Категорія: Навчання
-
Застільні традиції: український етикет крізь призму часу
У сучасному світі, де культура споживання їжі постійно змінюється, важливо пам’ятати про традиції, які формують національну ідентичність. Саме цій темі була присвячена гостьова лекція на тему «Застільні традиції», яку провела доцент кафедри гуманітарних дисциплін НУХТ, кандидат історичних наук Пивоваренко Олена Андріївна, для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа. Під час зустрічі здобувачі
-
Цікаве про мікроконтролери: гостьова лекція у ВоФК НУХТ
10 березня 2025 року відбулася спеціалізована онлайн-лекція з технології мікроконтролерів. Старший викладач кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Національного університету харчових технологій Проскурка Євгеній Сергійович представив комплексний огляд розвитку мікроконтролерних систем та їхньої внутрішньої архітектури. Навчальний захід було спрямовано на поглиблення технічних знань здобувачів освіти освітньо-професійних програм “Інженерія програмного забезпечення”
-
Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа
On the occasion of International Women’s Day, the Hotel and Restaurant Business educational professional programme students prepared traditional cocktails while studying the educational component ‘Bar business and sommelier organisation’. Міжнародний жіночий день – це чудова нагода створити атмосферу свята за допомогою вишуканих коктейлів. Напої, присвячені жінкам, зазвичай легкі, ароматні, естетично оформлені та мають витончений смак
-
Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду
Здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології» в межах освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» занурилися у світ шоколаду під час гостьової лекції «Чорний, молочний, білий: у чому різниця?». Доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович поділилася знаннями про склад, смакові особливості та використання різних видів шоколаду в кондитерському мистецтві. Під час
-
Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність
Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітні компоненти «Харчові технології», «Крафтові технології») відбулася цікава та пізнавальна онлайн лекція, яку провела доцент кафедри технології молока та молочних продуктів Національного університету харчових технологій к.т.н., Пухляк Анастасія Григорівна. Зустріч була присвячена темі «Сири натуральні: міфи та реальність». Анастасія Григорівна поділилася захопливою історією сироваріння, коріння якого сягає ще
-
Природні ресурси світу: гостьова лекція Олени Харченко
On 5 March, students majoring in Tourism, as part of the study of the educational components ‘Geography of Tourism,’ ‘Recreational Geography of Ukraine,’ ‘Sustainable Development of Tourism and Recreation,’ had the opportunity to learn in detail about the features of the varieties of natural resources in the world, their distribution and prospects for use during
-
Гостьова лекція “Вступ до хмарних технологій: огляд основних концепцій”
6 березня 2025 року відбулася Гостьова лекція на тему “Вступ до хмарних технологій: огляд основних концепцій”, яку провів Saeed Mahmoodi, Senior Mainframe Consultant компанії T-Systems International GmbH (Штуттгарт, Німеччина). Захід був організований в рамках тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії та був спрямований на здобувачів освіти 3-4 курсів спеціальності Інженерія програмного забезпечення. Під
-
Географічний батл «Підкорювачі Європи»: змагання для справжніх знавців!
У рамках Тижня природничо-математичних дисциплін відбувся географічний батл «Підкорювачі Європи». Захід об’єднав здобувачів освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування», які захоплюються географією та були готові випробувати свої знання у змагальній формі. Три команди – «Континент», «Цюрих» і «Євромандрівники» – боролися за перемогу у чотирьох цікавих раундах, кожен з яких випробовував їхню ерудицію,
-
Від мікроконтролерів до розумного освітлення: інженерні аспекти сучасних LED-технологій
Відбулась гостьова лекція на тему “Від мікроконтролерів до розумного освітлення: інженерні аспекти сучасних LED-технологій”, яку провів Олесь Крамар, керівник SK GROUP. Захід було організовано в рамках тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії. SK GROUP – це підприємство, що займається розробкою різних систем освітлення та підсвітки, у тому числі “розумних” систем. Олесь Крамар розповів
-
Біонічне майбутнє: комп’ютерні технології на службі протезної медицини
У рамках тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії 6 березня відбулася гостьова лекція на тему “Біонічне майбутнє: комп’ютерні технології на службі протезної медицини”. Доповідачем виступив Кальчик Олег Васильович – директор медичного центру “ЕСКУЛАП”, лікар-реабілітолог, мануальний терапевт, рефлексотерапевт, ортопед. Під час зустрічі Олег Васильович розповів здобувачам освіти спеціальності “Комп’ютерна інженерія” про широкий спектр комп’ютерних
-
Онлайн-лекція на тему “Професія ‘Аналітик даних’”
6 березня 2025 року студенти ВоФК НУХТ отримали можливість приєднатися до онлайн-лекції, присвяченої актуальним питанням аналізу даних та перспективам професії аналітика даних. Лекцію провів Михайло Петрович Грама, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який розкрив тему “Професія ‘Аналітик даних’”. Зустріч відбулася в межах програми заходів, присвяченої
-
Занурення в історію мобільних технологій на занятті з англійської мови
В рамках проведення тижня циклової методичної комісії викладачів, які формують загальні компетентності, здобувачі освіти спеціальності “Комп’ютерна інженерія” мали можливість не лише покращити свої знання з англійської мови, але й дізнатися багато цікавого про історію розвитку мобільних телефонів. Заняття на тему “Мобільний телефон: шлях від винаходу до сучасного гаджета” було проведено з метою розширення словникового запасу












