Позначка: ЦВК_ХТ
-
Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії
Трайфл — це десерт, що складається з декількох шарів, зазвичай включаючи бісквіт, крем, конфі та фрукти. Його популярність зросла завдяки простоті приготування та можливості комбінувати сировину відповідно до смакових уподобань. У рамках відзначення Дня працівників харчової промисловості для був проведений майстер-клас, присвячений приготуванню трайфлів. Захід було організовано викладачем фахових дисциплін Сидорук Юлією разом із здобувачами […]
-
Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»
З метою пропагування здорового і безпечного харчування, активізації в здобувачів освіти мотивації до навчання викладачі фахових дисциплін Галина Богдан та Валентина Захарчук провели комплексний майстер-клас з освітніх компонентів «Хімія для харчових технологій», «Токсикологія харчової продукції» та «Контроль якості та безпечності харчових продуктів». Викладачі акцентували увагу майбутніх фахівців харчових технологій на важливості постійно підвищувати теоретичний рівень […]
-
Бограч як символ закарпатської кухні: від традиції до кейтерингу
Популяризація української кухні стала важливим напрямком розвитку культурної ідентичності та туристичної привабливості України. Традиційні українські страви є не лише частиною нашого культурного надбання, але й мають потенціал стати гастрономічними символами на світовій арені. Бограч – це традиційна страва, яка має глибоке коріння в кухні Закарпаття та є важливою складовою української гастрономічної культури. Попри те, що […]
-
Суші-майстерність: основи та секрети приготування
В рамках співпраці з закладом ресторанного господарства «Базилік» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість взяти участь у майстер-класі з приготування суші. Воркшоп проводив професійний сушист Віталій Димар. Цей захід зібрав учасників, які прагнули не лише навчитися новим кулінарним навичкам, але й дізнатися більше про традиції приготування суші. Майстер-клас розпочався з короткої теоретичної частини, […]
-
Святкування з нагоди Дня працівників харчової промисловості
У третю неділю жовтня традиційно відзначається День працівників харчової промисловості – професійне свято всіх, хто робить свій внесок у забезпечення населення якісними та смачними продуктами харчування. Наш коледж завжди активно долучається до святкувань, адже підготовка висококваліфікованих спеціалістів для цієї галузі є основним нашим пріоритетом. Цього року святкування пройшло в невимушеній, теплій і дружній атмосфері. З […]
-
Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»
Хліб завжди мав виняткове значення в українській культурі, виступаючи символом життя, достатку та гостинності. Його наявність на столі уособлює родинний добробут і процвітання. Одним із видів хліба є коровай, яким батьки благословляють своїх дітей на щасливе подружнє життя. Традиції випікання короваю на Волині мають свої унікальні ритуали та методи, що відрізняються від інших регіонів України. […]
-
Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування
Освітній компонент «Технологія борошняних кондитерських виробів» посідає важливе місце у підготовці студентів освітньо-професійної програми Харчові технології. Він дає можливість здобувачам освіти отримати ґрунтовні навички та знання для майбутньої професійної діяльності у хлібопекарській та кондитерській індустрії. Для підвищення інтересу до навчання та глибшого опанування фахових дисциплін, на відділенні Харчових технологій регулярно організовують різноманітні заходи. В рамках […]
-
Гостьова лекція від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій
15 жовтня 2024 року професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та доцентка цієї ж кафедри Юлія Бондаренко провели гостьову лекцію, присвячену Всесвітньому дню хліба, який людство щорічно святкує 16 жовтня. Захід був проведений для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології, де вони мали змогу дізнатися багато нового та цікавого про цей важливий […]
-
Перспективність ступеневої освіти в сфері харчових технологій
15 жовтня відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології з директором Навчально-наукового інституту харчових технологій, професоркою Оксаною Кочубей-Литвиненко. Оксана Валер’янівна розповіла студентам про важливість продовження ступеневої освіти та особливості освітнього процесу в університеті. Вона також представила основні освітньо-професійні програми харчової галузі, що допоможе майбутнім абітурієнтам краще зрозуміти специфіку кожної з них та визначитися з […]
-
Взаємодія зі стейкхолдерами – запорука якісної підготовки здобувачів
Representatives of the Volyn Professional College NUFT visited a distillery in Lutsk. The purpose of the visit was to cooperate with stakeholders and search for areas of cooperation in the training of competent junior professional bachelors in hospitality. A tour was organized for the meeting participants, followed by a meeting with the company’s management. In […]
-
Пишаємося досягненнями наших випускників
Що є найвищою вдячністю для викладачів? Безумовно, це досягнення наших випускників, якими ми щиро пишаємося та відстежуємо їхній успіх. Нещодавно до нас надійшла приємна новина: випускниця відділення харчових технологій, а нині студентка 4-го курсу освітньої програми «Технологія харчування» Національного університету харчових технологій Поліна Ляхович стала однією з переможниць престижного фахового конкурсу YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 […]
-
Угода про співпрацю
Якісна підготовка здобувачів освіти, яка б максимально відповідала сучасним вимогам ринку та роботодавцям, неможлива без забезпечення тісного взаємозв’язку та взаємодії між навчальним закладом та роботодавцями. Тому сьогодні, 1 липня, адміністрацією ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ» в особі в.о. директора Ігоря КОРЧУКА підписаний договір про співпрацю із керівником ресторанів «П’ятниця», «Люди», «Як для себе», «Суші Яммі» […]