11 листопада в навчальному ресторані «Біля замку» викладач фахових дисциплін Мар’яна Повар провела відкрите практичне заняття з предмету «Організація ресторанного обслуговування» у групі № 43 спеціальності «Туристичне обслуговування» на тему «Особливості обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства під час свят».
Для повторення вивченого матеріалу викладач провела усне опитування студентів, використовуючи запитання різних рівнів складності. Звернула увагу на цінність набутих практичних навиків сервірування столів, складання святкових меню не лише у професійній діяльності майбутніх фахівців, а й у певних життєвих ситуаціях.
Студенти навчились цікаво, естетично і правильно складати меню, сервірувати стіл, підбирати скатертину і складати серветки, використовувати елементи оздоблення столу, які гармонійно поєднувались і привабливо виглядали на кожному тематичному столі (Новий рік, Хелловін, День закоханих та 8 Березня). Робота здійснювалась у міні-групах, де застосовувалася групова форма навчання.
Протягом заняття студенти продемонстрували хороший рівень теоретичної та практичної підготовки, показали свої вміння щодо декорування тематичних столів, включаючи креативне мислення і фантазію.
На занятті усі присутні переглянули презентацію «Тематичне сервірування столів», де буди підібрані не лише тематичні сервірування столів закладів ресторанного господарства міста Луцька, але і закордонні.
Закріплення отриманих знань відбулося шляхом тестового контролю. Викладач Мар’яна Повар надала можливість самооцінити себе кожному студентові та потім виставити оцінки.
Серед запрошених гостей були присутні: заступник директора з навчально-виробничої роботи Волинського коледжу НУХТ, кандидат економічних наук, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Леся Стешенко, методист, кандидат економічних наук Антоніна Завірюха, завідувач навчально-виробничою практикою Марта Молчанова, завідувач відділення харчових технологій Тамара Пахолюк, завідувач відділення готельно-туристичного обслуговування Світлана Зінкевич, які оцінили практичне заняття на високу оцінку.