Навчальні екскурсії як інструмент поглиблення спеціальних компетентностей

,

У рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ІІ курсу освітньо-професійної програми Харчові технології відвідали відому у Луцьку та за його межами броварню «Luchan Brothers’ Brewery».

Заступник директора з маркетингу Наталія Петрівна Попович провела підприємством цікаву та пізнавальну екскурсію. Вона розповіла про історію започаткування пивоварні, асортимент продукції, що випускається, окрему увагу приділила технології різних видів пива, вимогах до сировини та готової продукції.

Здобувачі освіти мали можливість безпосередньо спостерігати за основними технологічними операціями, що відбуваються на підприємстві, зокрема завантаженням солоду, хмелю, варінням сусла, зброджуванням пива і так аж до зберігання готового продукту. Наталія Петрівна також зупинилася на змінах сировини, які відбуваються в процесі виробництва: вуглеводів, білків, фенолів, ароматичних речовин – в результаті яких народжується новий продукт з неповторним смаком.

Навчальна екскурсія дала можливість здобувачам освіти не тільки побачити і почути щось нове, але й поглибити свої знання з таких освітніх компонентів як «Харчові технології», «Теоретичні основи технологій харчових виробництв» та «Технічна мікробіологія». В процесі бесіди студенти закріпили спеціальні компетентності та результати навчання, передбачені освітньо-професійною програмою, зокрема, здатність здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції, застосовувати закономірності фізико-хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень основних компонентів продовольчої сировини під час виробництва та зберігання готової продукції. В ході екскурсії здобувачі освіти продемонстрували високий рівень знань фахових дисциплін, то ж могли вільно вести бесіду з працівниками підприємства.

Закінчився похід дегустацією квасу та безалкогольного пива, то ж майбутні технологи мали можливість не тільки краще пізнати технологію, але й здійснити органолептичний аналіз та пізнати весь смак популярних напоїв.

Дякуємо дирекції броварні за цікаву екскурсію та можливість ближче познайомитись з нашими регіональними харчовими підприємствами.

Оксана Євчук, Ольга Ройко