Students of the educational professional program “Hotel and Restaurant Bussiness” during the academic year practiced the latest and innovative technologies of hotel and restaurant business, such as demonstration of an innovative gastronomic project of the city of Lutsk, presentation of menu projects in English, preparation of summer cocktails in Ready-to-Go format and cocktails in Halloween style, serving and servicing business lunch, Easter table, banquet tea, buffet, wine decantation, projects-reconstructions of traditional Ukrainian drinks and dishes, on-site practical classes in hotels, coffee shops; attended various master classes on cooking, menu updates, participated in contests of professional skill, listened to guest lectures from employers, experts in the hotel and restaurant business, improved their qualifications by the non-formal education, participated in international academic mobility, prepared projects-reconstruction of the leading positions in the hotel and restaurant business, etc.
Для відповідності ОПП Готельно-ресторанна справа сучасним потребам та запитам здобувачів освіти програма включає в себе усі необхідні види практичної та теоретичної підготовки.
Здобувачі освіти відпрацьовували новітні та інноваційні технології готельно-ресторанного господарства такі як: демонстрація інноваційного гастрономічного проєкту міста Луцька, презентація проєктів меню англійською мовою, приготування літніх коктейлів у форматі Ready-to-Go та коктейлів у стилі Halloween, сервірування і обслуговування ділового обіду, великоднього столу, бенкету-чай, фуршету, декантація вина, проєкти-реконструкції традиційних українських напоїв та страв, виїзні практичні заняття у готелях, кав’ярнях; відвідували різноманітні майстер-класи з приготування страв, оновлення меню, брали участь конкурсах фахової майстерності, слухали гостьові лекції від роботодавців, експертів галузі готельно-ресторанного бізнесу, підвищували кваліфікацію методами неформальної освіти, брали участь у міжнародній академічній мобільності, підготували проєкти-реконструкції основних посад у сфері готельно-ресторанного бізнесу тощо.
Виконання проєктів, майстер-класи, лабораторні заняття відбулися у виробничих умовах закладів готельно-ресторанного господарства та навчально-технологічних лабораторіях коледжу. Викладачі відділення туризму та готельно-ресторанної справи імплементують в освітній процес інноваційні методи викладання та формують загальні та спеціальні компетентності здобувачів освіти, передбачені Стандартом фахової передвищої освіти України зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та Національною рамкою кваліфікацій.