Позначка: ЦВК_ХТ

  • Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у […]

    Читати далі >

  • Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями

    Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями

    В історії середньовічного Лучеська невід’ємною частиною є становлення кулінарної культури, адже роль міста у розвитку харчової індустрії, в ті часи, була вагомою. В цьому могли переконатися здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ, відвідавши ресторацію – трапезну «Підземелля». Захід відбувся в рамках тижня історії, адже команда закладу працює для того, щоб відновити історію […]

    Читати далі >

  • Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    У рамках підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності студенти спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення” та “Харчові технології” стали учасниками дводенного неТренінгу “Стартуй кар’єру”, організованого Молодіжним центром Волині. Унікальність заходу полягала в його інноваційному форматі – “неТренінгу”, який відрізняється від традиційних освітніх підходів своєю неформальною та інтерактивною атмосферою. Цей формат створив сприятливе середовище для активного обміну знаннями […]

    Читати далі >

  • Формування спеціальних компетентностей та соціальної відповідальності здобувачів освіти через організацію благодійних заходів

    Формування спеціальних компетентностей та соціальної відповідальності здобувачів освіти через організацію благодійних заходів

    During the week, students and lecturers of the Food Technologies and Tourism, Hotel, and Restaurant Business Departments participated in various events organised by the Maltese and the Nova Linia hypermarket as part of the charity event ‘Giving Warmth is Easy’.  This year’s events included fairs for selling authentic Ukrainian dishes, baking and sweets, tasting and […]

    Читати далі >

  • Курсова робота як крок до соціальної відповідальності та інновацій у харчовій галузі

    Курсова робота як крок до соціальної відповідальності та інновацій у харчовій галузі

    Виконання курсової роботи з освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми Харчові технології вимагає від здобувачів освіти не тільки високого рівня теоретичних знань та практичних вмінь, але й креативності та творчого підходу, адже основним її завданням є розроблення технології та рецептури нових харчових продуктів. Розробка інноваційного продукту є непростим завданням, адже шлях від ідеї до готового […]

    Читати далі >

  • Відродження та популяризація української кулінарної спадщини

    Відродження та популяризація української кулінарної спадщини

    Один із наукових напрямків, яким займаються здобувачі освіти та викладачі освітньо-професійної програми «Харчові технології», – це дослідження й популяризація традицій української кухні, а також впровадження культури приготування та споживання автентичних національних страв. Ця робота включає детальне вивчення рецептур, історії та особливостей приготування страв, що відображають багатство й унікальність української кухні. Здобувачі освіти також розробляють нові […]

    Читати далі >

  • Професійні навички здобувачів освіти спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» на благо діток з особливими потребами

    Професійні навички здобувачів освіти спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» на благо діток з особливими потребами

    Здобувачі освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та  Готельно-ресторанна справа долучились до благородної справи, взявши участь у благодійній ярмарці в рамках акції «Дарувати тепло легко», яку організовує Мальтійська служба допомоги та гіпермаркет «Нова лінія». Мета акції – збір коштів на придбання подарунків до Дня Святого Миколая для діток з інвалідністю. Під час лабораторних занять з освітніх […]

    Читати далі >

  • Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку

    Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку

    У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання, […]

    Читати далі >

  • Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів

    Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів

    Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для […]

    Читати далі >

  • Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI

    Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Кухні народів світу» для здобувачів освіти 4 курсу освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено заняття на базі грузинського ресторану GOBI. Це був яскравий, практичний досвід, який дозволив зануритись в автентичну грузинську кулінарну культуру. Студенти отримали унікальну можливість не лише скуштувати традиційні грузинські страви, такі як хінкалі, хачапурі та сациві, але […]

    Читати далі >

  • Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці

    Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці

    Під такою назвою 24 жовтня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ХТ-41 освітньо-професійної програми Харчові технології презентували практичне дослідження безпеки харчових продуктів, на які є високий попит в населення різного віку. Відповідно до запропонованого алгоритму досліджень майбутні фахівці харчових виробництв вибирали два аналогічні продукти харчування різних виробників і складати порівняльну […]

    Читати далі >

  • Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань

    Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань

    В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася  зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології із випускником коледжу, су-шефом бару «Бенедикт» Андрієм Демчуком. Подібні заходи є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки забезпечують взаємозв’язок між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням у професійній діяльності. Одним із ключових аспектів таких зустрічей є безпосередній обмін досвідом […]

    Читати далі >