Тиждень методичної комісії природничо-математичної підготовки завершився студентською конференцією на тему «Молекулярна хімія».
Здається, що вже все приготовлено і перевірено, але кулінарія продовжує розвиватися. І це підтвердили сьогодні студенти групи 29 відділення харчових технологій, які під керівництвом викладача фахових дисциплін Мар’яни Повар представляли свої здобутки і вміння у такому сучасному напрямку кулінарії, як молекулярна кухня. Особливістю цієї кухні є те, що під час приготування страви зовнішній вигляд продукту дуже змінюється. Текстура може сформуватися настільки цікава, що вгадати, що їсте, можна тільки на смак. Молекулярна гастрономія – це страви та напої з нетрадиційними властивостями і поєднаннями компонентів, які не лише дивують, а інколи й шокують споживачів.
Волинський коледж НУХТ завжди тримає руку на пульсі розвитку сучасних технологій і це засвідчили студенти, які дивували володінням деяких технік молекулярної кухні, а саме: сферифікацією та гелюванням. Майбутні технологи завоювали симпатії присутніх своєю майстерністю у приготуванні сфер з картопляного та яблучно-абрикосового пюре, спагеті вишневого з текстурою Агар, штруделя з яблуками й морозивом, декорованого їстівними, мереживними чіпсами. Звичайно, всю цю красу й смакоту студенти й викладачі, що були запрошені на конференцію, мали змогу дегустувати та оцінити.
Учасники студентської конференції поділилися секретами високої кухні та ще раз упевнилися в думці, що у ресторанному господарстві майбутнє за молекулярною кухнею – і ті, хто це вчасно зрозуміє, зможуть підняти свої заклади на новий якісний рівень.