На запрошення к.т.н., доцента, викладача фахових дисциплін Лариси ГОПАНЧУК, 15 квітня для здобувачів освіти спеціальності 181 – Харчові технології була проведена гостьова лекція від професора, доктора технічних наук Луцького національного технічного університету – Ігоря Миколайовича ДУДАРЄВА.
Тема лекції: «Чипси з рослинної сировини: технологія, властивості». Під час лекції Ігор ДУДАРЄВ охоче поділився зі здобувачами ОПП «Харчові технології» секретами цього смачного та популярного продукту. Останнім часом вітчизняний ринок активно насичується новими для нашого споживача продуктами харчування. Яскравим прикладом цього є така «культова» товарна група, як чипси. Вони з’явилися в нашій країні порівняно недавно, але вже завоювали собі гідне місце серед інших продуктів харчування.
Ігор Миколайович поділився усіма аспектами виготовлення чипсів: від основних міфів, що оточують їх, до їх користі та можливих шкідливих наслідків. Всім шанувальникам чипсів та тим, хто цікавиться новими тенденціями в харчовій промисловості, була представлена можливість обговорити нові тенденції та технології виготовлення чипсів з рослинної сировини, які змінюють наше сприйняття цього продукту. Харчові технології продовжують розвиватися, і ми маємо честь бути в центрі цього процесу.
Впродовж заняття студенти отримали максимум практичної інформації про інноваційні технології в харчовій сфері та підтвердили фахові компетентності, набуті під час вивчення освітньої програми «Харчові технології», а саме: здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій; здатність використовувати інформаційні та комунікаційні технології, що відповідають освітнім компонентам освітньої програми: ОК19. Харчові технології.
Ігор ДУДАРЄВ розкрив майбутнім фахівцям-харчовикам усі технологічні тонкощі виготовлення чипсів з рослинної сировини. У ході активної дискусії лектор дав відповіді на всі запитання, які здобувачі освіти активно ставили. Сподіваємося, що прочитана лекція надала здобувачам освіти нові знання, які стануть основою для подальших досліджень і будуть використані у практичній діяльності.
Лариса ГОПАНЧУК