Участь студентів коледжу у програмі обміну «Еразмус+»

,

Студенти відділень туризму та готельно-ресторанної справи і харчових технологій Волинського фахового коледжу НУХТ розпочали навчання за програмою академічної мобільності «Еразмус+» в Ризі, Латвія. Основні цілі програми «Еразмус+» – підвищення якості освіти в Європі, розвиток мобільності та культурних зв’язків студентів європейських та сусідніх із ЄС країн, сприяти розвитку молодих людей як висококваліфікованих та неупереджених майбутніх професіоналів з міжнародним досвідом, а також  розвитку культурного та мовного розмаїття в Європі. Протягом двох тижнів студенти ВоФК НУХТ візьмуть участь у різноманітних кулінарних майстер-класах та воркшопах з цифрових навичок та діджиталізації, відвідають підприємства готельного бізнесу в Ризі, а також познайомляться з культурою та спадщиною Латвії.

У перший день перебування здобувачі освіти Ірина Рижук, Тетяна Митчик, Марія Семенюк, Софія Пархомук, Світлана Черняк, Вікторія Нальотова, Віталіна Трофимюк, Анастасія Волочай, Марія Мороз, Христина Березовська та викладач фахових дисциплін Тетяна Семенюк ознайомились із програмою стажування та навчання за програмою «Еразмус+» відвідали навчальні лабораторії та аудиторії коледжу готельного бізнесу HOTEL SCHOOL,  дізналися історію освітнього закладу, його досягнення та перспективи, пройшли іспит на знання англійської мови English Language Test in OLS system.

Ще надзвичайно цікавою була зустріч з Тамарою Рубене, власницею “Ikšķiles Saldējums”, яка розповіла про історію та технологію виготовлення м’якого морозива,  чинники, які впливають на структуру та консистенцію морозива. Також вона наголосила про те, що нині споживачі все частіше купують не продукт, а враження, тому велику увагу виробники приділяють маркетингу морозива, виробництво якого перетворилося на справжнє мистецтво.

А також пані Тамара провела майстер-клас з виготовлення м’якого морозива, продемонструвавши нам тонкощі виробництва ванільного, шоколадного, полуничного, малиново-гранатового морозива та сорбетів малиново-смородинового і на основі білого вина.

Цей день приніс нашим студентам насичені яскраві враження та позитивні емоції.