Категорія: Навчання
-
Освоєння технологій професійного зростання
In the process of studying the educational component ‘Foreign Language for Professional Purposes’, a practical lesson ‘Writing a CV in English’ was held for students of the professional qualification ‘Hotel and Restaurant Business’. The students learned how to properly structure their CVs, select keywords, and formulate their own achievements to help them attract the attention […]
-
Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку
У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання, […]
-
У коледжі відбувся перший етап XXV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
У Волинському фаховому коледжі НУХТ сьогодні відбувся перший етап XXV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Мовознавче змагання, започатковане на честь видатного українського громадського діяча й мецената, покликане популяризувати українську мову серед молоді, сприяти розвитку мовленнєвих навичок і вивченню культурної спадщини. Конкурс зібрав здобувачів освіти різних спеціальностей, які прагнуть продемонструвати свої знання та […]
-
Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів
Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для […]
-
Студенти коледжу долучилися до Європейського тижня кодування
Минулого тижня наш коледж став частиною масштабної європейської ініціативи — Тижня кодування ЄС (EU Code Week). У заході взяли участь понад 100 здобувачів освіти з різних освітньо-професійних програм, зокрема Інженерія програмного забезпечення, Комп’ютерна інженерія, Готельно-ресторанна справа. Тиждень кодування ЄС — це масштабна освітня ініціатива, яка має на меті зробити вивчення програмування доступним, захоплюючим та веселим […]
-
Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI
У рамках вивчення освітнього компоненту «Кухні народів світу» для здобувачів освіти 4 курсу освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено заняття на базі грузинського ресторану GOBI. Це був яскравий, практичний досвід, який дозволив зануритись в автентичну грузинську кулінарну культуру. Студенти отримали унікальну можливість не лише скуштувати традиційні грузинські страви, такі як хінкалі, хачапурі та сациві, але […]
-
Математика та програмування: майбутні програмісти презентували свої дослідження на тижні кодування ЄС
Здобувачі освіти другого курсу освітньо-професійної програми Інженерія програмного забезпечення представили серію групових проєктів, присвячених практичному застосуванню математичних дисциплін у сфері інформаційних технологій під час всеєвропейської ініціативи «EU Code Week» (Тиждень кодування ЄС). Майбутні програмісти та програмістки підготували змістовні дослідження та презентації, які наочно демонструють, як різні розділи математики використовуються у сучасній ІТ-індустрії та науці в […]
-
Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці
Під такою назвою 24 жовтня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ХТ-41 освітньо-професійної програми Харчові технології презентували практичне дослідження безпеки харчових продуктів, на які є високий попит в населення різного віку. Відповідно до запропонованого алгоритму досліджень майбутні фахівці харчових виробництв вибирали два аналогічні продукти харчування різних виробників і складати порівняльну […]
-
Формування принципів сталого розвитку здобувачів освіти відділення туризму та готельно-ресторанної справи
Education for sustainable development aims to acquire knowledge, skills, and competencies that shape future hospitality specialists’ worldview and value system. During the plein air biology class, students of the groups GRS-11, GRS-12, and T-11, together with Nadiia Stetsiuk, studied in more detail the flora and fauna of our city, the state of the urban environment […]
-
Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань
В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології із випускником коледжу, су-шефом бару «Бенедикт» Андрієм Демчуком. Подібні заходи є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки забезпечують взаємозв’язок між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням у професійній діяльності. Одним із ключових аспектів таких зустрічей є безпосередній обмін досвідом […]
-
Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії
Трайфл — це десерт, що складається з декількох шарів, зазвичай включаючи бісквіт, крем, конфі та фрукти. Його популярність зросла завдяки простоті приготування та можливості комбінувати сировину відповідно до смакових уподобань. У рамках відзначення Дня працівників харчової промисловості для був проведений майстер-клас, присвячений приготуванню трайфлів. Захід було організовано викладачем фахових дисциплін Сидорук Юлією разом із здобувачами […]
-
Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»
З метою пропагування здорового і безпечного харчування, активізації в здобувачів освіти мотивації до навчання викладачі фахових дисциплін Галина Богдан та Валентина Захарчук провели комплексний майстер-клас з освітніх компонентів «Хімія для харчових технологій», «Токсикологія харчової продукції» та «Контроль якості та безпечності харчових продуктів». Викладачі акцентували увагу майбутніх фахівців харчових технологій на важливості постійно підвищувати теоретичний рівень […]