Категорія: Харчові технології
-
Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів
Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у…
-
Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями
В історії середньовічного Лучеська невід’ємною частиною є становлення кулінарної культури, адже роль міста у розвитку харчової індустрії, в ті часи, була вагомою. В цьому могли переконатися здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ, відвідавши ресторацію – трапезну «Підземелля». Захід відбувся в рамках тижня історії, адже команда закладу працює для того, щоб відновити історію…
-
Формування спеціальних компетентностей та соціальної відповідальності здобувачів освіти через організацію благодійних заходів
During the week, students and lecturers of the Food Technologies and Tourism, Hotel, and Restaurant Business Departments participated in various events organised by the Maltese and the Nova Linia hypermarket as part of the charity event ‘Giving Warmth is Easy’. This year’s events included fairs for selling authentic Ukrainian dishes, baking and sweets, tasting and…
-
Курсова робота як крок до соціальної відповідальності та інновацій у харчовій галузі
Виконання курсової роботи з освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми Харчові технології вимагає від здобувачів освіти не тільки високого рівня теоретичних знань та практичних вмінь, але й креативності та творчого підходу, адже основним її завданням є розроблення технології та рецептури нових харчових продуктів. Розробка інноваційного продукту є непростим завданням, адже шлях від ідеї до готового…
-
Відродження та популяризація української кулінарної спадщини
Один із наукових напрямків, яким займаються здобувачі освіти та викладачі освітньо-професійної програми «Харчові технології», – це дослідження й популяризація традицій української кухні, а також впровадження культури приготування та споживання автентичних національних страв. Ця робота включає детальне вивчення рецептур, історії та особливостей приготування страв, що відображають багатство й унікальність української кухні. Здобувачі освіти також розробляють нові…