Категорія: Навчання
-
Математика та програмування: майбутні програмісти презентували свої дослідження на тижні кодування ЄС
Здобувачі освіти другого курсу освітньо-професійної програми Інженерія програмного забезпечення представили серію групових проєктів, присвячених практичному застосуванню математичних дисциплін у сфері інформаційних технологій під час всеєвропейської ініціативи «EU Code Week» (Тиждень кодування ЄС). Майбутні програмісти та програмістки підготували змістовні дослідження та презентації, які наочно демонструють, як різні розділи математики використовуються у сучасній ІТ-індустрії та науці в…
-
Оцінка безпечності продуктів харчування за характеристикою харчових добавок, які вказані виробником на етикетці
Під такою назвою 24 жовтня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій здобувачі освіти ХТ-41 освітньо-професійної програми Харчові технології презентували практичне дослідження безпеки харчових продуктів, на які є високий попит в населення різного віку. Відповідно до запропонованого алгоритму досліджень майбутні фахівці харчових виробництв вибирали два аналогічні продукти харчування різних виробників і складати порівняльну…
-
Формування принципів сталого розвитку здобувачів освіти відділення туризму та готельно-ресторанної справи
Education for sustainable development aims to acquire knowledge, skills, and competencies that shape future hospitality specialists’ worldview and value system. During the plein air biology class, students of the groups GRS-11, GRS-12, and T-11, together with Nadiia Stetsiuk, studied in more detail the flora and fauna of our city, the state of the urban environment…
-
Діалог зі стейкхолдером: крок до нових знань
В рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології із випускником коледжу, су-шефом бару «Бенедикт» Андрієм Демчуком. Подібні заходи є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки забезпечують взаємозв’язок між теоретичними знаннями та їх практичним застосуванням у професійній діяльності. Одним із ключових аспектів таких зустрічей є безпосередній обмін досвідом…
-
Трайфловий калейдоскоп – створення десерту мрії
Трайфл — це десерт, що складається з декількох шарів, зазвичай включаючи бісквіт, крем, конфі та фрукти. Його популярність зросла завдяки простоті приготування та можливості комбінувати сировину відповідно до смакових уподобань. У рамках відзначення Дня працівників харчової промисловості для був проведений майстер-клас, присвячений приготуванню трайфлів. Захід було організовано викладачем фахових дисциплін Сидорук Юлією разом із здобувачами…
-
Майстер-клас «Контроль якості і безпеки продовольчої сировини та продуктів харчування – запорука людського здоров’я»
З метою пропагування здорового і безпечного харчування, активізації в здобувачів освіти мотивації до навчання викладачі фахових дисциплін Галина Богдан та Валентина Захарчук провели комплексний майстер-клас з освітніх компонентів «Хімія для харчових технологій», «Токсикологія харчової продукції» та «Контроль якості та безпечності харчових продуктів». Викладачі акцентували увагу майбутніх фахівців харчових технологій на важливості постійно підвищувати теоретичний рівень…
-
Бограч як символ закарпатської кухні: від традиції до кейтерингу
Популяризація української кухні стала важливим напрямком розвитку культурної ідентичності та туристичної привабливості України. Традиційні українські страви є не лише частиною нашого культурного надбання, але й мають потенціал стати гастрономічними символами на світовій арені. Бограч – це традиційна страва, яка має глибоке коріння в кухні Закарпаття та є важливою складовою української гастрономічної культури. Попри те, що…
-
Суші-майстерність: основи та секрети приготування
В рамках співпраці з закладом ресторанного господарства «Базилік» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість взяти участь у майстер-класі з приготування суші. Воркшоп проводив професійний сушист Віталій Димар. Цей захід зібрав учасників, які прагнули не лише навчитися новим кулінарним навичкам, але й дізнатися більше про традиції приготування суші. Майстер-клас розпочався з короткої теоретичної частини,…
-
Освоєння інноваційних технологій в сфері гостинності на практичних заняттях
In the practical training of the students of educational professional programmes ‘Tourism’ and ‘Hotel and Restaurant Business’ (disciplines “Fundamentals of Hotel and Restaurant Business,” “Restaurant Business”), innovative technologies of the relevant field of professional activity are taken into account. The students of the “Tourism” educational programme (“The Basics of Hotel and Restaurant Business”) practiced the…
-
Здобувачі освіти коледжу демонструють високий рівень медіаграмотності
17 жовтня наші студенти взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності. Цей захід став справжнім випробуванням для майбутніх експертів у розпізнаванні фейків і маніпуляцій у сучасному інформаційному просторі. У тестуванні взяли участь близько 100 здобувачів освіти ВоФК НУХТ, які навчаються за ОПП Інженерія програмного забезпечення та Комп’ютерна інженерія, а також професією Оператор з обробки інформації…
-
Інтерактивний журнал «Історія виникнення та еволюція національної гривні України»
Далеко не всі країни мають в обігу власні гроші, хоча наявність власної валюти для кожної країни має дуже важливе значення. Валюта дозволяє країні бути економічно незалежною на світовому ринку та забезпечує фінансову стабільність населення, яке живе в межах країни, тоді як її відсутність підтверджує слабкість економіки. Розуміючи важливість наявності власної валюти, правителі української держави завжди…
-
Етнографічна майстерня: «Традиції виготовлення Волинського короваю»
Хліб завжди мав виняткове значення в українській культурі, виступаючи символом життя, достатку та гостинності. Його наявність на столі уособлює родинний добробут і процвітання. Одним із видів хліба є коровай, яким батьки благословляють своїх дітей на щасливе подружнє життя. Традиції випікання короваю на Волині мають свої унікальні ритуали та методи, що відрізняються від інших регіонів України.…