Категорія: Навчання

  • Онлайн-лекція на тему “Основи створення мобільних додатків”

    Онлайн-лекція на тему “Основи створення мобільних додатків”

    19 березня 2025 року здобувачі освіти ВоФК НУХТ отримали унікальну нагоду долучитися до інформативної онлайн-лекції з розробки мобільних додатків. Доповідачем виступив Микола Павлович Костіков, кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який презентував тему “Основи створення мобільних додатків”. Найбільше зацікавлення захід викликав у здобувачів освіти, що навчаються […]

    Читати далі >

  • Виїзне практичне заняття з освітньої компоненти “Спеціалізований туризм”

    Виїзне практичне заняття з освітньої компоненти “Спеціалізований туризм”

    Practical training methods are constantly used to implement the EPP ‘Tourism’ at our college. For example, a field trip on ‘Garden and Park Tourism’ from the educational component ‘Specialised Tourism’ was held at the Volyn Botanical Garden in Lutsk. During the field trip, the students practiced their practical skills in organising and conducting excursions in […]

    Читати далі >

  • Всесвітній тиждень грошей (Global money week)

    Всесвітній тиждень грошей (Global money week)

    17 березня розпочався Всесвітній тиждень грошей (Global money week), присвячений темі “Обирай надійну (неупереджену) фінансову інформацію, подбай про своє фінансове майбутнє», що покликана привернути увагу до важливості пошуку достовірної та корисної інформації про гроші. Оскільки цифрові фінанси, онлайн-інструменти та можливості штучного інтелекту стрімко розвиваються, варто навчити молодь правильно обирати джерела інформації. Офіційним координатором міжнародної інформаційної […]

    Читати далі >

  • «Особливості роботи баристи» – від якості кавових зерен до мистецтва лате-арту

    «Особливості роботи баристи» – від якості кавових зерен до мистецтва лате-арту

    As part of the study of the educational component ‘Bar business and organisation of sommelier work,’’ students of the Hotel and Restaurant Business educational professional programme took part in an online lecture, ‘Features of the Barista’s Work.’’ The lecture was delivered by Olga Pushka, PhD in Technical Sciences, Associate Professor of the Hotel, Restaurant and […]

    Читати далі >

  • «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн»

    «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн»

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» мали змогу відвідати захопливу гостьову лекцію на тему «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн», яку провела доцент кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Юлія Бондаренко. Зустріч розпочалася з обговорення культурного значення хліба в різних народів. Лекторка розповіла, що хліб […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція доцента кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Оксани Кирпіченкової

    Гостьова лекція доцента кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Оксани Кирпіченкової

    On 11 March, students majoring in Hotel and Restaurant Business had the opportunity to listen to a guest lecture, ‘Interesting facts about the origin and features of the technology of famous confectionery products’ by Oksana Kirpichenkova, Associate Professor of Hotel and Restaurant Business Department of the National University of Food Technology. The knowledge gained during […]

    Читати далі >

  • Цифрові технології в сучасному бізнесі

    Цифрові технології в сучасному бізнесі

    У сучасному швидкоплинному світі цифрові технології стали невід’ємною частиною будь-якого успішного бізнесу. Від автоматизації процесів до покращення взаємодії з клієнтами, цифрові інструменти пропонують безліч можливостей для зростання та розвитку. 11 березня викладачі відділення економіки і підприємництва та здобувачі освіти освітньо-професійних програм «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Маркетинг» відвідали […]

    Читати далі >

  • Світ морозива: від історії до сучасних тенденцій

    Світ морозива: від історії до сучасних тенденцій

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали чудову нагоду зануритися у світ улюбленого десерту під час гостьової онлайн лекції на тему «Морозиво – супердесерт для всіх», яку провела доктор технічних наук, професор кафедри технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій Поліщук Галина Євгенівна. Під час зустрічі лекторка розповіла про історію виникнення морозива, його […]

    Читати далі >

  • Застільні традиції: український етикет крізь призму часу

    Застільні традиції: український етикет крізь призму часу

    У сучасному світі, де культура споживання їжі постійно змінюється, важливо пам’ятати про традиції, які формують національну ідентичність. Саме цій темі була присвячена гостьова лекція на тему «Застільні традиції», яку провела  доцент кафедри гуманітарних дисциплін НУХТ, кандидат історичних наук Пивоваренко Олена Андріївна, для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа. Під час зустрічі здобувачі […]

    Читати далі >

  • Цікаве про мікроконтролери: гостьова лекція у ВоФК НУХТ

    Цікаве про мікроконтролери: гостьова лекція у ВоФК НУХТ

    10 березня 2025 року відбулася спеціалізована онлайн-лекція з технології мікроконтролерів. Старший викладач кафедра автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Національного університету харчових технологій Проскурка Євгеній Сергійович представив комплексний огляд розвитку мікроконтролерних систем та їхньої внутрішньої архітектури. Навчальний захід було спрямовано на поглиблення технічних знань здобувачів освіти освітньо-професійних програм “Інженерія програмного забезпечення” […]

    Читати далі >

  • Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа

    Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа

    On the occasion of International Women’s Day, the Hotel and Restaurant Business educational professional programme students prepared traditional cocktails while studying the educational component ‘Bar business and sommelier organisation’. Міжнародний жіночий день – це чудова нагода створити атмосферу свята за допомогою вишуканих коктейлів. Напої, присвячені жінкам, зазвичай легкі, ароматні, естетично оформлені та мають витончений смак […]

    Читати далі >

  • Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології» в межах освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» занурилися у світ шоколаду під час гостьової лекції «Чорний, молочний, білий: у чому різниця?». Доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович поділилася знаннями про склад, смакові особливості та використання різних видів шоколаду в кондитерському мистецтві. Під час […]

    Читати далі >