Категорія: Життя коледжу

  • «Життя як подорож, подорож довжиною в ціле життя…»

    «Життя як подорож, подорож довжиною в ціле життя…»

    25 лютого 2021 року виповнилось 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури. Ювілейний рік Лесі Українки – це нагода привернути увагу до творчості письменниці й актуалізувати її спадок. Заключним заходом, в  рамках проведення тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи, стала […]

    Читати далі >

  • Майстер-клас “Великодній декор”

    Майстер-клас “Великодній декор”

    Великдень – одне з найочікуваніших свят весни. За традицією столи на Великдень прийнято накривати скатертиною, що виблискує своєю білизною. Але, якщо ви, все ж захочете відійти від білого кольору, то для святкової сервіровки столу підійдуть тканини світлого зеленого, блакитного, рожевого і бузкового відтінків. Є обов’язкові атрибути, від яких не можна відмовлятися, щоб зберегти атмосферу Великодня: скатертини; ароматні […]

    Читати далі >

  • Чим відрізняється європейська освіта від української?

    Чим відрізняється європейська освіта від української?

    Все більше і більше молодих людей віддає перевагу освіті за кордоном, зокрема в Європейських країнах. Студенти можуть обрати найрізноманітніші шляхи вступу: купити навчання самому, отримати грант або ж поїхати по програмі обміну. Звичайно, при цьому молодь отримує безліч переваг: можливість подорожувати, вивчити іншу мову і знайти нових друзів. Це дуже важливо для різнобічного розвитку особистості. […]

    Читати далі >

  • Зробимо свій дім чистим

    Зробимо свій дім чистим

    15 квітня,  у рамках проведення тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи, студенти групи ГРС-21 разом з викладачами Онісімовим Ігорем Миколайовичем та Харковською Оксаною Миколаївною, провели чергову екологічну акцію, цього разу – по прибиранню двох кімнат закинутої історичної пам’ятки. На території  відділення туризму готельно-ресторанної справи знаходиться старе приміщення, яке має дуже давню і цікаву […]

    Читати далі >

  • Готуємось до Великодня

    Готуємось до Великодня

    Є свята, які невіддільні від застілля, і головний серед них – Пасха, багато традицій якої пов’язані з їжею, саме тому красива сервіровка пасхального столу дуже важлива. У ній варто врахувати не тільки традиції і звичаї, не тільки зробити найсмачніші страви, а й дотримати модні тенденції дизайну. У рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної […]

    Читати далі >

  • Виховуємо патріотизм і національну самосвідомість

    Виховуємо патріотизм і національну самосвідомість

    «Чи любите Ви мандрувати?». Відповідь на це запитання у 99% випадків однозначна: «Так, дуже люблю!». Ще одна непереборна людська якість – постійний пошук суперництва, змагання, випробування власних сил. Відтак рано чи пізно будь-яка розвага має шанси перетворитися на спорт. З метою популяризації туризму, виховання патріотизму та національної самосвідомості, визначення найсильніших спортсменів між студентами та учнями […]

    Читати далі >

  • Все буде ЕКО!

    Все буде ЕКО!

    В рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи та співпраці з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва студенти групи Т-31 та класним керівником Г.Козак мали змогу висловити свою власну екологічну позицію, яка полягає у відмові від поліетиленових кульків та виготовлення з клаптиків тканини художніх торбинок до Великодня у формі пасхальних кроликів. Разом з куратором […]

    Читати далі >

  • До майстерності через практику

    До майстерності через практику

    Активно та творчо відбувається відпрацювання  лабораторних робіт студентами груп ГРС-31 та ГРС-22, з дисципліни “Організація ресторанного господарства”. З особливим захопленням студенти виконують лабораторні роботи на теми бенкетів. Бенкет — це урочистий званий сніданок, обід або вечеря, що влаштовується на честь якоїсь особи або події. Бенкет з частковим обслуговуванням офіціантами носить неофіційний характер і є найбільш […]

    Читати далі >

  • Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – світовий тренд сучасного туризму

    Гастрономічний туризм – подорожі з метою отримання автентичного досвіду, заснованого на культурі споживання їжі або напоїв, відкритті унікальних місць та їхньої культури через національну кухню. Як світовий тренд гастрономічний туризм стає все більш важливим явищем не тільки соціального і культурного, але також і соціально-економічного плану. Подорожі за смаком, кулінарні шляхи і маршрути, відвідування знаменитих місць […]

    Читати далі >

  • Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальні продукти та фудсейвінг: досвід Андрія Локачука, шеф-кухаря ресторану «Noble»

    Локальна їжа і місцеві продукти – безумовний тренд для гурманів усіх поколінь, рестораторів та шеф-кухарів. Think global, think local – головне правило сучасної гастрономії. Локальні продукти – здоровіші, корисніші, дешевші, цікавіші і смачніші. Саме з таким «меседжем» завітав до нас з майстер-класом випускник коледжу, а нині шеф-кухар ресторану «Noble» Андрій Локачук. Майстер-клас подарував студентам відділення […]

    Читати далі >

  • Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу «Blueinspiration»

    Сервірування столу – завершальний етап підготовки залу до прийому відвідувачів. Це свого роду мистецтво, що більшою мірою залежить від смаку людини, яка накриває стіл. Сервірування формувалося століттями, постійно приносячи різні нововведення з культур народів світу. У нашій країні традиційно склалася європейська форма сервірування. Прості, але стильні дрібниці можуть зробити наш побут приємнішим. Головне – доречність […]

    Читати далі >

  • Створимо ліси разом

    Створимо ліси разом

    Тиждень відділення туризму та готельно-ресторанної справи розпочався із участі у всеукраїнській екологічній акції «Створимо ліси разом». Головним завданням акції є відновлення українських лісів, створення лісових насаджень, відновлення екосистеми планети та поліпшення екологічної ситуації в країні. Викладачі відділення разом із студентами працювали на ділянці площею 1,1 га для посадки лісових культур. Спільними зусиллями представників нашого навчального […]

    Читати далі >