The Tourism and Hospitality Business Department of the National University of Food Technologies, represented by Tetiana Mirzodaieva, Associate Professor, Candidate of Economic Sciences, held an online lecture ‘Gastronomy tours are tasty and interesting’. Students majoring in Tourism and Hotel and Restaurant Business, as part of the study of the educational components ‘Specialised Tourism,’ ‘Event Tourism,’ ‘Fundamentals of Hospitality,’ had the opportunity to learn more about the features of gastronomic tourism in the world, its types, and objects, gastronomic events, discussed the importance of gastronomic tourism in the development of countries and regions.
Розвиток світового туристичного ринку і його глобалізація формують туристичну галузь як невід’ємний атрибут цивілізованого суспільства. Проте, значна частина туристів швидко втрачає інтерес до традиційних локацій та видів відпочинку, тому географія туризму розширюється і з’являються нові його різновиди. З огляду на багату культурно-історичну спадщину України, її вигідне географічне положення, сприятливий клімат та національно – культурні традиції, одним із перспективних різновидів туризму є гастротуризм.
Кафедра туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій, в особі Тетяни Мірзодаєвої, доцента, кандидата економічних наук провели онлайн-лекцію «Гастротури – це смачно і цікаво»
Здобувачі освіти ОПП Туризм та Готельно-ресторанна справа, в рамках вивчення освітніх компонент «Спеціалізований туризм», «Івент туризм», «Основи гостинності» мали змогу детальніше ознайомитись з особливостями гастрономічного туризму світу, його видами та об’єктами, гастрономічними івентами, обговорили значення гастрономічного туризму в розвитку країн та регіонів. Особливу увагу лекторка приділила національним кухням, підкресливши, що їжа є дзеркалом культури. Вона розповіла про те, як страви можуть відображати історію та традиції певного регіону, і як через гастрономічний туризм можна глибше зрозуміти культуру країни чи місцевості. Тетяна Віталіївна вказала на роль виробників харчових продуктів, кулінарних шкіл, концептуальних закладів ресторанного господарства в розвитку гастрономічного туризму, наголосила на важливості залучення «гастрономічних туристів» в заклади ресторанного господарства.







Наприкінці лекції слухачі мали змогу поспілкуватися з лектором і задати свої запитання, а також обговорити можливості організації гастрономічних турів на Волинь. Відділення туризму та готельно-ресторанної справи дякують Тетяні Мірзодаєвій та кафедрі туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій за організацію онлайн-лекторію!