Позначка: ЦВК_ХТ
-
Суші-майстерність: основи та секрети приготування
В рамках співпраці з закладом ресторанного господарства «Базилік» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість взяти участь у майстер-класі з приготування суші. Воркшоп проводив професійний сушист Віталій Димар. Цей захід зібрав учасників, які прагнули не лише навчитися новим кулінарним навичкам, але й дізнатися більше про традиції приготування суші. Майстер-клас розпочався з короткої теоретичної частини, […]
-
Святкування з нагоди Дня працівників харчової промисловості
У третю неділю жовтня традиційно відзначається День працівників харчової промисловості – професійне свято всіх, хто робить свій внесок у забезпечення населення якісними та смачними продуктами харчування. Наш коледж завжди активно долучається до святкувань, адже підготовка висококваліфікованих спеціалістів для цієї галузі є основним нашим пріоритетом. Цього року святкування пройшло в невимушеній, теплій і дружній атмосфері. З […]
-
Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»
Хліб завжди мав виняткове значення в українській культурі, виступаючи символом життя, достатку та гостинності. Його наявність на столі уособлює родинний добробут і процвітання. Одним із видів хліба є коровай, яким батьки благословляють своїх дітей на щасливе подружнє життя. Традиції випікання короваю на Волині мають свої унікальні ритуали та методи, що відрізняються від інших регіонів України. […]
-
Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування
Освітній компонент «Технологія борошняних кондитерських виробів» посідає важливе місце у підготовці студентів освітньо-професійної програми Харчові технології. Він дає можливість здобувачам освіти отримати ґрунтовні навички та знання для майбутньої професійної діяльності у хлібопекарській та кондитерській індустрії. Для підвищення інтересу до навчання та глибшого опанування фахових дисциплін, на відділенні Харчових технологій регулярно організовують різноманітні заходи. В рамках […]
-
Гостьова лекція від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій
15 жовтня 2024 року професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та доцентка цієї ж кафедри Юлія Бондаренко провели гостьову лекцію, присвячену Всесвітньому дню хліба, який людство щорічно святкує 16 жовтня. Захід був проведений для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології, де вони мали змогу дізнатися багато нового та цікавого про цей важливий […]
-
Перспективність ступеневої освіти в сфері харчових технологій
15 жовтня відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології з директором Навчально-наукового інституту харчових технологій, професоркою Оксаною Кочубей-Литвиненко. Оксана Валер’янівна розповіла студентам про важливість продовження ступеневої освіти та особливості освітнього процесу в університеті. Вона також представила основні освітньо-професійні програми харчової галузі, що допоможе майбутнім абітурієнтам краще зрозуміти специфіку кожної з них та визначитися з […]
-
Взаємодія зі стейкхолдерами – запорука якісної підготовки здобувачів
Representatives of the Volyn Professional College NUFT visited a distillery in Lutsk. The purpose of the visit was to cooperate with stakeholders and search for areas of cooperation in the training of competent junior professional bachelors in hospitality. A tour was organized for the meeting participants, followed by a meeting with the company’s management. In […]
-
Пишаємося досягненнями наших випускників
Що є найвищою вдячністю для викладачів? Безумовно, це досягнення наших випускників, якими ми щиро пишаємося та відстежуємо їхній успіх. Нещодавно до нас надійшла приємна новина: випускниця відділення харчових технологій, а нині студентка 4-го курсу освітньої програми «Технологія харчування» Національного університету харчових технологій Поліна Ляхович стала однією з переможниць престижного фахового конкурсу YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 […]
-
Угода про співпрацю
Якісна підготовка здобувачів освіти, яка б максимально відповідала сучасним вимогам ринку та роботодавцям, неможлива без забезпечення тісного взаємозв’язку та взаємодії між навчальним закладом та роботодавцями. Тому сьогодні, 1 липня, адміністрацією ВСП «Волинський фаховий коледж НУХТ» в особі в.о. директора Ігоря КОРЧУКА підписаний договір про співпрацю із керівником ресторанів «П’ятниця», «Люди», «Як для себе», «Суші Яммі» […]
-
Гостьова лекція про мистецтво створення естетично привабливих страв
У межах вивчення освітнього компоненту «Технологія виробництва кулінарної продукції» для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології була організована гостьова лекція на тему «Мистецтво кулінарного декору: створення страв, що захоплюють з першого погляду», яку провела Катерина ФЕДОСОВА, експерт у сфері ресторанного консалтингу, власник Consulting HUB, PhD, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету, лектор SRH Dresden […]
-
Гостьова лекція-діалог з освітнього компоненту «Санітарія та гігієна»
Здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» мали можливість взяти участь у гостьовій лекції-діалозі викладача вищої категорії, викладача-методиста, викладача фахових дисциплін Волинського медичного інституту Андрощук Олени Володимирівни. Лектор презентувала майбутнім технологам харчових виробництв теоретичний матеріал теми «Харчові отруєння мікробного та немікробного походження. Розслідування харчових отруєнь». Вивчались питання класифікації та характеристики харчових отруєнь, особливості організації розслідування у […]
-
Гостьова лекція викладача ВоФК НУХТ у Hotel School Riga
В рамках проєкту Erasmus+ перед викладачами та студентами коледжу готельного бізнесу HOTEL SCHOOL (м. Рига) з гостьовою лекцією на тему «Автентичні смаки України» виступила викладач фахових дисциплін ВоФК НУХТ – Тетяна Семенюк. У сучасному глобалізованому світі кухня часто стає першою «точкою дотику» до культури країни, її історії, традицій, стилю життя. Тетяна Степанівна розповіла про історії […]