Категорія: Освітньо-професійні програми

  • Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа

    Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа

    On the occasion of International Women’s Day, the Hotel and Restaurant Business educational professional programme students prepared traditional cocktails while studying the educational component ‘Bar business and sommelier organisation’. Міжнародний жіночий день – це чудова нагода створити атмосферу свята за допомогою вишуканих коктейлів. Напої, присвячені жінкам, зазвичай легкі, ароматні, естетично оформлені та мають витончений смак […]

    Читати далі >

  • Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології» в межах освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» занурилися у світ шоколаду під час гостьової лекції «Чорний, молочний, білий: у чому різниця?». Доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович поділилася знаннями про склад, смакові особливості та використання різних видів шоколаду в кондитерському мистецтві. Під час […]

    Читати далі >

  • Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітні компоненти «Харчові технології», «Крафтові технології») відбулася цікава та пізнавальна онлайн лекція, яку провела доцент кафедри технології молока та молочних продуктів Національного університету харчових технологій к.т.н., Пухляк Анастасія Григорівна. Зустріч була присвячена темі «Сири натуральні: міфи та реальність». Анастасія Григорівна поділилася захопливою історією сироваріння, коріння якого сягає ще […]

    Читати далі >

  • Природні ресурси світу: гостьова лекція Олени Харченко

    Природні ресурси світу: гостьова лекція Олени Харченко

    On 5 March, students majoring in Tourism, as part of the study of the educational components ‘Geography of Tourism,’ ‘Recreational Geography of Ukraine,’ ‘Sustainable Development of Tourism and Recreation,’ had the opportunity to learn in detail about the features of the varieties of natural resources in the world, their distribution and prospects for use during […]

    Читати далі >

  • Онлайн-лекція на тему “Професія ‘Аналітик даних'”

    Онлайн-лекція на тему “Професія ‘Аналітик даних’”

    6 березня 2025 року студенти ВоФК НУХТ отримали можливість приєднатися до онлайн-лекції, присвяченої актуальним питанням аналізу даних та перспективам професії аналітика даних. Лекцію провів Михайло Петрович Грама, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який розкрив тему “Професія ‘Аналітик даних’”. Зустріч відбулася в межах програми заходів, присвяченої […]

    Читати далі >

  • Занурення в історію мобільних технологій на занятті з англійської мови

    Занурення в історію мобільних технологій на занятті з англійської мови

    В рамках проведення тижня циклової методичної комісії викладачів, які формують загальні компетентності, здобувачі освіти спеціальності “Комп’ютерна інженерія” мали можливість не лише покращити свої знання з англійської мови, але й дізнатися багато цікавого про історію розвитку мобільних телефонів. Заняття на тему “Мобільний телефон: шлях від винаходу до сучасного гаджета” було проведено з метою розширення словникового запасу […]

    Читати далі >

  • Методична інновація: новий підхід до підготовки фінансистів у фаховій передвищій освіті

    Методична інновація: новий підхід до підготовки фінансистів у фаховій передвищій освіті

    У сучасному освітньому середовищі значну роль відіграють методичні інновації, які сприяють підвищенню якості навчального процесу та професійної підготовки студентів. Однією з таких прогресивних методик є підхід, розроблений Гопанчук Ларисою, який активно застосовується в освітньо-професійній програмі «Фінанси, банківська справа та страхування» фахової передвищої освіти. Методична інновація як чинник розвитку фахової передвищої освіти сприяє підвищенню якості навчального […]

    Читати далі >

  • Діалог про майбутнє: відбулася зустріч першокурсників з головою циклової комісії

    Діалог про майбутнє: відбулася зустріч першокурсників з головою циклової комісії

    У рамках тижня циклової випускової комісії комп’ютерної та програмної інженерії відбулася онлайн-зустріч здобувачів освіти ОПП “Інженерія програмного забезпечення” з головою комісії Олександром Ройком. Зустріч була спрямована на налагодження діалогу між здобувачами освіти та викладацьким складом, а також ознайомлення першокурсників з особливостями подальшого навчання за обраною спеціальністю. Під час зустрічі Олександр Ройко розповів студентам про структуру […]

    Читати далі >

  • Сучасні біотехнології в харчовій промисловості

    Сучасні біотехнології в харчовій промисловості

    04 березня у межах освітнього компонента «Технічна мікробіологія» здобувачі освіти другого і третього курсу освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість прослухати гостьову лекцію на тему «Шеф-кухарі мікросвіту: таємниці заквасок і магія харчової біотехнології». Спікером виступила Ірина Ковшар, асистент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій. Лектор надзвичайно інформативно презентувала роль біотехнологій в харчовій промисловості, […]

    Читати далі >

  • «Гастротури – це смачно і цікаво»: онлайн-лекторій кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ

    «Гастротури – це смачно і цікаво»: онлайн-лекторій кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ

    The Tourism and Hospitality Business Department of the National University of Food Technologies, represented by Tetiana Mirzodaieva, Associate Professor, Candidate of Economic Sciences, held an online lecture ‘Gastronomy tours are tasty and interesting’. Students majoring in Tourism and Hotel and Restaurant Business, as part of the study of the educational components ‘Specialised Tourism,’ ‘Event Tourism,’ […]

    Читати далі >

  • Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Макаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові […]

    Читати далі >

  • Онлайн-лекція на тему “Використання засобів штучного інтелекту для навчання”

    Онлайн-лекція на тему “Використання засобів штучного інтелекту для навчання”

    4 березня 2025 року здобувачі освіти ВоФК НУХТ мали чудову нагоду долучитися до онлайн-лекції, присвяченої актуальним питанням штучного інтелекту та нейронних мереж. Лекцію провів Михайло Петрович Грама, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Національного університету харчових технологій, який представив тему “Використання засобів штучного інтелекту для навчання”. Захід відбувся в рамках […]

    Читати далі >