Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

,

Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у листопаді. Метою заходу було поглиблення знань та фахових компетентностей майбутніх фахівців у галузі харчових технологій та сучасних тенденцій у сфері контролю якості.

В ході лекції Анастасія Чорна приділила значну увагу теоретичним і практичним питанням маркування харчових продуктів, зокрема: ознайомила здобувачів із вимогами Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», що є обов’язковим для всіх операторів ринку, основними порушеннями в маркуванні продуктів, які можуть вводити споживачів в оману, правилами подачі інформації про інгредієнти, зокрема, алергени, синтетичні добавки, натуральні барвники, окрему увагу приділила 14 харчовим алергенам, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

Зустріч виявилася не лише змістовною, а й захопливою. Лекторка одразу зацікавила здобувачів, що спонукало їх активно долучатися до дискусії та ставити запитання.

Проведений захід допоміг здобувачам освіти поглибили свої знання про нормативну базу, яка регулює маркування харчових продуктів, краще зрозуміти роль маркування у виробництві безпечної харчової продукції та захисті прав споживачів.

Ольга Ройко