Вивчаємо ресторанне господарство

,

Студенти груп №№ 25 та 52 спеціальності «Готельне обслуговування» разом із викладачем дисципліни «Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства» Мар’яною Повар відвідали пивний ресторан «Бравий Швейк», ресторан «SHOW BASILIC» та побували в кав’ярні «Coffe Room».

Для студентів були організовані екскурсії і проведено майстер-класи. Так, шеф-кухар «Бравого Швейку» Юрій Хазіпов розповів про сучасні тенденції ресторанного бізнесу. Зокрема, про технологію приготування страв «у вакуумі», яка дозволяє готувати продукт рівномірно, не пересмажуючи, і при цьому зберігати одну і ту ж ступінь готовності. Суть технології «Су вид» полягає в наступному: їжа поміщається в спеціальний поліетиленовий пакет і герметично запаковується. Потім пакет кладуть у воду при заданій температурі. Температура в середині продукту значно нижча, ніж зазвичай використовується для приготування їжі. Як правило, вона становить 55-60 °C для м’яса і трохи вища для овочів. При цьому зберігається вся соковитість продукту, розкривається аромат і їжа набуває приголомшливо апетитного вигляду. Також шеф-кухар наголосив на доцільності застосування в закладах ресторанного господарства молекулярної кулінарії, щоб підкреслити смак традиційних страв та надати їм нових смакових відтінків.

Під час екскурсії студенти дізнались, що бравий солдат Швейк – сатиричний персонаж, придуманий чеським письменником Ярославом Гашеком; головний герой незакінченого роману «Пригоди бравого солдата Швейка під час світової війни», збірки оповідань і повісті. Одного разу через свою дивакуватість був комісований з австро-угорської армії. З початком Першої світової війни, життєрадісний і балакучий, але аж ніяк не простодушний, як могло б здатися з першого погляду, солдат неохоче дотримувався свого довгого і невдалого, але повного пригод і кумедних ситуацій, шляху на передову.

В ході навчального заняття студенти коледжу також відвідали ресторан «SHOW BASILIC», де ознайомилися з організацією заходів найрізноманітніших напрямків.
Завершили свою екскурсію знайомством з кав’ярнею «Coffe Room». Цей заклад є особливим місцем, яке наповнене яскравими ароматами кавових зерен і найсмачнішого чаю з кращих плантацій світу. За чашкою улюбленого напою тут можна відволіктися від шаленого ритму життя, зібратися із думками, налаштуватися на продуктивний робочий день чи просто помріяти.

Використання екскурсійних занять в організації навчально-виховного процесу дозволяють проводити спостереження, безпосередньо вивчати різні предмети, явища і процеси у виробничих умовах, тим самим розвивати професійні компетенції майбутніх фахівців готельної та ресторанної справи. А також завдяки таким формам занять, студенти є більш підготовленими до проходження практики та виробничої діяльності.