As part of the dissemination activities as for the implementation of the EU Erasmus+ project “Horizontal capacity building of vocational education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization, and sustainability, through the transfer of methodology and exchange of best practices,” project number 101129249, the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies hosted the “Green and No Leftover” festival dedicated to the topic of the dual transition in Ukraine. The festival aimed to disseminate information about the professional skills and intercultural communication abilities of mobility program participants, familiarize participants with the latest European technologies in the hospitality and culinary industries, and inform them about the importance of green and digital skills for sustainable development. The event was held in the historic part of Lutsk, on the grounds of the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies.
В рамках проведення заходів із розповсюдження інформації про реалізацію проєкту ЄС Еразмус+ «Горизонтальна розбудова потенціалу професійної освіти для інтернаціоналізації та модернізації, включаючи інновації, цифровізацію та стійкість, шляхом передачі методології та обміну кращими практиками», номер проєкту № 101129249, на базі Волинського фахового коледжу НУХТ був проведений фестиваль “Зелений і No Leftover”, присвячений темі подвійного переходу в Україні. Фестиваль мав на меті поширити інформацію про професійні навички та вміння міжкультурної комунікації учасників програм мобільності, ознайомити учасників з новітніми європейськими технологіями в індустрії гостинності та кулінарії, а також проінформувати про важливість зелених та цифрових навичок для сталого розвитку. Захід був організований в історичній частині Луцька на території Волинського фахового коледжу НУХТ.
Захід зібрав понад 300 учасників, серед яких були Зоя Парфенюк, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області, Олександр Гурний, начальник відділу позашкільної та професійно-технічної освіти департаменту освіти Луцької міської ради, в.о. начальниці відділу освіти, культури, молоді і спорту Підгайцівської сільської ради, представник медіа, численні представники стейкхолдерів – закладів харчування, виробництва харчової продукції та сфери обслуговування, а саме представники мережі ресторанів «Базилік», директор ТОВ «Готель «НОБЛ» Оксана Семенюк, представники підприємства «Американський пиріг», ПрАТ «Теремно хліб», ТзОВ «Український м’ясний хутір», ТОВ «Вест Вей» (Луцький спиртзавод), ТОВ «СІЛЬПО-ФУД», кав’ярень «Alpaca Coffee» та «Кульбаба», ресторанів «Сулі Гулі», «NOBL», «Mojo-Hall», директор кав’ярні “Старе місто” Лариса Новосад, тощо. Гостями фестивалю стали також учні та викладачі Луцького вищого професійного училища та ліцеїв №3, 16 та 24 Луцької міської ради, Лищенського ліцею Підгайцівської сільської ради та партнери проєкту – викладачі та учні Центру професійної освіти Дон Боско.




















Під час фестивалю працювали вісім локацій, в організації яких взяли участь викладачі, майстри, студенти та учні Волинського фахового коледжу НУХТ. Гості фестивалю мали можливість долучитись до інтерактивних активностей та отримати приємні призи.
Проєкт реалізовується та співфінансується за підтримки Програми Європейського Союзу Еразмус+. Координатором проєкту є Коледж готельного менеджменту HOTEL SCHOOL (Латвія, Рига), а учасниками проєкту є Італійська школа гостинності Italian Hospitality School (Італія, Рим), Волинський фаховий коледж НУХТ (Україна, Луцьк) та Центр професійної освіти Дон Боско (Україна, Львів).