Позначка: ЦВК виробництва та технологій

  • Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітні компоненти «Харчові технології», «Крафтові технології») відбулася цікава та пізнавальна онлайн лекція, яку провела доцент кафедри технології молока та молочних продуктів Національного університету харчових технологій к.т.н., Пухляк Анастасія Григорівна. Зустріч була присвячена темі «Сири натуральні: міфи та реальність». Анастасія Григорівна поділилася захопливою історією сироваріння, коріння якого сягає ще

    Читати далі >

  • Розширення співпраці між коледжем та ТОВ «Український м’ясний хутір» у підготовці майбутніх фахівців харчової галузі

    Розширення співпраці між коледжем та ТОВ «Український м’ясний хутір» у підготовці майбутніх фахівців харчової галузі

    У межах реалізації освітньо-професійної програми «Харчові технології» відбулася робоча зустріч голови циклової випускової комісії виробництва та технологій Ольги Ройко та завідувача відділення харчових технологій Оксани Поляниці з представниками підприємства ТОВ «Український м’ясний хутір» — одного з провідних виробників м’ясної продукції Волинського регіону. Основною метою зустрічі стало поглиблення співпраці між коледжем і підприємством, спрямоване на вдосконалення

    Читати далі >

  • Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Макаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові

    Читати далі >

  • Смаки епохи: гастрономічні традиції родини Косачів як відображення культури українців

    Смаки епохи: гастрономічні традиції родини Косачів як відображення культури українців

    Викладання фахових дисциплін у галузі харчових технологій не обмежується лише засвоєнням технологічних процесів приготування кулінарної продукції. Важливою складовою є вивчення історії, традицій та культури харчування, які формувалися протягом століть. У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія виробництва кулінарної продукції» зі здобувачами освіти освітньо-професійної програми  Харчові технології було проведено пізнавальне заняття, присвячене традиціям харчування та улюбленим стравам

    Читати далі >

  • Підвищення екологічної свідомості майбутніх технологів: гостьова лекція про перспективи відновлюваної енергетики

    Підвищення екологічної свідомості майбутніх технологів: гостьова лекція про перспективи відновлюваної енергетики

    На сьогодні використання альтернативних джерел енергії є ключовим чинником зменшення залежності від викопних видів палива та необхідним кроком для мінімізації негативного впливу на довкілля. Це сприяє сталому розвитку країни, впровадженню екологічно безпечних технологій і підвищенню енергетичної безпеки. З метою формування екологічної свідомості здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології та розширення  їхніх знань відбулася гостьова лекція

    Читати далі >

  • Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцям

    Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцям

    To ensure the successful implementation of the educational and professional programmes Hotel and Restaurant Business (educational components Fundamentals of Hospitality, Hotel Management, Restaurant Management) and Food Technologies (educational component Service Management in Restaurant Business), the college engages guest lecturers, industry professionals, stakeholders, etc. In this context, a lecture on ‘General features of the hospitality industry:

    Читати далі >

  • Кваліфікаційний іспит зі спеціальності Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит зі спеціальності Харчові технології

    16 січня розпочала роботу комісія з проведення кваліфікаційного іспиту зі спеціальності 181 «Харчові технології». Кваліфікаційний іспит є фінальним етапом навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Він вимагає від здобувачів демонстрації знань, умінь та навичок, набутих впродовж освітнього процесу. Кваліфікаційний іспит складається з теоретичних питань, практичних задач і тестів у системі Moodle, та включає наступні освітні

    Читати далі >

  • Виробнича практика як важливий етап професійного зростання

    Виробнича практика як важливий етап професійного зростання

    Виробнича практика є ключовим етапом практичної підготовки здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології та відіграє важливу роль у формуванні кваліфікованих і конкурентоспроможних спеціалістів. Вона надає можливість здобувачам освіти не лише поєднати теоретичні знання з практичними навичками, а й ознайомитися з особливостями реальної виробничої діяльності, зрозуміти потреби ринку праці, здобути практичний досвід, який є необхідним для майбутньої

    Читати далі >

  • Крокембуш з медовим печивом: новорічна магія на лабораторних заняттях

    Крокембуш з медовим печивом: новорічна магія на лабораторних заняттях

    Напередодні різдвяно-новорічних свят здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології продемонстрували свою майстерність, створюючи унікальні кулінарні шедеври. Під час лабораторних занять із дисципліни кулінарне мистецтво майбутні фахівці виготовили традиційний французький десерт – крокембуш, додавши до нього українського колориту, оформивши кондитерський виріб медяниками. Крокембуш – це конусоподібна композиція із заварних тістечок, скріплених карамеллю, що є традиційним новорічним

    Читати далі >

  • Новорічна практика гостинності від здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології

    Новорічна практика гостинності від здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології

    Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук та Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу. Метою заходу було закріпити теоретичні знання з організації обслуговування та продемонструвати практичні навички приготування

    Читати далі >

  • Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітній компонент «Крафтові технології») та професії «Пекар» під керівництвом Юлії Сидорук та Тетяни Семенюк здійснили розробку унікальних рецептур крафтових хлібів. Освітня ініціатива передбачала не лише формування технічних знань, але й розвиток творчого підходу до створення нових продуктів. Розробка рецептур була зосереджена на використанні натуральних інгредієнтів та сучасних технологій, що

    Читати далі >

  • Стажування студентів ВоФК НУХТ у Hotel School (м.Рига, Латвія)

    Стажування студентів ВоФК НУХТ у Hotel School (м.Рига, Латвія)

    Implementing the educational and professional programmes ‘Tourism,’ ‘Hotel and Restaurant Business,’ and ‘Food Technologies’ at the Volyn Professional College of NUFT provides students with an opportunity for academic mobility. In December, the students of the relevant EPPs once again completed an internship at HOTEL SCHOOL, Hotel Management College (Riga, Latvia) under the Erasmus+ programme. During

    Читати далі >