Категорія: Освітньо-професійні програми
-
Природні ресурси світу: гостьова лекція Олени Харченко
On 5 March, students majoring in Tourism, as part of the study of the educational components ‘Geography of Tourism,’ ‘Recreational Geography of Ukraine,’ ‘Sustainable Development of Tourism and Recreation,’ had the opportunity to learn in detail about the features of the varieties of natural resources in the world, their distribution and prospects for use during […]
-
Онлайн-лекція на тему “Професія ‘Аналітик даних’”
6 березня 2025 року студенти ВоФК НУХТ отримали можливість приєднатися до онлайн-лекції, присвяченої актуальним питанням аналізу даних та перспективам професії аналітика даних. Лекцію провів Михайло Петрович Грама, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який розкрив тему “Професія ‘Аналітик даних’”. Зустріч відбулася в межах програми заходів, присвяченої […]
-
Занурення в історію мобільних технологій на занятті з англійської мови
В рамках проведення тижня циклової методичної комісії викладачів, які формують загальні компетентності, здобувачі освіти спеціальності “Комп’ютерна інженерія” мали можливість не лише покращити свої знання з англійської мови, але й дізнатися багато цікавого про історію розвитку мобільних телефонів. Заняття на тему “Мобільний телефон: шлях від винаходу до сучасного гаджета” було проведено з метою розширення словникового запасу […]
-
Методична інновація: новий підхід до підготовки фінансистів у фаховій передвищій освіті
У сучасному освітньому середовищі значну роль відіграють методичні інновації, які сприяють підвищенню якості навчального процесу та професійної підготовки студентів. Однією з таких прогресивних методик є підхід, розроблений Гопанчук Ларисою, який активно застосовується в освітньо-професійній програмі «Фінанси, банківська справа та страхування» фахової передвищої освіти. Методична інновація як чинник розвитку фахової передвищої освіти сприяє підвищенню якості навчального […]
-
Діалог про майбутнє: відбулася зустріч першокурсників з головою циклової комісії
У рамках тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії відбулася онлайн-зустріч здобувачів освіти ОПП “Інженерія програмного забезпечення” з головою комісії Олександром Ройком. Зустріч була спрямована на налагодження діалогу між здобувачами освіти та викладацьким складом, а також ознайомлення першокурсників з особливостями подальшого навчання за обраною спеціальністю. Під час зустрічі Олександр Ройко розповів студентам про структуру […]
-
Сучасні біотехнології в харчовій промисловості
04 березня у межах освітнього компонента «Технічна мікробіологія» здобувачі освіти другого і третього курсу освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість прослухати гостьову лекцію на тему «Шеф-кухарі мікросвіту: таємниці заквасок і магія харчової біотехнології». Спікером виступила Ірина Ковшар, асистент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій. Лектор надзвичайно інформативно презентувала роль біотехнологій в харчовій промисловості, […]
-
«Гастротури – це смачно і цікаво»: онлайн-лекторій кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ
The Tourism and Hospitality Business Department of the National University of Food Technologies, represented by Tetiana Mirzodaieva, Associate Professor, Candidate of Economic Sciences, held an online lecture ‘Gastronomy tours are tasty and interesting’. Students majoring in Tourism and Hotel and Restaurant Business, as part of the study of the educational components ‘Specialised Tourism,’ ‘Event Tourism,’ […]
-
Технологічні секрети виробництва макаронних виробів
Макаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові […]
-
Онлайн-лекція на тему “Використання засобів штучного інтелекту для навчання”
4 березня 2025 року здобувачі освіти ВоФК НУХТ мали чудову нагоду долучитися до онлайн-лекції, присвяченої актуальним питанням штучного інтелекту та нейронних мереж. Лекцію провів Михайло Петрович Грама, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який представив тему “Використання засобів штучного інтелекту для навчання”. Захід відбувся в рамках […]
-
Туристична подорож як аспект практичної підготовки фахових молодших бакалаврів спеціальності «Туризм і рекреація»
To implement professional tourism training, the Training and Tourist Agency ‘Bilya Vezhi’ (“Near the Tower”) of the VoPC NUFT organises and conducts practical tourist trips using innovative technologies in the relevant field of professional activity. This year’s tourist season was opened by the students of the Tourism programme, who travelled along the Slavske – Ivano-Frankivsk […]
-
Вебінар «Академічна доброчесність та її роль в освітньому процесі»
У сучасному освітньому просторі академічна доброчесність є одним із ключових принципів, який забезпечує якість освіти та довіру до результатів навчання. Академічна доброчесність – це не просто формальність, а основа для побудови довіри між здобувачами освіти, викладачами та закладом освіти. Дотримання принципів академічної доброчесності допомагає здобувачам освіти розвивати критичне мислення, вчитися самостійно працювати з інформацією та […]
-
Знання, що рятують життя: важливі аспекти техніки безпеки в житті та навчанні
Сучасне життя сповнене потенційних ризиків, які можуть виникнути як у навчальному закладі, так і в побуті чи під час проходження практики на виробництві. Пожежі, побутові травми, електричні замикання, надзвичайні ситуації – усі ці небезпеки можуть призвести до серйозних наслідків, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Саме тому знання основ безпечної поведінки є життєвонеобхідними для кожного […]