Відроджуємо рецептури наших предків додавши до них елементи сучасності

Один з найкращих способів пізнати країну − спробувати її на смак. Саме у їжі, способах її приготування і компонентах страви зашифровано культурний код нації. Доброю традицією серед студентів відділення харчових технологій є дослідження автентичних рецептур родинних страв. Надихнувшись самобутністю та своєрідністю поліської кухні, студенти груп ХТ-32 та ХТс-33 адаптували під сучасні технології та приготували декілька видів вареників з незвичними, для нас сьогоднішніх, начинками, а саме: з квасолею та сушеною бурівкою (чорницею); з гречкою та кисломолочним сиром; з картоплею і маком; з соленим сиром; з гарбузом, сиром та сушеним абрикосом; з вишнями.

Такий важливий компонент традиційної культури як їжа найдовше зберігає етнічні особливості. Тому кожна нація має свої виразники унікальності не лише в мові, одязі, менталітеті, а також у національній кухні, що яскраво репрезентує нашу культуру у сфері традиції народної їжі в Україні і закордоном. Їжа тут виступає символом самобутності й своєрідності, за яким дозволено читати неписану історію народних уявлень та знань.

Семенюк Т.С., Цісар О.В.