Категорія: Навчання

  • Інтеграція теорії, практики та сталого розвитку в підготовці фахівців з готельно-ресторанної справи

    Інтеграція теорії, практики та сталого розвитку в підготовці фахівців з готельно-ресторанної справи

    Формування висококваліфікованих фахівців у сфері гостинності неможливе без поєднання глибоких теоретичних знань, практичних навичок і актуальних професійних компетентностей. Важливим елементом цього процесу є лабораторні заняття з освітнього компонента «Технологія продукції ресторанного господарства», які спрямовані не лише на розвиток технологічних умінь, а й на формування екологічного мислення та принципів сталого розвитку. Під час таких занять здобувачі […]

    Читати далі >

  • Bartending в дії: інтегроване заняття з міксології на базі «Mojo Hall»

    Bartending в дії: інтегроване заняття з міксології на базі «Mojo Hall»

    Сучасна підготовка фахівців у сфері готельно-ресторанної справи неможлива без практикоорієнтованого навчання, тісно пов’язаного з реальними умовами професійної діяльності. Саме з такою метою на базі готельно-ресторанного комплексу «Mojo Hall» було проведено інтегроване лабораторне заняття для здобувачів освіти спеціальності  «Готельно-ресторанна справа». Захід був проведений в рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи та  спрямований на […]

    Читати далі >

  • Екоресторанний рандеву іноземною мовою

    Екоресторанний рандеву іноземною мовою

    As part of the week of the cyclical graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, students of the specialty “Hotel and Restaurant Business” conducted a study of regional eco-restaurants in Lutsk while studying the educational component of a foreign language in the hotel and restaurant business, which contributes to their professional development and […]

    Читати далі >

  • Креативна сервіровка: формування обличчя української гостинності

    Креативна сервіровка: формування обличчя української гостинності

    У межах тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Туризм» продемонстрували свої вміння у мистецтві сервірування столу, представивши авторські роботи в сучасному українському стилі. Цей захід став чудовою нагодою для здобувачів освіти проявити творчий підхід, індивідуальність та глибоке розуміння естетики української гостинності. У своїх сервіровках учасники вдало поєднали національні мотиви […]

    Читати далі >

  • Вивчати мову — означає відкривати можливості: словацький компонент в освіті майбутніх фахівців сфери гостинності

    Вивчати мову — означає відкривати можливості: словацький компонент в освіті майбутніх фахівців сфери гостинності

    Другокурсники, які вивчають вибірковий освітній компонент «Словацька мова», у межах тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи провели презентацію з теми «Що може зацікавити мандрівників у Словаччині?». Учасники заходу представили іноземною мовою інформацію про унікальні туристичні об’єкти країни, зокрема середньовічні замки, національні парки, рідкісні печери, гірські курорти та можливості для активного відпочинку. Словаччина – […]

    Читати далі >

  • Бінарне заняття «Чайні бесіди: гостинність у мові та ритуалах»

    Бінарне заняття «Чайні бесіди: гостинність у мові та ритуалах»

    У межах тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи відбулося бінарне заняття, що об’єднало дисципліни «Ресторанна справа» та «Іноземна мова за професійним спрямуванням». Темою заходу стали «Чайні бесіди: гостинність у мові та ритуалах», а його метою — поєднання професійної підготовки в ресторанному сервісі з удосконаленням мовних навичок у контексті світових традицій чаювання. Під час […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція на тему: «Оподаткування і звітність малого бізнесу»

    Гостьова лекція на тему: «Оподаткування і звітність малого бізнесу»

    9 квітня 2025 року відбулася надзвичайно актуальна та пізнавальна гостьова лекція для здобувачів освіти освітньо-професійних програм: «Облік і оподаткування»,  «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова торгівля» на тему: «Оподаткування і звітність малого бізнесу», яку провів Роман Сидоренко, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту Луцького національного технічного університету. Розпочався захід із […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція «Золотий переріз»

    Гостьова лекція «Золотий переріз»

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології була проведена гостьова лекція, присвячена унікальній математичній концепції – золотому перерізу, яку провів доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Національного університету харчових технологій к.т.н. Погорілий Тарас Михайлович. Лектор розповів про значення та застосування золотого перерізу у природі, мистецтві, архітектурі й дизайні. Золотий переріз, що виражається числом […]

    Читати далі >

  • Знання, фінанси та можливості! Студенти занурилися у всесвітній тиждень грошей

    Знання, фінанси та можливості! Студенти занурилися у всесвітній тиждень грошей

    Студенти долучилися до Всесвітнього тижня грошей 2025р. (Global Money Week) у межах вивчення освітньої компоненти «Гроші та кредит». Студенти, які опановують освітній компонент «Гроші та кредит», взяли активну участь у Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) – щорічній міжнародній освітній кампанії, що спрямована на розвиток фінансової свідомості дітей та молоді. Основна мета заходу – формування […]

    Читати далі >

  • Інтеграція стратегії сталого розвитку у політику Європейського Союзу. Гостьова лекція завідувача кафедри екології та екоменеджменту НУХТ, доктора біологічних наук, професора  Ігоря Якименка

    Інтеграція стратегії сталого розвитку у політику Європейського Союзу. Гостьова лекція завідувача кафедри екології та екоменеджменту НУХТ, доктора біологічних наук, професора  Ігоря Якименка

    Students of the Tourism educational professional programme had the opportunity to get acquainted with the principles of sustainable development during a guest lecture by the head of the Department of Ecology and Environmental Management of NUFT, Doctor of Biological Sciences, Professor Ihor Yakymenko ‘Integration of the Sustainable Development Strategy into the Policy of the European […]

    Читати далі >

  • Участь у Національному тижні читання поезії: здобувачі освіти групи М-11 відкривають творчість Юрія Іздрика

    Участь у Національному тижні читання поезії: здобувачі освіти групи М-11 відкривають творчість Юрія Іздрика

    Здобувачі освіти групи М-11 відділення економіки і підприємницта під керівництвом Оксани Межової долучилися до Національного тижня читання поезії-2025, ініційованого Українським інститутом книги. Захід, що проходив з 17 по 23 березня, об’єднав поціновувачів літератури з усієї країни, а здобувачі освіти продемонстрували глибоке занурення у творчість Юрія Іздрика. У Всесвітній день поезії учасники з натхненням декламували вірші […]

    Читати далі >

  • Поезія — це завжди неповторність, безсмертний дотик до душі

    Поезія — це завжди неповторність, безсмертний дотик до душі

    21 березня — Всесвітній день поезії, свято, встановлене ЮНЕСКО у 1999 році. Вперше його відзначили у 2000 році, і відтоді цей день є нагадуванням про силу слова та глибину людських почуттів. Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, здатна стати відповіддю на найгостріші духовні запити сучасності. Відповіді на ці запити знаходимо у творах королеви поезії Ліни […]

    Читати далі >