Позначка: ЦВК_ХТ
-
Участь викладачів ВоФК НУХТ у методичному семінарі «Використання досвіду та практик систем освіти європейських країн для модернізації та інтерналізації професійної та фахової освіти»
One of the components of the programme of the international methodological seminar was the presentation of the systems of vocational and professional higher education in Latvia, Ukraine, Germany, and Italy. The seminar participants got acquainted with the peculiarities of degree education in the mentioned countries, analysing the problems’ advantages and disadvantages and prospects for developing…
-
Участь викладачів коледжу в методичному семінарі в місті Рига по програмі ЕРАЗМУС+
Lecturers of the Volyn Professional College NUFT Lesia Steshenko, Viktoriia Kavara, Oksana Tsisar, Iryna Savchenko took part in the Erasmus+ methodological seminar ‘Modernisation and Internationalisation of Educational Institutions’ in Riga, Latvia, funded by the European Union’s International Cooperation Programme within the framework of the project ‘Horizontal capacity building of vocational education for internationalisation and modernisation,…
-
Гостьова лекція «Аналітична хімія і професійна діяльність»
На запрошення викладача фахових дисциплін Галини Богдан була проведена гостьова лекція Катериною Юрієвною Люшук, кандидатом педагогічних наук, викладачем вищої категорії, викладачем-методистом Волинського медичного інституту. Здобувачам освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» була запропонована тема «Аналітична хімія і професійна діяльність». Катерина Юріївна розповіла про основні методи кількісного і якісного аналізу лікарських засобів та їх технологічних форм з…
-
Участь студентів коледжу у програмі обміну «Еразмус+»
Студенти відділень туризму та готельно-ресторанної справи і харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ розпочали навчання за програмою академічної мобільності «Еразмус+» в Ризі, Латвія. Основні цілі програми «Еразмус+» – підвищення якості освіти в Європі, розвиток мобільності та культурних зв’язків студентів європейських та сусідніх із ЄС країн, сприяти розвитку молодих людей як висококваліфікованих та неупереджених майбутніх професіоналів…
-
«Солодкий бізнес» родини Терещенків
З метою поглиблення фахових компетентностей та рівня освіченості для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено бінарне заняття, яке об’єднало два освітні компоненти – «Харчові технології», «Історія та культура України». Такий формат роботи дає можливість об’єднати різні стилі навчання, сприяє співпраці між учасниками, що є важливою навичкою як в освітньому процесі, так і в…
-
Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки
Великдень вважається одним із найбільших християнських свят, тому і підготовка до нього завжди є ретельною. Приготування великодньої випічки є одним із ключових аспектів цього свята, які зберігають наші традиції, духовність та культурну спадщину. Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітньої компоненти «Технологія борошняних та кондитерських виробів» під керівництвом Юлії Сидорук та Яни Козакової…
-
«Великодня гармонія столу»
У рамках вивчення освітнього компоненту «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології під керівництвом викладачок Оксани Казнадзей та Яни Лапчук провели майстер-клас «Великодня гармонія столу». Захід проходив у навчальному ресторані «Біля Замку», де є всі можливості відпрацювання практичних навичок з організації обслуговування гостей. Студенти розповіли про особливості створення тематичних сервіровок,…
-
Визначаємо якість харчових продуктів
У сучасному світі, де здоров’я людини є пріоритетом, визначення якості харчових продуктів стає надзвичайно важливим. Саме тому для здобувачів освіти ОПП «Харчові технології» у процесі вивчення освітнього компонента «Харчові технології» було проведено майстер-клас по дослідженню харчових продуктів експрес-методом. Студентам продемонстрували методи визначення крохмалю у м’ясних виробах та в молоці. Був проведений люмінесцентний аналіз харчових жирів (вершкового…
-
Екскурсія здобувачів освіти в рекреаційний комплекс “Рестпарк”
Здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відвідали рекреаційний комплекс “Рестпарк”, що знаходиться в прекрасному місці на околицях нашого міста. Унікальністю цього комплексу є мальовнича волинська природа із її лісами та водоймами. Під час екскурсії студенти мали можливість поринути в історію створення “Рестпарку” та ознайомитись з його сьогоденням.…
-
Онлайн-зустріч «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів»
В рамках співпраці з кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції Національного університету харчових технологій відбулася онлайн-зустріч здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа з к.т.н., доценткою Людмилою Мамченко. Зустріч була присвячена темі: «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів» і відбувалася в рамках вивчення освітніх компонент «Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства»…
-
Гостьова лекція з харчових технологій
На запрошення к.т.н., доцента, викладача фахових дисциплін Лариси ГОПАНЧУК, 15 квітня для здобувачів освіти спеціальності 181 – Харчові технології була проведена гостьова лекція від професора, доктора технічних наук Луцького національного технічного університету – Ігоря Миколайовича ДУДАРЄВА. Тема лекції: «Чипси з рослинної сировини: технологія, властивості». Під час лекції Ігор ДУДАРЄВ охоче поділився зі здобувачами ОПП «Харчові технології» секретами…
-
Майстер-клас «Дослідження властивостей харчових речовин методами аналітичного аналізу»
17 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій викладач фахових дисциплін Богдан Галина Іванівна провела майстер-клас з освітнього компоненту «Аналітична хімія» для здобувачів ОПП Харчові технології. Таку сучасну форму заняття було вибрано для відпрацювання в малих групах практичних навичок застосування методів аналітичного аналізу з метою формування мотивації до самонавчання, самовдосконалення, саморозвитку. Здобувачам…