Категорія: Навчання

  • Практична робота: Природно-заповідний фонд, концепція сталого розвитку

    Практична робота: Природно-заповідний фонд, концепція сталого розвитку

    For students of the educational and professional programme ‘Tourism’, as part of the study of the educational component ‘Geography of Tourism’, a practical lesson was held on the topic: “Assessment of the resource potential of tourist regions in the context of sustainable development on the example of nature reserve objects”. Such a lesson is in…

  • Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітній компонент «Крафтові технології») та професії «Пекар» під керівництвом Юлії Сидорук та Тетяни Семенюк здійснили розробку унікальних рецептур крафтових хлібів. Освітня ініціатива передбачала не лише формування технічних знань, але й розвиток творчого підходу до створення нових продуктів. Розробка рецептур була зосереджена на використанні натуральних інгредієнтів та сучасних технологій, що…

  • Гарбуз у кулінарії та сервіруванні: інтеграція навичок і творчості у підготовці майбутніх фахівців

    Гарбуз у кулінарії та сервіруванні: інтеграція навичок і творчості у підготовці майбутніх фахівців

    Гарбуз – це справжній суперфуд, який надає широкі можливості для творчості при створенні кулінарних шедеврів. Завдяки своєму ніжному смаку та універсальності, він ідеально підходить для приготування як солодких, так і солоних страв. Багатий хімічний склад, зокрема вітаміни А, С, Е, клітковина та антиоксиданти, робить його не лише смачним, але й надзвичайно корисним для здоров’я. Крім…

  • Гостьова лекція про крафтові технології молочного виробництва: практичний досвід від співзасновниці «Ferma brata» Юлії Коваль

    Гостьова лекція про крафтові технології молочного виробництва: практичний досвід від співзасновниці «Ferma brata» Юлії Коваль

    У рамках вибіркового освітнього компоненту «Крафтові технології» відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Спікером заходу стала співзасновниця «Ferma brata» Юлія Коваль, яка поділилася своїм досвідом у виробництві крафтових технологій виробництва молока і молочних продуктів, що є актуальною і затребуваною темою у сучасному харчовому виробництві. Юлія…

  • Кава, фінанси та ідеї: як студенти перетворюють мрії на бізнес-плани

    Кава, фінанси та ідеї: як студенти перетворюють мрії на бізнес-плани

    4 грудня 2024 року засідання студентського наукового гуртка «Креативний фінансист» стало по-справжньому особливим. Замість стандартного аудиторного формату студенти разом із керівником гуртка к.т.н., доцентом Ларисою ГОПАНЧУК зібралися за чашкою ароматної кави, щоб розібратись із фінансовим аналізом бізнес-плану відкриття кав’ярні. Кава стала як джерело натхнення для фінансового аналізу. Поговорити про каву, розрахувати ризики та вигоди, побудувати…

  • Майбутні IT-шники опановують навички психологічної підтримки

    Майбутні IT-шники опановують навички психологічної підтримки

    В умовах сьогодення, коли психологічна стійкість стає однією з ключових компетенцій, студенти спеціальностей «Інженерія програмного забезпечення» та «Комп’ютерна інженерія» з першого по четвертий курс взяли участь у важливому освітньому проєкті. Програма «Я підтримую друзів» спрямована на розвиток навичок надання першої психологічної допомоги серед молоді. Тренінг провела досвідчена практична психологиня Людмила Мельник, яка має спеціальну сертифікацію…

  • Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у…

  • Гостьова лекція від Senior Developerа компанії Frogo: занурення у світ Golang

    Гостьова лекція від Senior Developerа компанії Frogo: занурення у світ Golang

    22 листопада здобувачі освіти спеціальностей 121 Інженерія програмного забезпечення та 123 Комп’ютерна інженерія нашого коледжу мали чудову нагоду відвідати гостьову лекцію на тему «Старт в ІТ: базова мова програмування та можливості Golang», яку провів Лев Бойко, кандидат технічних наук, Senior Developer компанії Frogo. Протягом своєї презентації досвідчений розробник докладно розповів студентам про особливості мови програмування…

  • Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    У рамках підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності студенти спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення” та “Харчові технології” стали учасниками дводенного неТренінгу “Стартуй кар’єру”, організованого Молодіжним центром Волині. Унікальність заходу полягала в його інноваційному форматі – “неТренінгу”, який відрізняється від традиційних освітніх підходів своєю неформальною та інтерактивною атмосферою. Цей формат створив сприятливе середовище для активного обміну знаннями…

  • Відповідальний маркетинг у практиці: гостьова лекція для майбутніх спеціалістів від ГУ ДПСС у Волинській області

    Відповідальний маркетинг у практиці: гостьова лекція для майбутніх спеціалістів від ГУ ДПСС у Волинській області

    14 листопада 2024 року здобувачі освіти ОПП «Маркетинг» були активними слухачами гостьової лекції, приуроченої до Міжнародного дня маркетолога. Тема лекції: “Відповідальний маркетинг без жартів та ілюзій”. Спікерами виступили Тетяна Гвоздецька та Юлія Огородник, спеціалістки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Лекція стала корисною для студентів, оскільки надала глибоке розуміння концепції відповідального маркетингу. Спікери акцентували увагу…

  • Лекція-бесіда «Фінансовий ринок: сутність, функції та роль в економіці»

    Лекція-бесіда «Фінансовий ринок: сутність, функції та роль в економіці»

    14.11.2024 р. для закріплення лекційного матеріалу з освітньої компоненти «Фінансовий ринок» та до тижня циклової випускової комісії обліку та фінансів було проведено заняття у формі лекції-бесіди з елементами вирішення кейсових ситуацій. В ході заняття викладач Лариса ГОПАНЧУК разом із студентами розібрали сутність поняття фінансового ринку та визначили учасників ринкових відносин, детально проаналізували види ринків та…

  • Навчатися цікаво – це навчати незвично!

    Навчатися цікаво – це навчати незвично!

    Щоб перетворити буденне навчання на цікаве заняття та поглибити взаємозв’язок з навчальним процесом, 14.11.2024р. викладачем Ларисою ГОПАНЧУК було проведено до тижня ЦВК Обліку та фінансів в межах вивчення освітнього компонента «Фінансовий ринок» практичне заняття-диспут для студентів третього курсу освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування». Під час заняття частина групи студентів виступала із доповідями, а…