«Академічна осінь» в коледжі

Підприємства харчової та переробної промисловості нашої держави відіграють провідну роль у питаннях забезпечення населення продовольчими товарами, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. В 2021 році День працівників харчової промисловості припав на 17 жовтня і Волинський фаховий коледж НУХТ теж не залишився осторонь цих святкувань.

Свої кращі досягнення презентували здобувачі освіти – технологи, кухарі, офіціанти, бармени, пекарі, кондитери, які ознайомили своїх колег-студентів з власними талантами. Крім професійних конкурсів, майстер-класів, екскурсій, в рамках предмету «Історія та культура України» викладачем історії Сірук Наталією Михайлівною зі студентами груп ХТ-21, ХТ-22, ХТ-23 було проведено «Академічну осінь».

Викладач разом з студентами організувала заняття-пленери на території Верхнього та Окольного Замків давнього міста Лучеська, біля Вежі Чарторийських, де ознайомила молодь з давньою історією міста та Луцького колегіуму. Адже сьогодні Відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є наступником Луцького колегіуму, який ввібрав у себе найкращі традиції освіти й виховання 400-літньої історії закладу.

А зі студентами групи ХТ-23 було відвідано Художній музей, який розташований в колишньому Будинку повітової канцелярії і шляхетських судів на території Луцького замку – видатної пам’ятки архітектури та історії ХІV століття. В експозиції залу майбутні технологи ознайомилися з творами всесвітньо уславлених італійських, іспанських, фландрських і французьких художників – Хосе Рібери, Франса Снейдерса, Алессандро Маньяско, Нікола Пуссена, Жака Куртуа, картини яких в Україні нараховуються одиницями. Ядром колекції музею є портрети князів Радзивілів, людей високої культури, європейської освіченості, які найбільше вразили студентів коледжу.

Тільки мудре поєднання передових технологій та кращого досвіду зі славними традиціями Луцького колегіуму та древнього Лучеська забезпечує конкурентоспроможність студентів коледжу на ринку праці, сприяє популяризації спеціальностей закладу.

Сірук Н.М.