Позначка: ЦВК_ТГРС
-
Онлайн-зустріч «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів»
В рамках співпраці з кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції Національного університету харчових технологій відбулася онлайн-зустріч здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа з к.т.н., доценткою Людмилою Мамченко. Зустріч була присвячена темі: «Особливості сучасних практик організації дипломатичних заходів» і відбувалася в рамках вивчення освітніх компонент «Організація обслуговування та сервіс в закладах ресторанного господарства»…
-
Екскурсія як засіб формування загальних та спеціальних компетентностей
In the process of training highly qualified professional junior bachelors of the Tourism programme, who are able to create, organise and control the production and sale of services in the field of tourism and recreation, on 12 April, the student union and student council, together with the Bilya Vezha travel agency, organised a trip to…
-
Презентація проєктів меню англійською мовою
As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, students of the educational and professional programme Hotel and Restaurant Business improved their menu creation skills and presented their projects: free choice menu, portioned and limited menu, set and banquet menu, etc. (educational component “Foreign Language of Hotel…
-
Навчальна екскурсія до Музею Лесі Українки
Students majoring in Hotel and Restaurant Business and Tourism together with Kateryna Chui, a teacher of philological disciplines, visited the Lesia Ukrainka Museum, learned little-known facts from the writer’s biography, and rethought the author’s connection with Volyn. Здобувачі освіти ОПП «Готельно-ресторанна справи» та ОПП «Туризм» разом із викладачем фахових дисциплін філологічного спрямування Катериною Чуй відвідали…
-
Лекція-дискусія з засновником кулінарної школи «Cookery school» Владом Фінкевичем
To ensure that the professional training of students for the educational professional program “Hotel and Restaurant Business” meets the needs of target groups and the labour market, the Tourism, Hotel and Restaurant Business Department constantly invites specialists (stakeholders) in the hospitality industry to conduct guest lectures and practical laboratory classes. While studying the educational components…
-
Інтерактивний журнал-практикум «UNESCO Heritage Sites as Tourist Destinations (Визначні місця ЮНЕСКО як туристичні дестинації)»
On the eve of the International Day of Monuments and Sites, students of the Tourism educational professional programme held an interactive workshop “UNESCO Heritage Sites as Tourist Destinations”. During the workshop, students promoted UNESCO sites in English in the form of presentations and video presentations. Однією із ключових компетентностей фахівця в галузі туризму є здатність…
-
Онлайн-зустріч з адміністраторкою лайнера круїзної компанії Carnival Cruise Line Наталіїєю Тимощук
Students of the speciality Hotel and Restaurant Business had the opportunity to attend a guest lecture on the topic “The role of the receptionist, requirements, duties, knowledge”. The lecture was conducted by the receptionist of the cruise ship Natalya Tymoschuk. She spoke about the job requirements, necessary knowledge and skills, advantages of the position and…
-
Приготування літніх коктейлів у форматі Ready-to-Go
As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, the students held a workshop on making refreshing summer cocktails in the Ready-to-Go format. Future professionals were able to demonstrate and improve their specialized competencies. Освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа» у нашому закладі освіти орієнтується на сучасні тенденції розвитку…
-
Заняття-екскурсія у кав’ярню мережі ALPACA
In the process of studying the “Restaurant Management” subject, the students of the Hotel and Restaurant Business programme visited the new cafe of the ALPACA chain, where they met the stakeholder, the manager Galina Kaliuzhna, a graduate of our educational institution. The staff of the coffee shop suggested internships and employment for the students of…
-
Вивчаємо великодні звичаї і традиції України та Словаччини
As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, students of the Hotel and Restaurant Business and Tourism educational professional programs, members of the Ukrainian-Slovak Cultural and Linguistic Scientific Society researched the cultural concepts of Ukraine and Slovakia, and their reflection in the language. At the lecture,…
-
Штучний інтелект як інструмент сучасного фахівця
A workshop, “Artificial Intelligence as a Tool for a Modern Specialist,” was held for students of the educational professional program Tourism. Artem Kavara, a software developer at EPAM Systems Ukraine, introduced the students to the basic concepts of AI and neural networks, drew attention to the main components of queries, and provided practical advice on…
-
Формування навичок роботи в музеї
The specificity of the Tourism educational and professional programme includes a regional component, which is determined by the need to train specialists with an emphasis on the historical and cultural component of the tourism business, on the skills for working in the field of historical and cultural tourism (educational components “Museum Studies”, “History and Culture…