Позначка: ЦВК_ХТ

  • Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку

    Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку

    У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання,…

  • Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів

    Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів

    Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для…

  • Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI

    Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Кухні народів світу» для здобувачів освіти 4 курсу освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено заняття на базі грузинського ресторану GOBI. Це був яскравий, практичний досвід, який дозволив зануритись в автентичну грузинську кулінарну культуру. Студенти отримали унікальну можливість не лише скуштувати традиційні грузинські страви, такі як хінкалі, хачапурі та сациві, але…

  • Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці

    Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці

    Під такою назвою 24 жовтня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ХТ-41 освітньо-професійної програми Харчові технології презентували практичне дослідження безпеки харчових продуктів, на які є високий попит в населення різного віку. Відповідно до запропонованого алгоритму досліджень майбутні фахівці харчових виробництв вибирали два аналогічні продукти харчування різних виробників і складати порівняльну…

  • Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань

    Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань

    В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася  зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології із випускником коледжу, су-шефом бару «Бенедикт» Андрієм Демчуком. Подібні заходи є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки забезпечують взаємозв’язок між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням у професійній діяльності. Одним із ключових аспектів таких зустрічей є безпосередній обмін досвідом…

  • Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії

    Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії

    Трайфл — це десерт, що складається з декількох шарів, зазвичай включаючи бісквіт, крем, конфі та фрукти. Його популярність зросла завдяки простоті приготування та можливості комбінувати сировину відповідно до смакових уподобань. У рамках відзначення Дня працівників харчової промисловості для був проведений майстер-клас, присвячений приготуванню трайфлів. Захід було організовано викладачем фахових дисциплін Сидорук Юлією разом із здобувачами…

  • Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»

    Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»

    З метою пропагування здорового і безпечного харчування, активізації в здобувачів освіти мотивації до навчання викладачі фахових дисциплін Галина Богдан та Валентина Захарчук провели комплексний майстер-клас з освітніх компонентів «Хімія для харчових технологій», «Токсикологія харчової продукції» та «Контроль якості та безпечності харчових продуктів». Викладачі акцентували увагу майбутніх фахівців харчових технологій на важливості постійно підвищувати теоретичний рівень…

  • Бограч як символ закарпатської кухні: від традиції до кейтерингу

    Бограч як символ закарпатської кухні: від традиції до кейтерингу

    Популяризація української кухні стала важливим напрямком розвитку культурної ідентичності та туристичної привабливості України. Традиційні українські страви є не лише частиною нашого культурного надбання, але й мають потенціал стати гастрономічними символами на світовій арені. Бограч – це традиційна страва, яка має глибоке коріння в кухні Закарпаття та є важливою складовою української гастрономічної культури. Попри те, що…

  • Суші-майстерність: основи та секрети приготування

    Суші-майстерність: основи та секрети приготування

    В рамках співпраці з закладом ресторанного господарства «Базилік» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість взяти участь у майстер-класі з приготування суші. Воркшоп проводив професійний сушист Віталій Димар. Цей захід зібрав учасників, які прагнули не лише навчитися новим кулінарним навичкам, але й дізнатися більше про традиції приготування суші. Майстер-клас розпочався з короткої теоретичної частини,…

  • Святкування з нагоди Дня працівників харчової промисловості

    Святкування з нагоди Дня працівників харчової промисловості

    У третю неділю жовтня традиційно відзначається День працівників харчової промисловості – професійне свято всіх, хто робить свій внесок у забезпечення населення якісними та смачними продуктами харчування. Наш коледж завжди активно долучається до святкувань, адже підготовка висококваліфікованих спеціалістів для цієї галузі є основним нашим пріоритетом. Цього року святкування пройшло в невимушеній, теплій і дружній атмосфері. З…

  • Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»

    Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»

    Хліб завжди мав виняткове значення в українській культурі, виступаючи символом життя, достатку та гостинності. Його наявність на столі уособлює родинний добробут і процвітання. Одним із видів хліба є коровай, яким батьки благословляють своїх дітей на щасливе подружнє життя. Традиції випікання короваю на Волині мають свої унікальні ритуали та методи, що відрізняються від інших регіонів України.…

  • Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування

    Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування

    Освітній компонент «Технологія борошняних кондитерських виробів» посідає важливе місце у підготовці студентів освітньо-професійної програми Харчові технології. Він дає можливість здобувачам освіти отримати ґрунтовні навички та знання для майбутньої професійної діяльності у хлібопекарській та кондитерській індустрії. Для підвищення інтересу до навчання та глибшого опанування фахових дисциплін, на відділенні Харчових технологій регулярно організовують різноманітні заходи. В рамках…