Lecturer Yulia Sus conducted an integrated practical lesson that combined elements of catering and event management. The students received a creative task, ‘Modern Christmas Table Setting,’ which contributed to developing professional skills, creativity, and understanding of modern trends in the design of festive events. Before starting their practical work, the Hotel and Restaurant Business programme students got acquainted with the theoretical aspects of table setting, the traditions of the Christmas feast in Ukraine, modern trends in table setting, and the peculiarities of catering services.
Для забезпечення якісної підготовки фахових молодших бакалаврів сфери обслуговування, що відповідає сучасним тенденціям ринку праці, застосовуються інноваційні методи організації навчального процесу. В цьому аспекті викладач Юлія Сус провела інтегроване практичне заняття, що поєднало елементи кейтерингу та івент-менеджменту. Здобувачі отримали творче завдання “Сучасна сервіровка різдвяного столу”, яке сприяло формування професійних навичок, креативності та розуміння сучасних тенденцій в оформленні святкових заходів.
Перед початком практичної роботи здобувачі освіти ОПП Готельно-ресторанна справи ознайомилися з теоретичними аспектами сервіровки столу, традиціями різдвяного застілля в Україні, сучасними трендами сервіровки, особливості кейтерингових послуг.
Студенти самостійно мали визначити концепцію сервіровки: традиційну чи сучасну. Це дозволило залучити здобувачів до творчого процесу та стимулювати креативність. Учасники інтерактивної роботи самостійно обирали скатертини, посуд, серветки та елементи декору. Використовувались як універсальні аксесуари (свічники, гілки ялини), так і унікальні вироби ручної роботи, що підкреслювало автентичність і стиль кожної концепції. Студенти акцентували увагу на виборі кольорової гами, значенні символічних елементів та практичності сервіровки.
Практичне заняття дозволило здобувачам освіти закріпити знання про традиції та сучасні тренди сервіровки столу, отримати практичні навички організації кейтерингових послуг, розвинути креативність та уміння працювати в команді.
Завдяки інтеграції теоретичних знань у практику, студенти навчалися поєднувати стиль та функціональність, створюючи ідеальні умови для святкового заходу.