Позначка: ЦВК_ХТ

  • Участь наших студентів в святкування Дня культури Камеруна в Hotel School

    Участь наших студентів в святкування Дня культури Камеруна в Hotel School

    Здобувачі освіти відділення харчових технологій та готельно-ресторанної справи, які навчаються в Латвії за програмою академічної мобільності Еразмус+, взяли участь в святкуванні Дня культури Камеруна. Камерунська кухня – одна з найрізноманітніших в Африці через розташування Камеруну на перехресті шляхів між північчю, заходом та центром континенту; етнічної різноманітності, змішання культур племен банту, семі-банту та арабів. До цього…

  • Піца: від традицій до інновацій – навчаємося на майстер-класі з приготування улюбленої страви

    Піца: від традицій до інновацій – навчаємося на майстер-класі з приготування улюбленої страви

    Піца є однією з найпопулярніших страв у всьому світі і займає важливе місце в гастрономічній культурі. Це страва, яка може задовольнити різноманітні смакові уподобання. У неї дуже багато переваг: зручно їсти, готується дуже швидко, її досить, щоб поласувати великою компанією. Але найголовніше – це надзвичайно смачно! Піца є полотном для кулінарної творчості. Кухарі та гурмани…

  • Лабораторна робота на базі кондитерської студії «Dolcestory»

    Лабораторна робота на базі кондитерської студії «Dolcestory»

    На базі кондитерської студії «Dolce story» 28 квітня,  в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій для студентів групи ХТ-33 під керівництвом викладача фахових дисциплін Юлії СИДОРУК, було проведено лабораторну роботу на тему «Технологія приготування сучасних тістечок та тортів», де студенти відпрацювали практичні навички приготування тістечок «Еклер з фісташковим кремом», тістечко «Анна Павлова» та…

  • Навчальна екскурсія здобувачів освіти за ОПП Харчові технології на хлібозавод «ТЕРЕМНО ХЛІБ»

    Навчальна екскурсія здобувачів освіти за ОПП Харчові технології на хлібозавод «ТЕРЕМНО ХЛІБ»

    27 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій була організована екскурсія на один із найкращих хлібозаводів у нашій країні ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ», що обслуговує якісною продукцією Луцьк і прилеглі райони. Майбутні технологи харчових виробництв студенти групи ХТ-21 з викладачем Богдан Галиною Іванівною познайомились з виробничими процесами хлібозаводу, пріорітетом якого є шанування українських…

  • Гастрономічний майстер-клас в Латвії «ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА»

    Гастрономічний майстер-клас в Латвії «ВЕЛИКОДНЯ ПАСКА»

    27 квітня в рамках тижня циклової комісії Виробництва та технологій відбувся Великодній майстер-клас студентки групи ХТ-33. Циклова комісія Виробництва та технологій Волинського фахового коледжу Національного університету харчових технологій вже за встановленою щорічною традицією відзначає даний захід. Цього року опісля Великодніх свят студентка спеціальності «Харчові технології» організувала та провела цікавий майстер-клас. Мета проведення даного майстру класу…

  • Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Дослідження родинних гастрономічних традицій – запорука формування етнічної культури

    Гастрономічна культура, як різновид людської культури дуже глибоко інтегрована в суспільне життя. Народна кухня – це така ж культурна спадщина, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій студенти спеціальності «Харчові технології» представили матеріали своїх пошукових проєків – секрети простої…

  • Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»

    Екскурсія студентів-технологів в ресторан «Прага»

    26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася екскурсія в ресторан «Прага», який є справжнім прикладом вишуканого закладу у стилі “Сучасної Європи” та дозволяє поринути в атмосферу та традиції Чеської столиці. Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Пахолюк Тамарою Євгеніївною для студентів 2 та 3 курсів відділення харчових технологій. Директор ресторану…

  • Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців

    Кар’єрні можливості для студентів: зустріч з представниками роботодавців

    Співпраця освітнього закладу з роботодавцями є важливою для забезпечення якості освіти, удосконалення навчального процесу, покращення освітньо-професійних програм та працевлаштування студентів після закінчення навчання. 26 квітня студенти відділення харчових технологій зустрілися з представниками мережі супермаркетів «Наш край», які є лідерами національного ринку роздрібної торгівлі і працюють з 2001 року. Для здобувачів освіти була представлена інформація  про відкриті…

  • Майстер-клас «Європейський сніданок»

    Майстер-клас «Європейський сніданок»

    26 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій на базі навчального ресторану “Біля замку” відбувся майстер-клас “Європейський сніданок”. Захід був проведений за участю майстрів виробничого навчання Деменік Марії Юріївни і Козакової Яни Миколаївни та учнів груп К- 21 та К-31 Романюк Вікторії, Лісовця Дениса та Лучковського Максима. Саме ці здобувачі освіти нещодавно…

  • Майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів»

    Майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів»

    25 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбувся майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів». Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Захарчук Валентиною Павлівною для студентів першого курсу відділення харчових технологій. Здобувачі освіти ознайомилися з лабораторією стандартизації та контролю якості продукції та побачили, які аналізи можуть тут проводитися. Для студентів були представлені ключові…

  • Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    Інклюзія та профорієнтація: допомога дітям з особливими освітніми потребами у виборі професії

    В інклюзивній кав’ярні «Старе місто» відбулася зустріч старшокласників Луцького навчально-реабілітаційного центру з метою проведення профорієнтаційного діалогу «Твій вибір». На заході учні ознайомилися з актуальними професіями на ринку праці, формулою їх вибору, з інформацією про заклади професійної освіти та шляхами здобуття професій. Співвласниця кав’ярні «Старе місто» і заступник голови ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна та…

  • Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    Майстер-клас по молекулярній кухні «Захоплююча подорож у світ нових смаків»

    У світі активно розвивається нова гастрономічна мода – молекулярна кухня. Цей тренд стає популярним серед справжніх любителів: з’являються нові рецептури і профільні ресторани. Від сучасної кухні гурмани чекають свіжих та яскравих емоцій, вражень. Пікантності додає й той факт, що тепер в цій області відсутні єдині стандарти, набуває значення творчий підхід, що поєднує традиційну регіональну кухню…