Відпрацювання навичок організації бенкету-чай

,

In the process of studying the educational components “Restaurant Management” and “Bar Business and Sommelier Organisation”, the students of the study programme “Hotel and Restaurant Business” practised the skills of selecting tableware and table setting before serving hot drinks, the order and serving of hot drinks and organising a tea party.

Споживання чаю пов’язане з національними історичними традиціями різних країн. У деяких частинах світу чаювання стало незмінним ритуалом зі своїми певними правилами. Наприклад, в Англії чай п’ють о п’ятій годині вечора, а в Японії існує знаменита чайна церемонія, яка проходить тільки в спеціально відведеному для цього приміщенні. Один із видів банкетів є банкет-чай. Це різновид прийому-чаювання з частковим обслуговуванням офіціантами, і носить неофіційний характер. Здобувачі ОПП Готельно-ресторанна справа в процесі вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного господарства» та «Барна справа та організація роботи сомельє» відпрацьовували навички підбору посуду і сервіровки столу перед подачею гарячих напоїв, порядок та подачу гарячих напоїв та організації бенкету-чай загалом.