Позначка: ЦВК_ХТ

  • Знайомство учасників академічної мобільності з історією та культурою Латвії

    Знайомство учасників академічної мобільності з історією та культурою Латвії

    Здобувачі ОПП Туризим, Готельно-ресторанна справа, Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ в  рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ мали чудову нагоду ознайомитися з історією та культурою Латвії в супроводі викладача Hotel School, гіда Іветти Ванаги. Захоплююча подорож розпочалася  знайомством з одним із найгарніших міст Європи, частина якого має статус спадщини ЮНЕСКО – Ригою.  Студенти занурились в […]

    Читати далі >

  • Майстер-класи від латвійського шеф-кухаря

    Майстер-класи від латвійського шеф-кухаря

    В рамках програми Еразмус+ здобувачі освіти ОПП Харчові технології, Готельно-ресторанна справа та Туризм мали можливість взяти участь у кулінарних майстер-класах – Food Innovations викладача Hotel School (Рига), засновника та власника ресторанів «Adžarija» та «Al Dente» – Романа Артамонова. Завданням для учасників було створити власні, авторські страви з запропонованих продуктів. Здобувачі освіти мали  можливість не лише […]

    Читати далі >

  • Ознайомлення здобувачів освіти з готельно-ресторанним комплексом «Pullman Riga Old Town»

    Ознайомлення здобувачів освіти з готельно-ресторанним комплексом «Pullman Riga Old Town»

    Здобувачі освіти ОПП Харчові технології, Готельно-ресторанна справа та Туризм Волинського фахового коледжу НУХТ в  рамках академічної мобільності програми Еразмус+ мали нагоду відвідати п’ятизірковий готельно-ресторанний комплекс «Pullman Riga Old Town». Викладач Hotel School Лаура Заріна розповіла студентам, що заклад розташований у самому історичному центрі Риги (будівля XVIII-го століття, колишня конюшня барона Мюнхгаузена), приміщення якого мають виразну […]

    Читати далі >

  • Участь здобувачів освіти ОПП Харчові технології в програмі академічної мобільності

    Участь здобувачів освіти ОПП Харчові технології в програмі академічної мобільності

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології продовжують навчання за програмою академічної мобільності Еразмус+ в м. Рига (Латвія). В рамках цієї програми студенти представили англійською мовою дослідження української автентичної кухні у вигляді презентаційних проєктів. Здобувачі освіти продемонстрували детальні рецептури страв різних етнографічних регіонів України. Такі активності сприяють формуванню загальних та фахових компетентностей, зокрема здатності спілкуватися іноземною мовою в […]

    Читати далі >

  • Участь викладачів ВоФК НУХТ у методичному семінарі «Використання досвіду та практик систем освіти європейських країн для модернізації та інтерналізації професійної та фахової освіти»

    Участь викладачів ВоФК НУХТ у методичному семінарі «Використання досвіду та практик систем освіти європейських країн для модернізації та інтерналізації професійної та фахової освіти»

    One of the components of the programme of the international methodological seminar was the presentation of the systems of vocational and professional higher education in Latvia, Ukraine, Germany, and Italy. The seminar participants got acquainted with the peculiarities of degree education in the mentioned countries, analysing the problems’ advantages and disadvantages and prospects for developing […]

    Читати далі >

  • Участь викладачів коледжу в методичному семінарі в місті Рига по програмі ЕРАЗМУС+

    Участь викладачів коледжу в методичному семінарі в місті Рига по програмі ЕРАЗМУС+

    Lecturers of the Volyn Professional College NUFT Lesia Steshenko, Viktoriia Kavara, Oksana Tsisar, Iryna Savchenko took part in the Erasmus+ methodological seminar ‘Modernisation and Internationalisation of Educational Institutions’ in Riga, Latvia, funded by the European Union’s International Cooperation Programme within the framework of the project ‘Horizontal capacity building of vocational education for internationalisation and modernisation, […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція «Аналітична хімія і професійна діяльність»

    Гостьова лекція «Аналітична хімія і професійна діяльність»

    На запрошення викладача фахових дисциплін Галини Богдан була проведена гостьова лекція Катериною Юрієвною Люшук, кандидатом педагогічних наук, викладачем вищої категорії, викладачем-методистом Волинського медичного інституту. Здобувачам освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» була запропонована тема «Аналітична хімія і професійна діяльність». Катерина Юріївна розповіла про основні методи кількісного і якісного аналізу лікарських засобів та їх технологічних форм з […]

    Читати далі >

  • Участь студентів коледжу у програмі обміну «Еразмус+»

    Участь студентів коледжу у програмі обміну «Еразмус+»

    Студенти відділень туризму та готельно-ресторанної справи і харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ розпочали навчання за програмою академічної мобільності «Еразмус+» в Ризі, Латвія. Основні цілі програми «Еразмус+» – підвищення якості освіти в Європі, розвиток мобільності та культурних зв’язків студентів європейських та сусідніх із ЄС країн, сприяти розвитку молодих людей як висококваліфікованих та неупереджених майбутніх професіоналів […]

    Читати далі >

  • «Солодкий бізнес» родини Терещенків

    «Солодкий бізнес» родини Терещенків

    З метою поглиблення фахових компетентностей та рівня освіченості для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено бінарне заняття, яке об’єднало два освітні компоненти – «Харчові технології», «Історія та культура України». Такий формат роботи дає можливість об’єднати різні стилі навчання, сприяє співпраці між учасниками, що є важливою навичкою як в освітньому процесі, так і в […]

    Читати далі >

  • Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки

    Дослідження секретів приготування та оздоблення великодньої випічки

    Великдень вважається одним із найбільших християнських свят, тому і підготовка до нього завжди є ретельною. Приготування великодньої випічки є одним із ключових аспектів цього свята, які зберігають наші традиції, духовність та культурну спадщину. Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітньої компоненти «Технологія борошняних та кондитерських виробів» під керівництвом Юлії Сидорук та Яни Козакової […]

    Читати далі >

  • «Великодня гармонія столу»

    «Великодня гармонія столу»

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології  під керівництвом викладачок Оксани Казнадзей та Яни Лапчук провели майстер-клас  «Великодня гармонія столу». Захід проходив у навчальному ресторані «Біля Замку», де є всі можливості відпрацювання практичних навичок з організації обслуговування гостей. Студенти розповіли про особливості створення тематичних сервіровок, […]

    Читати далі >

  • Визначаємо якість харчових продуктів

    Визначаємо якість харчових продуктів

    У сучасному світі, де здоров’я людини є пріоритетом, визначення якості харчових продуктів стає надзвичайно важливим.  Саме тому для здобувачів освіти ОПП «Харчові технології» у процесі вивчення освітнього компонента «Харчові технології» було проведено майстер-клас по дослідженню харчових продуктів експрес-методом. Студентам продемонстрували методи визначення крохмалю у м’ясних виробах та в молоці. Був проведений люмінесцентний аналіз харчових жирів (вершкового […]

    Читати далі >