Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки

Великдень вважається одним із найбільших християнських свят, тому і підготовка до нього завжди є ретельною. Приготування великодньої випічки є одним із ключових аспектів цього свята, які зберігають наші традиції, духовність та культурну спадщину.

Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітньої компоненти «Технологія борошняних та кондитерських виробів» під керівництвом Юлії Сидорук та Яни Козакової відпрацювали та вдосконалили навички виготовлення великодньої випічки.

Студенти ознайомилися з історичними та культурними аспектами великодньої випічки, дослідили традиційні та інноваційні технології приготування пасок, а також самостійно виготовили ці вироби, дотримуючись усіх необхідних норм та вимог щодо їх якості. Під час виконання лабораторної роботи здобувачі освіти також набули практичних навичок створення складних оздоблень, зокрема різноманітних технік роботи з глазур’ю, шоколадом та іншими декоративними елементами. Під час виконання лабораторної роботи здобувачі освіти продемонстрували свої вміння та навички, здобуті під час вивчення відповідного освітнього компоненту, зокрема: здатність контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції, застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції, знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій, контролювати технологічні процеси харчових і суміжних виробництв.

Заняття дуже сподобалося здобувачам освіти, адже вони здобули знання та практичні навички, які зможуть використати вдома та порадувати на свято своїх рідних смачною випічкою.