Позначка: ЦВК виробництва та технологій
-
Гарбуз у кулінарії та сервіруванні: інтеграція навичок і творчості у підготовці майбутніх фахівців
Гарбуз – це справжній суперфуд, який надає широкі можливості для творчості при створенні кулінарних шедеврів. Завдяки своєму ніжному смаку та універсальності, він ідеально підходить для приготування як солодких, так і солоних страв. Багатий хімічний склад, зокрема вітаміни А, С, Е, клітковина та антиоксиданти, робить його не лише смачним, але й надзвичайно корисним для здоров’я. Крім
-
Гостьова лекція про крафтові технології молочного виробництва: практичний досвід від співзасновниці «Ferma brata» Юлії Коваль
У рамках вибіркового освітнього компоненту «Крафтові технології» відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Спікером заходу стала співзасновниця «Ferma brata» Юлія Коваль, яка поділилася своїм досвідом у виробництві крафтових технологій виробництва молока і молочних продуктів, що є актуальною і затребуваною темою у сучасному харчовому виробництві. Юлія
-
Дуальна освіта як спосіб формування конкурентоздатних фахівців харчової промисловості
У підготовці здобувачів освітньо-професійної програми «Харчові технології» застосовуються елементи дуальної освіти, які поєднують теоретичне навчання у закладі освіти з виконанням практичних завдань на базі підприємств. Такий підхід до освітнього процесу є надзвичайно ефективним для підготовки фахівців у галузях, що вимагають не лише глибоких знань, але й потребують ґрунтовних практичних навичок і розуміння реальних умов роботи.
-
Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів
Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у
-
Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями
В історії середньовічного Лучеська невід’ємною частиною є становлення кулінарної культури, адже роль міста у розвитку харчової індустрії, в ті часи, була вагомою. В цьому могли переконатися здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ, відвідавши ресторацію – трапезну «Підземелля». Захід відбувся в рамках тижня історії, адже команда закладу працює для того, щоб відновити історію
-
Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”
У рамках підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності студенти спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення” та “Харчові технології” стали учасниками дводенного неТренінгу “Стартуй кар’єру”, організованого Молодіжним центром Волині. Унікальність заходу полягала в його інноваційному форматі – “неТренінгу”, який відрізняється від традиційних освітніх підходів своєю неформальною та інтерактивною атмосферою. Цей формат створив сприятливе середовище для активного обміну знаннями
-
Формування спеціальних компетентностей та соціальної відповідальності здобувачів освіти через організацію благодійних заходів
During the week, students and lecturers of the Food Technologies and Tourism, Hotel, and Restaurant Business Departments participated in various events organised by the Maltese and the Nova Linia hypermarket as part of the charity event ‘Giving Warmth is Easy’. This year’s events included fairs for selling authentic Ukrainian dishes, baking and sweets, tasting and
-
Курсова робота як крок до соціальної відповідальності та інновацій у харчовій галузі
Виконання курсової роботи з освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми Харчові технології вимагає від здобувачів освіти не тільки високого рівня теоретичних знань та практичних вмінь, але й креативності та творчого підходу, адже основним її завданням є розроблення технології та рецептури нових харчових продуктів. Розробка інноваційного продукту є непростим завданням, адже шлях від ідеї до готового
-
Відродження та популяризація української кулінарної спадщини
Один із наукових напрямків, яким займаються здобувачі освіти та викладачі освітньо-професійної програми «Харчові технології», – це дослідження й популяризація традицій української кухні, а також впровадження культури приготування та споживання автентичних національних страв. Ця робота включає детальне вивчення рецептур, історії та особливостей приготування страв, що відображають багатство й унікальність української кухні. Здобувачі освіти також розробляють нові
-
Професійні навички здобувачів освіти спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» на благо діток з особливими потребами
Здобувачі освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа долучились до благородної справи, взявши участь у благодійній ярмарці в рамках акції «Дарувати тепло легко», яку організовує Мальтійська служба допомоги та гіпермаркет «Нова лінія». Мета акції – збір коштів на придбання подарунків до Дня Святого Миколая для діток з інвалідністю. Під час лабораторних занять з освітніх
-
Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку
У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання,
-
Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів
Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для












