбанк» у м. Луцьку, яку організувала викладачка фахових дисциплін Лариса ЛЯШКО. Директор філії Олександр БУЦЬ розповів здобувачам освіти про особливості роботи банку в сфері операцій зовнішньо-економічної діяльності, ознайомив із структурою філії та поділився своїм…
-
Вдосконалення професійної комунікації іноземними мовами
The ability to communicate in foreign languages in the professional field is one of the key program competencies of students studying in the educational and professional program 242 Tourism. That is why, during the week of the cyclic graduation commission of “Tourism, Hotel, and Restaurant Business”, students of the second course demonstrated their skills in…