Категорія: Навчання
-
Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань
В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології із випускником коледжу, су-шефом бару «Бенедикт» Андрієм Демчуком. Подібні заходи є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки забезпечують взаємозв’язок між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням у професійній діяльності. Одним із ключових аспектів таких зустрічей є безпосередній обмін досвідом
-
Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії
Трайфл — це десерт, що складається з декількох шарів, зазвичай включаючи бісквіт, крем, конфі та фрукти. Його популярність зросла завдяки простоті приготування та можливості комбінувати сировину відповідно до смакових уподобань. У рамках відзначення Дня працівників харчової промисловості для був проведений майстер-клас, присвячений приготуванню трайфлів. Захід було організовано викладачем фахових дисциплін Сидорук Юлією разом із здобувачами
-
Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»
З метою пропагування здорового і безпечного харчування, активізації в здобувачів освіти мотивації до навчання викладачі фахових дисциплін Галина Богдан та Валентина Захарчук провели комплексний майстер-клас з освітніх компонентів «Хімія для харчових технологій», «Токсикологія харчової продукції» та «Контроль якості та безпечності харчових продуктів». Викладачі акцентували увагу майбутніх фахівців харчових технологій на важливості постійно підвищувати теоретичний рівень
-
Бограч як символ закарпатської кухні: від традиції до кейтерингу
Популяризація української кухні стала важливим напрямком розвитку культурної ідентичності та туристичної привабливості України. Традиційні українські страви є не лише частиною нашого культурного надбання, але й мають потенціал стати гастрономічними символами на світовій арені. Бограч – це традиційна страва, яка має глибоке коріння в кухні Закарпаття та є важливою складовою української гастрономічної культури. Попри те, що
-
Суші-майстерність: основи та секрети приготування
В рамках співпраці з закладом ресторанного господарства «Базилік» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість взяти участь у майстер-класі з приготування суші. Воркшоп проводив професійний сушист Віталій Димар. Цей захід зібрав учасників, які прагнули не лише навчитися новим кулінарним навичкам, але й дізнатися більше про традиції приготування суші. Майстер-клас розпочався з короткої теоретичної частини,
-
Освоєння інноваційних технологій в сфері гостинності на практичних заняттях
In the practical training of the students of educational professional programmes ‘Tourism’ and ‘Hotel and Restaurant Business’ (disciplines “Fundamentals of Hotel and Restaurant Business,” “Restaurant Business”), innovative technologies of the relevant field of professional activity are taken into account. The students of the “Tourism” educational programme (“The Basics of Hotel and Restaurant Business”) practiced the
-
Здобувачі освіти коледжу демонструють високий рівень медіаграмотності
17 жовтня наші студенти взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності. Цей захід став справжнім випробуванням для майбутніх експертів у розпізнаванні фейків і маніпуляцій у сучасному інформаційному просторі. У тестуванні взяли участь близько 100 здобувачів освіти ВоФК НУХТ, які навчаються за ОПП Інженерія програмного забезпечення та Комп’ютерна інженерія, а також професією Оператор з обробки інформації
-
Інтерактивний журнал «Історія виникнення та еволюція національної гривні України»
Далеко не всі країни мають в обігу власні гроші, хоча наявність власної валюти для кожної країни має дуже важливе значення. Валюта дозволяє країні бути економічно незалежною на світовому ринку та забезпечує фінансову стабільність населення, яке живе в межах країни, тоді як її відсутність підтверджує слабкість економіки. Розуміючи важливість наявності власної валюти, правителі української держави завжди
-
Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»
Хліб завжди мав виняткове значення в українській культурі, виступаючи символом життя, достатку та гостинності. Його наявність на столі уособлює родинний добробут і процвітання. Одним із видів хліба є коровай, яким батьки благословляють своїх дітей на щасливе подружнє життя. Традиції випікання короваю на Волині мають свої унікальні ритуали та методи, що відрізняються від інших регіонів України.
-
Методи активного навчання під час реалізації ОПП Туризм
In the implementation of the educational professional programme ‘Tourism,’ active learning methods are widely used in addition to traditional forms. Thus, a practical lesson on the educational component ‘Fundamentals of Recreation and Tourism Studies’ was held using the active learning method – analysis of specific situations that arise in practical activities. In particular, the students
-
Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування
Освітній компонент «Технологія борошняних кондитерських виробів» посідає важливе місце у підготовці студентів освітньо-професійної програми Харчові технології. Він дає можливість здобувачам освіти отримати ґрунтовні навички та знання для майбутньої професійної діяльності у хлібопекарській та кондитерській індустрії. Для підвищення інтересу до навчання та глибшого опанування фахових дисциплін, на відділенні Харчових технологій регулярно організовують різноманітні заходи. В рамках
-
Гостьова лекція від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій
15 жовтня 2024 року професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та доцентка цієї ж кафедри Юлія Бондаренко провели гостьову лекцію, присвячену Всесвітньому дню хліба, який людство щорічно святкує 16 жовтня. Захід був проведений для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології, де вони мали змогу дізнатися багато нового та цікавого про цей важливий












