Категорія: Освітньо-професійні програми

  • Туристична подорож як аспект практичної підготовки фахових молодших бакалаврів спеціальності «Туризм і рекреація»

    Туристична подорож як аспект практичної підготовки фахових молодших бакалаврів спеціальності «Туризм і рекреація»

    To implement professional tourism training, the Training and Tourist Agency ‘Bilya Vezhi’ (“Near the Tower”) of the VoPC NUFT organises and conducts practical tourist trips using innovative technologies in the relevant field of professional activity. This year’s tourist season was opened by the students of the Tourism programme, who travelled along the Slavske – Ivano-Frankivsk […]

    Читати далі >

  • Вебінар «Академічна доброчесність та її роль в освітньому процесі»

    Вебінар «Академічна доброчесність та її роль в освітньому процесі»

    У сучасному освітньому просторі академічна доброчесність є одним із ключових принципів, який забезпечує якість освіти та довіру до результатів навчання. Академічна доброчесність – це не просто формальність, а основа для побудови довіри між здобувачами освіти, викладачами та закладом освіти. Дотримання принципів академічної доброчесності допомагає здобувачам освіти розвивати критичне мислення, вчитися самостійно працювати з інформацією та […]

    Читати далі >

  • Знання, що рятують життя: важливі аспекти техніки безпеки в житті та навчанні

    Знання, що рятують життя: важливі аспекти техніки безпеки в житті та навчанні

    Сучасне життя сповнене потенційних ризиків, які можуть виникнути як у навчальному закладі, так і в побуті чи під час проходження практики на виробництві. Пожежі, побутові травми, електричні замикання, надзвичайні ситуації – усі ці небезпеки можуть призвести до серйозних наслідків, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Саме тому знання основ безпечної поведінки є життєвонеобхідними для кожного […]

    Читати далі >

  • Смаки епохи: гастрономічні традиції родини Косачів як відображення культури українців

    Смаки епохи: гастрономічні традиції родини Косачів як відображення культури українців

    Викладання фахових дисциплін у галузі харчових технологій не обмежується лише засвоєнням технологічних процесів приготування кулінарної продукції. Важливою складовою є вивчення історії, традицій та культури харчування, які формувалися протягом століть. У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія виробництва кулінарної продукції» зі здобувачами освіти освітньо-професійної програми  Харчові технології було проведено пізнавальне заняття, присвячене традиціям харчування та улюбленим стравам […]

    Читати далі >

  • Світ реклами: від класики до сучасних технологій

    Світ реклами: від класики до сучасних технологій

    В рамках тижня циклової методичної комісії викладачів дисциплін, які формують загальні компетентності, викладачем іноземної мови Андрусь Т.В. було проведено заняття із здобувачами освіти спеціальності «Маркетинг»  на тему «Світ реклами: від класики до сучасних технологій» . Реклама є невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, і її роль у суспільстві з часом значно змінилася. Від класичних способів розповсюдження […]

    Читати далі >

  • Підвищення екологічної свідомості майбутніх технологів: гостьова лекція про перспективи відновлюваної енергетики

    Підвищення екологічної свідомості майбутніх технологів: гостьова лекція про перспективи відновлюваної енергетики

    На сьогодні використання альтернативних джерел енергії є ключовим чинником зменшення залежності від викопних видів палива та необхідним кроком для мінімізації негативного впливу на довкілля. Це сприяє сталому розвитку країни, впровадженню екологічно безпечних технологій і підвищенню енергетичної безпеки. З метою формування екологічної свідомості здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології та розширення  їхніх знань відбулася гостьова лекція […]

    Читати далі >

  • «Лесин Луцьк»: відеоекскурсія до дня народження Лесі Українки

    «Лесин Луцьк»: відеоекскурсія до дня народження Лесі Українки

    До 154 річниці від дня народження видатної письменниці Лариси Петрівни Косач першокурсники відділення туризму та готельно-ресторанної справи, що навчаються за ОПП Туризм, підготували відеоекскурсію містом для всіх охочих дізнатися більше про Лесині місця в Луцьку, відчути взаємозв’язок авторки з нашим краєм. Життєпис Лесі Українки вписаний в історичний контекст міста. Багато локацій нагадують про її присутність, […]

    Читати далі >

  • Здобувачі освіти долучилися до лекцій від викладачів Пряшівського університету

    Здобувачі освіти долучилися до лекцій від викладачів Пряшівського університету

    У формуванні індивідуальної освітньої траєкторії важливу роль відіграють вибіркові дисципліни, орієнтовані на запити і потреби здобувачів освіти, які прагнуть знань, важливих для особистісного зростання та професійної самореалізації. Із цією метою на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи студенти другого курсу ОПП Готельно-ресторанна справа вивчають словацьку мову, яка розширює горизонти міжкультурних зв’язків і взаємодії двох сусідніх країн […]

    Читати далі >

  • Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцям

    Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцям

    To ensure the successful implementation of the educational and professional programmes Hotel and Restaurant Business (educational components Fundamentals of Hospitality, Hotel Management, Restaurant Management) and Food Technologies (educational component Service Management in Restaurant Business), the college engages guest lecturers, industry professionals, stakeholders, etc. In this context, a lecture on ‘General features of the hospitality industry: […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція на тему: «Застосування мікроконтролерів та сенсорів в автомобільній електроніці»

    Гостьова лекція на тему: «Застосування мікроконтролерів та сенсорів в автомобільній електроніці»

    25 лютого 2024 року здобувачі спеціальностей 121 Інженерія програмного забезпечення та 123 Комп’ютерна інженерія мали унікальну можливість зануритися в захопливий світ автомобільної електроніки завдяки гостьовій лекції, яку провів Валентин Заблоцький — завідувач кафедри електроніки та телекомунікацій ЛНТУ, кандидат технічних наук, доцент. На лекції було розкрито основні принципи роботи автомобільної електроніки. Спікер розповів, як сучасні транспортні […]

    Читати далі >

  • Заняття-екскурсія у сімейний ресторан європейської кухні Café de Vino

    Заняття-екскурсія у сімейний ресторан європейської кухні Café de Vino

    Для забезпечення відповідності освітньо-професійної програми  «Готельно-ресторанна справа» потребам і запитам здобувачів частині уявлень про своє професійне майбутнє, технологій професійного і посадового зростання викладачами Юлією Сус, Оксаною Казнадзей, Яною Лапчук та стейкхолдером – барменом Володимиром Єлістратовим було проведено заняття-екcкурсія у сімейному ресторані європейської кухні  Café de Vino. У комфортній атмосфері ресторану Володимир (який є випускником нашого […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція на тему: «Комплексна перевірка контрагентів у YouControl: від юридичних та фізичних осіб до аналізу потенційної співпраці»

    Гостьова лекція на тему: «Комплексна перевірка контрагентів у YouControl: від юридичних та фізичних осіб до аналізу потенційної співпраці»

    24 лютого 2025 року в рамках співпраці циклової випускової комісії обліку та фінансів з кафедрою обліку і аудиту Навчально-наукового інституту економіки і управління Національного університету харчових технологій, відбулась гостьова лекція на тему: «Комплексна перевірка контрагентів у YouControl: від юридичних та фізичних осіб до аналізу потенційної співпраці». Лекцію провів Анатолій Пясецький, старший викладач YouControl, фахівець з […]

    Читати далі >