Позначка: ЦВК_ХТ

  • Навчальні екскурсії як інструмент поглиблення спеціальних компетентностей

    Навчальні екскурсії як інструмент поглиблення спеціальних компетентностей

    У рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ІІ курсу освітньо-професійної програми Харчові технології відвідали відому у Луцьку та за його межами броварню «Luchan Brothers’ Brewery». Заступник директора з маркетингу Наталія Петрівна Попович провела підприємством цікаву та пізнавальну екскурсію. Вона розповіла про історію започаткування пивоварні, асортимент продукції, що випускається, окрему увагу приділила…

  • Студентський круглий стіл: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості»

    Студентський круглий стіл: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості»

    В рамках проведення тижня циклової комісії виробництва та технологій викладачем Ларисою ГОПАНЧУК було проведено студентський круглий стіл на тему: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості». Участь в заході взяли здобувачі освіти третього курсу, освітньої програми «Харчові технології» спеціальності 181 «Харчові технології». З вітальним словом перед учасниками круглого столу виступила к.т.н., доцент Лариса ГОПАНЧУК, яка…

  • Майстер-клас у кондитерській студії-кавʼярні «Світ Десертів»

    Майстер-клас у кондитерській студії-кавʼярні «Світ Десертів»

    Здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньої програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компонента «Технологія борошняних кондитерських виробів» відвідали майстер-клас у кондитерській студії-кав’ярні «Світ Десертів». Засновниця студії-кав’ярні – шеф-кондитер Світлана Скопюк, яка є неймовірним і досвідченим фахівцем кондитерського виробництва ознайомила здобувачів освіти з історією та технологією приготування макаронс. Вона поділилась своїми знаннями та секретами приготування  популярного…

  • Відкриття лекційної аудиторії у коледжі: віддзеркалення історії та майбутнього

    Відкриття лекційної аудиторії у коледжі: віддзеркалення історії та майбутнього

    28 березня Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій відзначив важливу подію – відкриття нової лекційної аудиторії. Цей момент став важливою віхою в історії освітнього закладу, яка відображає не лише його довгу та багату історію, але й прагнення до постійного розвитку та удосконалення для майбутніх поколінь. З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу Ігор…

  • Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Дні гостинності на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології взяли участь у Дні гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції. З вітальним словом звернулась до гостей завідувачка кафедри, професорка Олександра Нєміріч. Викладачі кафедри, професор Олег Кузьмін, доценти Ірина Корецька та Володимир Захаров ознайомили гостей зі структурою університету, детально розповіли про факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.…

  • Вручення дипломів випускникам

    Вручення дипломів випускникам

    31 січня 2024 року відбулося вручення дипломів фахового молодшого бакалавра випускникам коледжу, які навчалися за освітньо-професійними програмами  «Туризм», «Готельно-ресторанна справа», «Харчові технології». Радість, гордість і одночасно сум пережили ті, хто прийшов на цю подію. Роки навчання і цікавого студентського життя швидко минули. Здавалося, зовсім недавно вчорашні школярі стали абітурієнтами, а сьогодні – випускниками. З вітальними…

  • Кваліфікаційний іспит здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит зі спеціальності є заключним етапом навчання за освітньо-професійною програмою Харчові технології. Він показує весь багаж знань, вмінь та навичок, здобутих здобувачами освіти за весь період навчання в коледжі. Іспит включав завдання з наступних фахових освітніх компонент: харчові технології, технологія виробництва кулінарної продукції, організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, технологічне обладнання галузі.…

  • День української хустки на відділенні Харчових технологій

    День української хустки на відділенні Харчових технологій

    З метою збереження українських традицій, звичаїв та національної ідентичності 7 грудня відзначають Всесвітній день української хустки. Хустка має глибокі корені в українській культурі, ще здавна вона вважалася одним із оберегів роду, та символом патріотизму, свободи та любові. Сьогодні українська хустка стала не лише символом національної культури, а й способом вираження підтримки та гордості за свою…

  • Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Вплив харчових звичок підлітків на здоров’я

    Харчові звички підлітків мають вплив на їхнє здоров’я впродовж усього життя. Вчені вже давно довели, що 40% здоров’я формує спосіб харчування людини. Нераціональне харчування в юному віці часто призводить до розвитку різноманітних захворювань у майбутньому. З метою привернення уваги здобувачок освіти до свого здоров’я в рамках освітньої компоненти «Фізіологія харчування з основами нутриціології» (освітньо-професійна програма…

  • Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    Народні звичаї в розрізі технології виробництва кулінарної продукції

    30 листопада в Україні відзначають День святого Андрія Первозванного. Ще з давніх часів це свято особливо полюбляла молодь, адже воно було наповнене звичаями та обрядами, які мали магічний характер. У вечір перед Андрієм молодь збиралася на вечорниці, де розповідали різні історії, веселились, ворожили, а також випікали калиту – традиційний український святковий корж. Для калити готували…

  • Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

    Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми Харчові технології. Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі. Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології…

  • Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології зустрілися з екс-керівницею об’єднаних лабораторій Волинь-хліб та екс-заступницею директора з виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Момот Валентиною Семенівною, яка провела гостьову лекцію на тему «Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах». Валентина Семенівна – це людина з великим практичним досвідом роботи в хлібобулочній галузі області, тому їй було…