Students of the group GRS 31, majoring in the 241 Hotel and Restaurant Business Program, set the table and worked out the following methods of serving food and beverages in the laboratory class: portioned serving of dishes; serving dishes “to the table”; serving dishes “on a tray”; serving dishes with preliminary portioning on the utility table, etc.
Laboratory classes allow students to practice their skills and abilities, make practical decisions in real production conditions based on a theoretical basis, develop logical thinking, analyze and summarise the acquired knowledge, and promote regular and systematic independent work while studying a particular course.
Глобалізаційні тенденції, стрімке зростання технологічного розвитку, ускладнення економічних процесів викликають динамічні зміни на ринку праці, що, у свою чергу, вимагає від системи освіти принципово нових підходів, зокрема принципів студентоцентрованого навчання.
Студентоцентрований підхід спонукає викладачів до створення таких умов навчання, у яких студенти виступають активними учасниками освітнього процесу, авторами індивідуальних траєкторій фахової підготовки. Лабораторні заняття забезпечують відпрацювання здобувачами освіти ОПП Готельно-ресторанна справа умінь і навичок, прийняття практичних рішень у реальних виробничих умовах, що ґрунтуються на теоретичній основі, розвивають логічне мислення, вміння аналізувати та узагальнювати здобуті знання, сприяють регулярній і планомірній самостійній роботі у процесі вивчення певного курсу.
Студенти групи ГРС 31 спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа здійснили сервірування столу та відпрацювали такі способи подачі страв та напоїв: порційна подача страв; подача страв «у стіл»; подача страв «в обнос»; подача страв із попереднім порціонуванням на підсобному столі тощо.
Здобувачі освіти під час таких занять отримують можливість виявити і розкрити свій творчий потенціал та здібності на принципах академічної свободи, а викладач виступає лише в ролі консультанта.