Позначка: ЦВК_ХТ
-
Майстер-клас викладачів хімії «Від теорії до практики»
24 травня викладачі хімії Богдан Галина Іванівна, Редько Валентина Володимирівна, Долотова Галина Володимирівна у внутрішньому дворі коледжу провели для здобувачів освіти майстер-клас «Від теорії до практики». Ключовою метою заходу було показати, що теоретичні знання, експериментальні вміння та навички з хімії не зводяться лише до проведення хімічних експериментів. Майбутні фахівці харчових виробництв повинні знати, як творчо […]
-
Презентація вибіркових освітніх компонентів для студентів відділення харчових технологій
Вибіркові освітні компоненти грають важливу роль у сучасній освіті, оскільки вони дозволяють студентам формувати індивідуальну освітню траєкторію, розвивати свої інтереси та компетентності, а також адаптуватися до вимог ринку праці. Для здобувачів освіти відділення харчових технологій була організована зустріч з головою групи з розробки освітньо-професійної програми Харчові технології Ольгою Ройко та завідувачем відділення Оксаною Цісар. Ольга […]
-
Майстер-клас із солоного тіста: творчі рецепти та техніки
23 травня у внутрішньому дворі коледжу студенти групи ХТ-23 відділення харчових технологій Вавриш Юрій, Митчик Тетяна, Литвінчук Тетяна під керівництвом викладача фахових дисциплін Пахолюк Тамари Євгеніївни провели майстер-клас «Вироби з солоного тіста», участь в якому могли взяти всі бажаючі. Здобувачі освіти розповіли історичні відомості про виготовлення фігурок з тіста, які виготовляли та використовували як атрибут […]
-
Навчання ефективним методам виявлення фальсифікації харчових продуктів
Фальсифікація харчових продуктів є глобальною проблемою в Україні, яка впливає на безпеку, здоров’я та довіру споживачів. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів. Для того, щоб підвищити обізнаність здобувачів освіти щодо цієї проблеми та показати їм практичні методи виявлення шахрайства, відділенням харчових технологій було проведено майстер-клас по виявленню фальсифікації харчових продуктів. Захід розпочався зі знайомства […]
-
Участь наших студентів в святкування Дня культури Камеруна в Hotel School
Здобувачі освіти відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи, які навчаються в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+, взяли участь в святкуванні Дня культури Камеруна. Камерунська кухня – одна з найрізноманітніших в Африці через розташування Камеруну на перехресті шляхів між північчю, заходом та центром континенту; етнічної різноманітності, змішання культур племен банту, семі-банту та арабів. До цього […]
-
Піца: від традицій до інновацій – навчаємося на майстер-класі з приготування улюбленої страви
Піца є однією з найпопулярніших страв у всьому світі і займає важливе місце в гастрономічній культурі. Це страва, яка може задовольнити різноманітні смакові уподобання. У неї дуже багато переваг: зручно їсти, готується дуже швидко, її досить, щоб поласувати великою компанією. Але найголовніше – це надзвичайно смачно! Піца є полотном для кулінарної творчості. Кухарі та гурмани […]
-
Лабораторна робота на базі кондитерської студії «Dolcestory»
На базі кондитерської студії «Dolce story» 28 квітня, в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій для студентів групи ХТ-33 під керівництвом викладача фахових дисциплін Юлії СИДОРУК, було проведено лабораторну роботу на тему «Технологія приготування сучасних тістечок та тортів», де студенти відпрацювали практичні навички приготування тістечок «Еклер з фісташковим кремом», тістечко «Анна Павлова» та […]
-
Навчальна екскурсія здобувачів освіти за ОПП Харчові технології на хлібозавод «ТЕРЕМНО ХЛІБ»
27 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій була організована екскурсія на один із найкращих хлібозаводів у нашій країні ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», що обслуговує якісною продукцією Луцьк і прилеглі райони. Майбутні технологи харчових виробництв студенти групи ХТ-21 з викладачем Богдан Галиною Іванівною познайомились з виробничими процесами хлібозаводу, пріорітетом якого є шанування українських […]
-
Гастрономічний майстер-клас в Латвії «ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА»
27 квітня в рамках тижня циклової комісії Виробництва та технологій відбувся Великодній майстер-клас студентки групи ХТ-33. Циклова комісія Виробництва та технологій Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій вже за встановленою щорічною традицією відзначає даний захід. Цього року опісля Великодніх свят студентка спеціальності «Харчові технології» організувала та провела цікавий майстер-клас. Мета проведення даного майстру класу […]
-
Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури
Гастрономічна культура, як різновид людської культури дуже глибоко інтегрована в суспільне життя. Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій студенти спеціальності «Харчові технології» представили матеріали своїх пошукових проєків – секрети простої […]
-
Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»
26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася екскурсія в ресторан «Прага», який є справжнім прикладом вишуканого закладу у стилі “Сучасної Європи” та дозволяє поринути в атмосферу та традиції Чеської столиці. Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Пахолюк Тамарою Євгеніївною для студентів 2 та 3 курсів відділення харчових технологій. Директор ресторану […]
-
Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців
Співпраця освітнього закладу з роботодавцями є важливою для забезпечення якості освіти, удосконалення навчального процесу, покращення освітньо-професійних програм та працевлаштування студентів після закінчення навчання. 26 квітня студенти відділення харчових технологій зустрілися з представниками мережі супермаркетів «Наш край», які є лідерами національного ринку роздрібної торгівлі і працюють з 2001 року. Для здобувачів освіти була представлена інформація про відкриті […]