Категорія: Освітньо-професійні програми
-
Інновації у сфері гостинності: студенти другого курсу ОПП “Готельно-ресторанна справа” впроваджують цифрові рішення
As part of the study of the educational component “Digital Toolkit for Hospitality Business”, second-year students of the educational and professional program “Hospitality and Restaurant Business” demonstrated a high level of creativity and technical awareness by developing their own projects on the digitalization of the tourism business. The students’ projects covered relevant topics of the […]
-
Знайомство з базами практики: здобувачі освіти відвідали Noble Boutique Hotel
As part of a practical lesson on the educational component “Hotel Business,” students of the Hotel and Restaurant Business educational professional programme made a field trip to the Noble Boutique Hotel. A high level of service and European-style aesthetics characterizes this modern hotel-type establishment. The purpose of the visit was to provide students with practical […]
-
Участь викладачів циклової випускової комісії обліку та фінансів у роботі круглого столу щодо підготовки фахівців для сектору економіки та бізнесу зі спеціальності 071 Облік і оподаткування
22 травня викладачі циклової випускової комісії обліку та фінансів взяли участь у роботі круглого столу «Підготовка фахівців для сектору економіки та бізнесу: гармонізація ринку праці та ринку освітянських послуг» із спеціальності 071 Облік і оподаткування. Захід було організовано Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти». Метою круглого столу стало обговорення актуальних питань підготовки […]
-
Гостьові лекції від викладачів Національного університету харчових технологій як інструмент поглиблення фахових компетентностей здобувачів освіти
У рамках вивчення освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології» були залучені гостьові лектори з Національного університету харчових технологій. Лекції провели професори та доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, біотехнології і мікробіології. Зустрічі були присвячені особливостям виробництва хліба, солодощів, […]
-
Вибіркові освітні компоненти як спосіб формування власної освітньої траєкторії
Формування власної освітньої траєкторії є одним із ключових етапів сучасного освітнього процесу. Важливу роль у цьому відіграє свідомий вибір здобувачами освіти вибіркових освітніх компонентів, які найповніше відповідають їхнім професійним інтересам, особистісним орієнтирам, кар’єрним прагненням та життєвим цілям. У зв’язку з цим на відділенні Харчових технологій було організовано низку заходів, присвячених формуванню та презентації каталогу вибіркових […]
-
Технології та матеріали наноелектроніки: гостьова лекція для майбутніх комп’ютерних інженерів
Підвищення якості освітнього процесу для здобувачів спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія відбувається через залучення провідних науковців до проведення гостьових лекцій. Такі заходи розширюють професійний світогляд студентів та знайомлять їх з передовими досягненнями сучасної науки і техніки. 22 травня відбулася гостьова лекція Сергія Луньова, доктора фізико-математичних наук, професора кафедри фізики та вищої математики Луцького національного технічного університету. […]
-
Майбутні фахівці готельно-ресторанної справи відпрацьовують професійні навички у форматі рольової гри
As part of the practical training, the Hotel and Restaurant Business educational professional program students participated in a role-playing game to simulate the reception in the “Dream Hostel” training laboratory. This lesson became part of a practice-oriented training that allows students to master their future profession theoretically and through simulating real situations in a professional […]
-
Захист курсових робіт як форма реалізації елементарної дослідницької та інноваційної діяльності здобувачів освіти ОПП «Облік і оподаткування»
Написання та захист курсових робіт є важливим етапом у формуванні фахових компетентностей здобувачів освіти коледжу, адже саме під час дослідницької та інноваційної діяльності, презентації власних досліджень майбутні фахівці навчаються застосовувати теоретичні знання на практиці, аналізувати фінансово-економічну інформацію та обґрунтовувати управлінські рішення. 21 травня 2025 року на відділенні економіки і підприємництва відбувся захист курсових робіт з […]
-
Роль оподаткування у забезпеченні ефективного ведення обліку та прозорості бізнесу: від теорії до практики
Динамічні зміни на ринку праці зумовлюють зростання вимог до змісту та якості підготовки висококваліфікованих фахівців, а залучення стейкхолдерів, зокрема професіоналів-практиків, виступає ключовим чинником підвищення якості освітнього процесу, формування компетентностей здобувачів освіти, релевантних ринку праці, забезпечення конкурентоспроможності випускників та удосконалення професійної кваліфікації педагогічних працівників коледжу. Співпраця циклової випускової комісії обліку та фінансів з Головним управлінням Державної […]
-
Презентація каталогу вибіркових освітніх компонентів: новий крок у професійному розвитку майбутніх ІТ-фахівців
На цикловій випусковій комісії комп’ютерної та програмної інженерії відбулась презентація каталогу вибіркових освітніх компонентів для здобувачів освіти ОПП “Інженерія програмного забезпечення” та ОПП “Комп’ютерна інженерія”. Презентацію провів голова ЦВК Олександр Ройко, який детально розповів студентам про можливості формування індивідуальної освітньої траєкторії. Вибіркові компоненти дозволяють здобувачам освіти глибше вивчити ті галузі, які їх найбільше цікавлять, адже […]
-
Розвиток алгоритмічного мислення здобувачів освіти на гостьовій лекції
Забезпечення якісної підготовки здобувачів освіти ОПП Інженерія програмного забезпечення реалізується через систематичне проведення гостьових лекцій від провідних фахівців галузі. Такі зустрічі суттєво підвищують навчальну мотивацію та сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх програмістів. 15 травня відбулась гостьова лекція Тетяни Гришанович, завідувачки кафедри комп’ютерних наук та кібербезпеки Волинського національного університету ім. Лесі Українки, кандидата фізико-математичних наук, експертки […]
-
Інтеграція теорії, практики та сталого розвитку в підготовці фахівців з готельно-ресторанної справи
Формування висококваліфікованих фахівців у сфері гостинності неможливе без поєднання глибоких теоретичних знань, практичних навичок і актуальних професійних компетентностей. Важливим елементом цього процесу є лабораторні заняття з освітнього компонента «Технологія продукції ресторанного господарства», які спрямовані не лише на розвиток технологічних умінь, а й на формування екологічного мислення та принципів сталого розвитку. Під час таких занять здобувачі […]